Problem z Allegrowiczem

Status
Zamknięty.

Immortalek

User
Lipiec 14, 2011
Liczba reakcji
1
Witam,

Mam taki problem. Niedawno sprzedalem na znanym serwisie aukcyjnym Allegro.pl itemki na neranie tj. 2x softy i 1000 cc. Wszystko przeszlo ladnie, aukcja poszla w dwie godziny, kontakt z kupujacym swietny, przeslal kase, ja mu wyslalem parcel z itemami z aukcji. I po paru dniach sie zaczelo, pierwszy email po przeslaniu mu itemkow (witam... Kiedy mam sie spodziewac itemkow?).. Na to ja mu odpisalem, ze przeciez juz dostal parcelem wszystko.. A on ze nie i ze na itemki czeka do niedzieli i sprawe zglasza do allegro a potem na policje..

I tu jest problem, przed wyslaniem wszystko sprawdzilem nick, miasto, itemki.. All sie zgadzalo, jestem pewien na milion procent ze doszedl parcel.. Pisalem do CipSoftu w tej sprawie to mi powiedzieli ze niestety mi nie pomoga poniewaz nie prowadza rejstracji parceli.. Nie mam zadnego dowodu ze mu wyslalem te itemki itp.. Mozecie mi doradzic co zrobic?;(

Odp: Problem z Allegrowiczem

Przede wszystkim...calm down and listen to System Of A Down ;)
A tak serio,piszesz,?e nie masz dowod?w,ale to nie Ty masz mie? dowody,bo obowi?zuje zasada domniemania niewinno?ci i nie Ty masz si? t?umaczy?,a on udowadnia? twoj?,rzekom?,win?.Zapewne nie ma ?adnych dowod?w,bo te? ich mie? nie mo?e,r?wnie dobrze m?g? te cc wyda?,wywali? lub przes?a? na inn? posta? i nie udowodni,?e tak nie by?o.Widocznie zale?y mu na wy?udzeniu czego? jeszcze i my?li,?e to mu si? uda,najgorszym w takich przypadkach co mo?esz zrobi? to da? si? zastraszy? "bo p?jd? na policj?".Jest to po 1.znikoma szkodliwo?? spo?eczna czynu,a po 2.tak jak napisa?em,nie ma on ?adnych dowod?w,a je?li CipSoft nie prowadzi ewidencji parceli,to policja tych dowod?w tak?e zebra? nie mo?e,zatem nie masz si? o co martwi?.Wlep mu negatywa i czekaj najwy?ej na to samo,wi?kszych konsekwencji nie b?dzie.

Zgodnie z regulaminem tibii handlowanie tibijskimi przedmiotami i kontami jest zabronione i grozi banem wi?c by?e? odwa?ny ?e napisa?e? do cipsoftu.
1000cc na ?wiatach pvp jest warte 1000z? wi?c to nie s? ?arty i sprawa mo?e zako?czy? si? na prawd? na policji je?eli kupiec jest kompletnym noobem lecz jak wspomnia? kolega wy?ej on nie ma ?adnych dowod?w twojej winy ^^
Mi kiedy? grozili 5tys mandatem albo oddam konto kt?re w?a?nie chcia?em sprzeda? a tym kt?ry mi grozi? okaza? si? kupiec kt?ry si? pyta? o t? posta?.

Ostatnia edycja:

Twierdzi ze ma ss'y postaci jak si? logowa? i ?e parcela nie ma. Ma te? "?wiadka" kt?ry rzekomo przy tym by?.

Twierdzi ze ma ss'y postaci jak si? logowa? i ?e parcela nie ma. Ma te? "?wiadka" kt?ry rzekomo przy tym by?.

SS'y mo?na z ?atwo?ci? podrobi? wi?c nie s? niestety ?adnym dowodem,?wiadek,mo?e by? a mo?e nie,poza tym,je?li we?mie kogo? z przypadku to mo?e mie? wi?cej nieprzyjemno?ci ni? na ca?ej tej sprawie ugra?,bo za fa?szywe zeznania obowi?zuje kara pozbawienia wolno?ci do lat trzech...
Zako?cz dyskusj?,bo z debilem si? nie dyskutuje,najpierw ?ci?gnie Ci? do swojego poziomu,a potem pokona do?wiadczeniem.

Go?ciu pewnie chce wymusi? od Ciebie kase... Jak to sobie wyobra?asz, ?e p?jdzie na policje, zaloguje si? i poka?e, ?e nie ma tego na sobie? Bez jaj...

Na twoim miejscu to ja bym go zkompromitowal poniewaz nie ma dowod?w na to ale jest problem tez z twojej strony bo ty tez nie masz dowodow ze wyslales parcela.

On nic ci nie udowodni ssy, jakby mia? jaki? rzetelny film z ca?ej transakcji to co innego, cz?owiek nie mo?e ci zrobi?, on nie !, ale ty mo?esz go oskar?y? o pr?b? wymuszenia i gro?by .

P?jdzie na policje i powie :cc mi kole? nie da? a ja mu zap?aci?em - zostanie potraktowany jak idiota ...

pozdrawiam hiroh

Jeszcze troch? i zobaczymy to na TVN u Anny Marii Weso?owskiej.
Jak mo?na na screenie pokaza? ?e parcela nie ma?
Mo?na go po prostu schowa? i dopiero screena zrobi? wi?c to raczej lipny dow?d.
Jak ju? kto? wspomnia? tylko filmik m?g?by mu pom?c chocia? to te? chujowy dow?d z racjii ?e istniej? OTS-y.
I tak jak kolega wspomnia?,gdy wejdzie na policje i powie ?e mu jaki? thief w bia?y dzie? zajeba? 1000cc + itemy to go pr?dzej do zak?adu psychiatrycznego skieruj? ni? go wys?uchaj?.
Po prostu go zignoruj,a martw si? dopiero wtedy gdy dojdzie do ciebie pismo drog? pocztow? do jakiego? s?du czy inny chuj.
Mora? z tego taki ?eby? mia? to w swojej pixelowej tibijskiej dupie.

Pozdrawiam

jesli ci pisze ze ma to all na screenach to jakis dzieciak.. i nastepnym razem takie transakcje nagrywaj

Wielkie dzieki ;-) Temat do zamkniecia ;-) Juz wszystko zalatwione ;-)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry