Inne Problem - Dodawanie nowych efekt?w

Status
Zamknięty.

boujku

Banned
Zbanowany
Liczba reakcji
5
Witam!
Przejrza?em ju? wi?kszo?? podobnych post?w, znalaz?em niby rozwi?zanie, ale nie dzia?a...
Ot?? mam problem, gdy? dodaj? w dat editorze nowe efekty, czyli np. efekt 266. Z limitem do 68 w source silnika w protocolgame.cpp niby si? upora?em. Doda?em do const.h:
PHP:
	MAGIC_EFFECT_KAIOTRANS		= 0x10A, //266
	MAGIC_EFFECT_LAST		= MAGIC_EFFECT_KAIOTRANS,

//for internal use, dont send to client
	MAGIC_EFFECT_NONE		= 0x12C, //300
	MAGIC_EFFECT_UNKNOWN		= 0xFFFF
oraz zmieni?em MAGIC_EFFECT_NONE na 300 (konwertowa?em liczby z dziesi?tkowego na szesnastkowy, chyba dobrze no nie?), poniewa? zauwa?y?em, ?e w protocolgame.cpp jest warunek,
?e je?li jest mniejsze od w?a?nie efektu none (255). Tak samo podmieni?em w lib/000-constant.lua.
I nic, gdy wpisuje w grze chocia?by /z 266 pokazuje si? efekt tak jakby by?y "przewijane" od nowa, czyli np. efekt 11.
W dodatku gdy wpisze /z 255 nic si? nie pojawia, czyli wnioskuje, ?e jest to nadal CONST_ME_NONE, mimo ?e w libach te? mam ustawione na 300...:curse:
Natomiast wszystkie poni?ej, czyli np. 254 dzia?aj? zgodnie z .dat mimo, ?e w libach i source jest podane tylko 68 efekt?w... WTF? :suspicious:
Silnik TFS 0.3.6pl
Prosz? o szybk? pomoc!

PS. Je?li za bardzo namota?em, to pisa? ;)

Odp: Problem - Dodawanie nowych efekt?w

Refresh, serio nikt nie potrafi temu zaradzi?? :sad:

---------- Tre?? dodana o 14:42 ----------

90 ods?on i naprawd? nikt nie wie? :suspicious:

Napisa?em, ?e korzysta?em ju? z tego skryptu i mam go u?ytego w silniku... mimo to nie pomaga, nadal mog? zobaczy?/wykorzysta? tylko do 254 efektu, na 255 nic sie nie pojawia, a od 256 id? od nowa. :suspicious:

Cipsoft'owy klient obs?uguje maksymalnie do 254 magicznych efekt?w. Masz dwie opcje jak si? z tym upora?, pierwsz? opcj? jest u?ycie tzw. API, a drug? zamiast korzysta? z Cipsoft klient u?yj OTClient.

[USER]Anakonta[/USER], tematu "API" nie ogarniam w og?le, rozumiem, ?e to tak jak w przypadku OTClient'a ma by? source,ale nie znalaz?em. Wi?c poszuka?em nt. OTClienta, pobra?em source, otworzy?em w VC, przekopa?em wszyskie logicznie powi?zane pliki, pomojaj?c ju? opcji "Find"... nie znalaz?em nic co mog?oby by? odpowiedzialne za te ograniczenie ;/
Gdyby? m?g? mi wskaza? jak? funkcje mam zmieni? i na jak?, albo chocia? gdzie szuka? lub mo?e podsun?? konkretny link. By?bym wdzi?czny.
A tak jeszcze na marginesie zapytam, gdzie mog? zmieni? IP serwer'a itp... bo tego te? nigdzie nie znalaz?em

Dok?adnie nie wiem w kt?rym pliku si? to zmienia?o(dawno z tym nie robi?em) ale wiem ?e trzeba zmieni? z uint8_t na uint16_t. Mo?e kto? kto robi z OTC b?dzie wiedzia? w kt?rym pliku to si? zmienia?o.

IP zmieniasz w: modules>client_entergame>entergame.lua
pod
Kod:
clientBox:setCurrentOption(clientVersion)
dodaj
Kod:
enterGame:hide()
EnterGame.setUniqueServer(hostName, port, protocolVersion, windowWidth, windowHeight)
EnterGame.setUniqueServer('127.0.0.1', 7171, 860, 270, 210)
i powinno by? ok.

Siemka potrzebuje pomocy z tym otclient mo?e kto? rozwi?za? i by?by ch?tny pom?c bo sam nie dojde do tego :/

Status
Zamknięty.
Back
Do góry