• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Konfiguracja Polaczenia Problem IP

Status
Zamknięty.

drozd001

Advanced User
Liczba reakcji
17
Sluchajcie, mam taki problem. A mianowicie po automatycznej zmianie ip musze wylaczyc silnik, wpisac aktualne ip i wlaczyc go dalej... Uzywam no ip i ludzie lacza sie przez wlasnego clienta. Oczywiscie jak wpisze aktualne ip to mozna dalej sie laczyc przez no ip, ale gdy nie zmienie na aktualne to nikt nie moze sie po tej zmianie zalogowac az do mojego przyjscia i zresetowania silnika, wpisania nowego ip. Czy jest na to jakas rada bym nie musial resetowac ciagle silnika ?? Bardzo prosze o pomoc. Internet jest z Neti.

@Edit
Wpisanie adresu z no ip w configu tez nic nie daje. W tedy w ogole nie da sie polaczyc z serwerem

Odp: Problem IP

Czyta?e? poradniki, jak ogarn?? No-IP? Je?li nie, to przeczytaj i b?dziesz wiedzia? w czym jest ten b??d. Ale je?li u?ywasz no-ip (dobrze je skonfigurowa?e?) i jest nadal ?le, to wed?ug mnie powiniene? zadzwoni? do Netii, bo to jest ju? b??d Twojego internetu.

@up
hahahah Tak si? sk?ada, ?e dobrze si? na tym znam .. Mia?em ju? nie jeden silnik i to nie jest ?aden b??d internetu.. Widz?, ?e si? nie znasz. Licz? na bardziej inteligentn? wypowied? kogo? z u?ytkownik?w.

@Edit
Wiem takze, ze jesli silnik nie posiada funkcji auto to trzeba zmieniac ip recznie no i to jest moj problem, no ale moze jednak ktos wie jak to ominac

Ostatnia edycja:

Sorry, ale wszyscy jeste? cie w b??dzie, u?ywam silnika TFS 0.4.0.4048 jako? no-ip nie ma z nim problemu tak jak i inne TFS 0.3 +, u?yj w configu bindOnlyGlobalAddress, chocia? nie u?ywam tej funkcji a jako? nie musz? za ka?dym razem wpisywa? ip, dla dowodu podam sw?j config:
PHP:
	worldId = 0
	ip = "elion.hopto.org"
	bindOnlyGlobalAddress = false
	loginPort = 7171
	gamePort = 7172
A adres z no-ip powinien sam si? konfigurowa? nowe ip przy w??czeniu neta, ustaw po prostu adres http: w ip config to powinno za?atwi? problem.

@DOWN
Omg, cz?owieku w?asnie o tym pisa?em, naucz si? czyta? od pocz?tku do ko?ca tematy.

Ostatnia edycja:

a mo?e zamiast wpisywa? nowego ip wpisz w adres servera domen? NO-IP np. kapa.no-ip.org.... bo z twojej wypowiedzi wnioskuj?, ?e owszem masz no-ip uruchomione tylko co z tego je?li w adresie servera zamiast wpisa? domen? wpisujesz IP

Status
Zamknięty.
Do góry