Problem z dodaniem wlasnej mapy do silnika

sasq

User
Lipiec 10, 2009
Liczba reakcji
0
Witam. Mam pewien problem mianowicie chodzi mi o to, ?e pr?buj? wrzuci? w?asn? map? do silnika, a ona nie dzia?a. Mam silnik Darkness Otserv 0.4.0 (8.4) Rev. 03. Mapa ktora stworzylem jest pod tibie 8.40, wiec nie rozumiem czemu nie dziala. Mapke stworzylem w programie RME. Prosze o pomoc.

Odp: Problem z dodaniem wlasnej mapy do silnika

Mo?e zawiera obiekty, kt?rych nie wyczytuje silnik? Musz? zgadywa?. -.-
Mo?e opisz dok?adniej jaki b??d wyskakuje w silniku, czy co??

Dam screenshot jesli to pomoze:
Imageshack - bladots

Jesli ktos pomoze dostaje reputa

Ostatnia edycja:

To tak mapa jest robiona w RME Pewnie tak? Wi?c ja proponuje sci?gno? simsone i odtworzy? t? mape w simsone doda? jakis objekt zapisa? i powinno dzia?a?.

Pozdrawiam.

Nie moge znalezc Simone pod 8.40 jesli ktos ma i poda link to bede wdzieczny.

Bu...
upewnij si? czy w config.lua zmieni?e?:
-- Map
-- NOTE: storeTrash costs more memory, but will perform alot faster cleaning.
-- useHouseDataStorage usage may be found at README.
mapName = "Darkness"
mapAuthor = "Gorno"
randomizeTiles = "yes"
useHouseDataStorage = "no"
storeTrash = "yes"
cleanProtectedZones = "yes"
nazwa mapy, musisz poda? nazw? swojej.

Dobra zrobi?em test. To na pewno, wi?c po prostu zmie? nazw? swojej mapy na Darkness, albo w configu ustaw prawid?ow? nazw?.

To tak mapa jest robiona w RME Pewnie tak? Wi?c ja proponuje sci?gno? simsone i odtworzy? t? mape w simsone doda? jakis objekt zapisa? i powinno dzia?a?.

Pozdrawiam.
To nast?pnym razem nie proponuj... je?eli nie jeste? pewien to nie pisz...

Ostatnia edycja:

Ok, wszystko gra, poza jednym. Teraz OTS juz odpala, tylko gdy probuje wejsc na postac pisze taki tekst
Temple position is wrong. Contact the administrator.
sadze ze chodzi o to, ze w miejscu gdzie na tamtej mapie postac sie logowala w temple, tu jest pustka. wie ktos jak zmienic pozycje temple tak by przystosowala sie do mojej mapy?
PS. Deaven masz reputa.

W bazie danych w tabeli players. Musisz u ka?dego ustawia?. Acc managera tez. Masz tam "posx" "posy" "posz" ;) Aha, temple i town ID te? xD

jesli korzystac z acc menager to wpisujesz w config.lua jesli masz acc na stronie to w bazie danych sampli czyt. knight sample itp. pozdrawiam

@up sekundy :>

Zmienilem pozycje na inna i caly czas ten sam blad. jak wiedziec gdzie mam temple a gdzie nie? :huh:

Ja powiem jedno. Ze jak ktos sie niezna na ots to neich go nie robi to sensu niema !! czytaj poradniki ucz sie najpeirw :) a nie odrazu pomocy szukasz.
Samemu zawsze lepiej wychodzi

Wejdz w swoja baze danych i ustaw postac na takiej pozycji zeby byla tam droga lub cos a nie puste pole i wtedy postac tam ustanie :D

Wejdz w swoja baze danych i ustaw postac na takiej pozycji zeby byla tam droga lub cos a nie puste pole i wtedy postac tam ustanie :D

No az takim noobem to nie jestem zeby tego nie probowac x) Probowalem, blad ten sam. Ponadto zalaczam screen z ots'a
Zwroccie uwage na linijki "Warning..." Moze po tym uda sie wam dojsc do sedna sprawy
Imageshack - blad2

Ja bym ci m?g? to zrobi? ale by? musia? mi wys?a? ots'a a ja bym ci naprawionego odes?a?, bo inaczej si? nie da.
Pozdrawiam

Back
Do góry