• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

-Windows 7 Problem z grafik?!

Status
Zamknięty.

Blazej1000

Active User
Kwiecień 14, 2011
Liczba reakcji
0
Siemka
Zainstalowa?em sobie Windows 7 i gdy wchodz? na tibi? mam zjechan? grafik?, patrze w opcje tibii a tu zaznaczone jest DirectX 5!! O.o
Ale to nie tylko problem z tibi?, wygl?d pulpitu aero w Windows 7 te? mi nie dzia?a :/
Mam zainstalowanego DirectX 11
Czy trzeba co? pozmienia? w konfiguracji czy nie daj Bo?e za s?aba karta graficzna na ten windows :(
POMOCY!!!

Odp: Problem z grafik?!

Podaj specyfikacj? techniczna swojego kompa. Spr?buj zaktualizowa? sterowniki np. programem Device Doctor.

My?lisz, ?e masz za s?ab? kart? graficzn?. Nie wszystkie karty graficzne obs?uguj? Directx 11. Spr?buj zainstalowa? 10 lub 9

Ale wyczyta?em, ?e Windows 7 nie obs?uguje s?abszych DirectX ni? 11 :/ niewiem czy to prawda ale spr?buje :[
Zainstaluje 9.0c bo na Windows XP mia?em takiego i dzia?a?o :)
Mnie tam na dobrej grafice nie zale?y, ale ?eby gry w og?le dzia?a?y bo teraz to mi nawet grafiki 3D nie obs?uguje :D

Notka moderatorska:
Posty po??czone

Ostatnia edycja:

Szukajcie a znajdziecie. Wystarczy wpisa? w google i od razu masz odpowied? i nie musisz czeka? a? kto? zajrzy do tego tematu.

Download DirectX Eradicator 2.0 Free - DirectX Eradicator - safely remove the DirectX runtime core component from Windows - Softpedia

Program usuwa sterowniki Directx z komputera, ale podobno nie jest bezpieczne wi?c robisz to na w?asn? odpowiedzialno??.

Instaluj?c Directx 11 instaluj? si? po kolei wersje 1,2,3.. a? do 11. W narz?dziu do sprawdzania wersji Directx zawsze pokazuje najnowszego i z niego te? korzysta.

Sprawdzi? wersj? Directx mo?esz tak: Star->Uruchom->dxdiag

Zainstalowa?em DirectX9.0c zgodnie z poradnikami w necie...
Restartuje komputer i nadal nie mog? zmieni? directxa w tibii :/
Oto screen:
4969ddc41dc2.bmp

Co jeszcze musz? zrobi??

Zr?b tak ja ci napisa?em //devv

Problem rozwi?zany, zainstalowa?em starsze sterowniki do karty i karta zacz??a obs?ugiwa? :)

Notka moderatorska:
Zamykam.//Rea~

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry