• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Problem Sterowniki

Status
Zamknięty.

Beatka

Advanced User
Witam mam laptopa Acer aspire 5551
i szukam sterownik?w do karty sieciowej i g??wnej
W sprawach z kompem Jestem zielony wiec wypisze all info x.x
*AMD Athlon P320(2.1Ghz)
*Ati Mobility Radeon hd 4250 graphics up to 1405mb
*3GB DDR3 memory
*Acer Nplify 802.11b/g/n
szuka?em w necie ale nie mog? znale?? pomocy x.x

ok zainstalowa?em sterowniki Ale mam kolejny problem :P
jak pod??czam kabel pod router i do laptopa to nie czyta ?e co? pod??czy?em i nie mog? do neta si? pod??czy?(aktualnie przez wifi od s?siada mam)

Notka moderatorska:
Posty po??czone.

Our partners and their custom servers:

Odp: Problem Sterowniki

Wejd? w Panel Sterowania>Po??czenia sieciowe i internetowe>Po??czenia sieciowe i sprawd?, czy wykrywa tam twoj? kart? sieciow?.

R?wnie? mam Radi?wk?, i r?wnie? dziel? routerem.
Bez instalacji sterownik?w do p?yty g??wnej, oraz karty sieciowej nie mog?em nic zrobi?.

Na laptopach si? za bardzo nie znam, ale my?l?, ?e instalacja samych sterownik?w do p?yty g??wnej, powinna pom?c, i? zapewne sieci?wk? masz zintegrowan? z p?yt? g??wn?.

Natomiast model p?yty g??wnej sprawdzisz np. za pomoc? programu Everest Home Edition. ;)

PS. A, i jeszcze jedno (je?eli wykrywa Ci kart? sieciow?), - skoro masz radi?wk?, zapewne musisz konfigurowa? adresy w po??czeniu lokalnym.
Co robisz? Kontaktujesz si? z s?siadem, z pro?b? o podanie Adresu IP, bramek domy?lnych i adres?w DNS w celu konfiguracji po??czenia internetowego.

mam sterowniki do p?yty g??wnej i sieciowej i nie dzia?a ;/

ok zrobi?em all :D
mia?em z?e sterowniki
thx za pomoc

i kurde mam kolejny problem, co jaki? czas jak siedz? na kompie pojawia si? nagle czarny ekran i dos?ownie nic nie da si? zrobi?, Pomocy

Ostatnia edycja:

~Refresh~

mam tak ?e jak gram albo robie co? to nie nieraz co 10min nieraz co 5h mam tak ?e Nagle z dupy zwjecha i czarny ekran i nic zrobi? nie mog? musze twardego reseta, Matryca si? swieci.

~Refresh~
mam tak ?e jak gram albo robie co? to nie nieraz co 10min nieraz co 5h mam tak ?e Nagle z dupy zwjecha i czarny ekran i nic zrobi? nie mog? musze twardego reseta, Matryca si? swieci.

Wed?ug mnie s? dwie mo?liwo?ci :

1.Siada Ci karta graficzna ....
2.Procek osi?ga punkt krytyczny i ?apie zwiech?, kt?ra w?a?nie tak si? objawia.

Kup sobie tak? 'podk?adk?' ch?odz?c? pod laptopa to si? nie b?dzie przegrzewa?, a sprawdzisz czy si? przegrzewa wykonuj?c testy stabilno?ci oraz kontroluj?c temperatur?, to pierwsze wykonasz za pomoc? np. 'prime'(na procesor) b?d? uruchamiaj?c film w formacie HD(karta graf), lub jakiego? 3dmarka(graf i proc ale o wiele wi?cej zajmuje miejsca) mo?e te? by? jaka? gra, ale w trybie okienkowym ?eby m?c widzie? temperatury z innego programu, a drugie za pomoc? everesta, b?d? speedfan.

A co do niedzia?aj?cego po??czenia poprzez ethernet, albo masz uszkodzony port, albo nadal brak sterownik?w, albo nie ustawi?e? w panelu sterowania sieci na 'dom', ale to ostatnie to tylko w przypadku vista/win7

Wyczy?ci?em go juz :) i nie grzeje si? a? tak.
temperatur? mam stala 50-60max
a ethernet ju? ogarn??em dzi?ki.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom