Problem z baz? danych.

Status
Zamknięty.

Daroi

User
Lipiec 27, 2012
Liczba reakcji
0
Odp: Problem z baz? danych.

Je?eli dobrze zrozumia?em to nie masz pliku "database with triggers.sql" kt?ry si? importuje do xamppa aby utworzy? now? baz? danych.
Zobacz czy w folderze z silnikiem masz folder "schemas" je?eli tak to w tym folderze powinny znajdowa? si? 3 pliki "mysql.sql; sqlite.sql; pgsql.sql".
W xamppie zaimportuj plik "/schemas/mysql.sql"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ EDIT ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W?a?nie pobra?em ten silnik i widz?, ?e nie ma tutaj nawet folderu "schemas" ale to nie problem pomog? Ci :D

Najpierw musisz zrobi? tak jak jest tutaj:
1. Edytuj plik CONFIG.LUA
Kod:
	sqlType = "mysql"
	sqlHost = "localhost"
	sqlPort = 3306
	sqlUser = "tw?j login do phpmyadmin standardowo jest tutaj root"
	sqlPass = "twoje has?o do phpmyadmin"
	sqlDatabase = "nazwa bazydanych kt?r? tworzysz w phpmyadmin"
	sqlFile = "theforgottenserver.s3db"
	sqlKeepAlive = 0
	mysqlReadTimeout = 55
	mysqlWriteTimeout = 55
	encryptionType = "sha1"

2. Kiedy ju? to zrobisz to pobierz te pliki i wrzu? je do folderu z silnikiem (do tego samego gdzie jest config.lua)
Pliki: PLIKI DO BAZY DANYCH

3. Je?eli ju? to zrobi?e? to teraz wejd? w przegl?dark?, wbij na http://localhost/phpmyadmin, zaloguj si? i utw?rz now? baz? danych importuj?c plik "mysql.sql"

4. Ciesz si? poprawnie dzia?aj?c? baz? danych.

ps. Mam nadziej?, ?e mniej wi?cej przybli?y?em Ci jak to zrobi? i zrozumia?e? to :D

Ostatnia edycja:

W tym silniku jest schemas ;s Ale zrobi? tak, jak mi doradzi?e? :D Dzi?ki.

A ja mam problem bo po??cz?y?em baze z silnikiem, z mojego punktu widzenia dobrze, tworze postac, chce zmeeini? go pod Goda i nic, nie ma tego konta w tabeli "Acocount ani players" w bazie danych ... Co mam zrobi??

Jakie masz kodowanie ustawione w config.lua? (plain,sha1,md5)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry