problem z baz? danych... co? nowego ??

Merine

Advanced User
Październik 12, 2008
Liczba reakcji
4
Witam, Dawno nie bawi?em si? w otsy i tak nagle mnie nasz?o... Chcia?em zrobi? ots na silniku tfs pod 8.50, ?ci??em ?linik i opiera?em si? na tym poradniku -> http://tibia.net.pl/konfiguracja/66...heforgottenserver-i-gesior-account-maker.html tylko ?e nie zamierza?em robi? acc makera. Problem tkwi w punkcie 5, Import bazy danych wraz z TRIGGER: podpunkt c) ...
po wpisaniu tej komendy po czym has?a okazuje si? ?e baza danych jest b??dna;(... Co mam robi? ???

Pozdrawiam,
Merin.

Odp: problem z baz? danych... co? nowego ??

Stary zrob nazwe bazy theforgottenserver
Daj import
wyszukaj w twoim otsie schemas / mysql i to zaimportuj.
Kazdy tak robi.
Pomoglem nacisnij podziekuj.

niestety mi nie pomog?e?... czy kto? ma pomys? jak to zrobi??? Ostatnio zrobi?y mi si? ma?e braki... Prosz? kogo? ogarni?tego o pomoc

male braki? ja proponuje tak: reinstall xampp (nowe pliki+hasla) potem wejdz na www htdocs>config>config.ini> install="no" ZMIEN NA "start" wejdz do phpmyadmin i zrob bazedanych jakas potem wes import z otsa schemas>mysql.sql i git potem w config.php otsa wstaw haslo i login do bazydanych i nazwe bazy a na koncu wpisz localhost/install.php i instaluj powinno dzialac:)

Zrob tak, jak ci Mistrzu (tu mowa o mnie) powie...:
1. Rozumiem, ze pobrales xampp i i inne gowna? :) To juz cos!
2. Teraz w przegladarce, wpisz 'http://localhost/'
3. Wybierz phpMyadmin, oraz utworz nowa baze danych, nazwij ja.. powiedzmy... OTS.
4.Wejdz w swoja baze danych, oraz kliknij 'import' Znad plik 'mysql' w folderze z OTS, pewnie jest on w osobnycm folderze(FOLDER Z OTS->SCHEMAS)
5. Gotowe? (:

// Po co pierdo**** sie z TRIGGER? Pobierz Xampp 1.7.0 (jesli sie nie myle, choc moge.) tam po wykonaniu czynnosci wyzej wymienionych przezemnie powinno Ci wszystko dzialac. Ofc, jesli masz dobry sprzet, polecam najnowszego XAMPP (na procku mniejszym niz 1.8GHZ ci sie 'zawieszac' bedzie :( )

Tyle! :) Odp jak pomoglem! (:

Jakbyco kazde haslo do XAMPP znajdziesz w folderze samego xampp!!! (jesli je zmieniales na stronie, zmien je rowniez w tym pliku o kotreym teraz mowie) - czyli tak, plik ten zlokalizowany jest w XAMPP->> nie pamietam? Szukaj w folderze phpmyadmin czy jakos tak, plik bedzie nosil nazwe phpmyadmin.inc bodajze.

Ostatnia edycja:

co wy mi tak t?umaczycie jak bym mia? 12 latek... gdyby to by?o takie proste to bym ju? dawno to zrobi?. Ma kto? jeszcze jakie? pomys?y??

Pr?bowa?e? za?o?yc baz? przez localhost czy konsole cmd?
je?eli przez cmd, to zr?b sposobem wy?ej, czyli z wej?ciem na http://localhost/, pami?taj ?e baza, kt?r? zak?adasz musi tak samo si? nazywac, jak masz zapisane w config.lua

Back
Do góry