Konfiguracja Polaczenia Problem Z Ip

Status
Zamknięty.

zielony jak trawa

Active User
Lipiec 6, 2010
Liczba reakcji
0
Mam Problem, i prosz? o pomoc Nie wiem czy kto? b?dzie wiedzia? o co chodzi.
Ot?? wchodz?c na stron? np.speedtest.net, mojeip.net Pokazuje mi si?, ip zaczynaj?ce si? na liczby 82. jest to ip zewn?trzne.Lecz gdy chcia?em postawi? Ots'a nie dzia?a?o.Wi?c zostawi?em prace nad ots'em. zaczo?em gra? w cs'a chcia?em z kolega zagra? 1vs1 na moim serwerze. Serwer zrobi?em, ale automatycznie ustawi?o si? ip. zaczynaj?ce si? na liczby 192. (lokalne)
M?wie lipa pozostaje tylko Hamahi.
Ale jak zainsta?owalem gr? ghost recon warfight 2 zrobi?em serwa to ka?dy m?g? wej?? Nwm o co chodzi
I chcia?bym ?eby te ip zaczynaj?ce si? na liczby 82. (zewn?trzne) by?y moim sta?ym ip
Prosz? Was o Pomoc
G?ry Dzi?kuje

Odp: Problem Z Ip

Sta?e IP mo?e da? Ci tylko Tw?j us?ugodawca.
Polecam zastosowa? no-ip.com

Mam liveboxa (zte-zxv10-h202n) i korzystam z laptopa przez wi-fi. wszystko zrobi?em tak jak pisali?cie powy?ej czyli:
-Oblokowa?em porty w zaporze systemowej ( Windows 7)
- oblokowa?em porty na modemie (7171 TCP, UDP- 7172 TCP,UDP)
- Posiadam ip zewnetrze poniewaz patrzy?em przez strone kt?r? wysy?al "Helper"
Lecz dalej nie moge ani ja ani inni ??czy? si? z serverem przez globalne ip (moge tylko wejsc za pomoca localnego ip czyli localhost)
Co mozna zrobic jeszcze i w czym moze by? problem? Prosze o pomoc
(Aha, i wiem ze jak instalowalem g?wniane ots-y typu stigma, czy visum, to wiem ze wszystko dzia?a?o poprawnie, czyli jest mozliwosc ze cos robie zle lub nie dokladnie)

Szklana93
Mia?em/Mam ten sam problem
Zaklada?em taki temat zwi?zany z twoim problememhttp://tibia.net.pl/showthread.php?p=1444568&posted=1#post1444568
lecz nic mi to nie pomog?o. Ja mam tak ?e jak wchodz? na stron? mojeip.net,speedtest.net
pokazuje mi ip. 83.XXXXX jest to ip zewn?trzne mimo to niemog? go uzyc do ots'?w
tylko mog? przez ip wewn?trzne a ?eby kto? wbi? potrzebne Hamachi
a tak lipa
@Beosky
Ja mam sta?e ip. problem tkwi ?e nie mog? na nie wbi?
Ja nie znam si? na takich rzeczach
A t? no-ip.com na czym polega?
Plx O pomoc Da si? co? zrobi??
@Edit
Willams
Ja Ip. mam sta?e

Ostatnia edycja:

Jest te? inna opcja , zmiana ip poprzez program.; o Moze ci ustawi z ip wew na zew..

A t? no-ip.com na czym polega?
Program ten umo?liwia ka?dorazow? zmian? adresu IP po od??czeniu modemu. Wszystkie b??dy wypisywane s? w konsoli b??d?w poni?ej listy host?w oraz za pomoc? "buziek" (emotikon) przy nazwie hosta.
Jest to tekst z wikipedii..
A tak po prostu je?eli ktos ma zmiennie ip , program ustawia mu jeden host pod ktorym kryje sie te ip..W ten sposob nie musisz ciagle zmieniac w ustawieniach serwera nowe ip serwera..

Ostatnia edycja:

Zielony, ?le m?wisz, wszystko si? da, tylko trzeba chcie? i potrafi?;p
Ale ja jeszcze nie znalaz?em tematu o innych przyczynach niz do tej pory przeczyta?em a te juz wszystkie przelecia?em....
Ja jak narazie chce tylko jedynie ?eby mi chodzi?o to po?aczenie si? z serverem za pomoc? zewnetrznego ip. co widocznie jest trudne bo od wczoraj si? mecze...
Oblokowa?em porty wyglada to tak:
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Ale mo?e wp?ywa jako? to inaczej jezeli odblokowywa?em porty przez laptopa, a lapek jest na wi-fi i dopiero brat w drugim pokoju ma podlaczony modem do kompa.

Szklana93
Ja si? nie znam na tym (dlatego za?o?y?em ten temat)
Ja te? odblokowa?em porty.I nic dalej mog? wbi? tylko na ip wewn?trzne xd

skoro jestes zielony jak trawa to pokaz swoj config. Byc moze zle go edytowales dlatego nikt nie moze wejsc. Ja posiadam ip wew i ots z pomoca no-ip bez problemu moge postawic, wiec jesli odblokowales porty i zrobiles wszystko tak jak bylo w poradnikach to na 100% powinno ci dzialac. chyba ze zle edytowales config.

W config.lua powinnes miec takie linijki

Kod:
	ownerName = ""

ownerEmail = ""

url = "" <-------Tutaj miedzy cudzyslow wpisz swoje no-ip ktore stworzyles na no-ip

location = "Poland"

displayGamemastersWithOnlineCommand = true

Kod:
	worldId = 0

ip = "" <---a tutaj wpisz swoje ip wew/zew 

bindOnlyConfiguredIpAddress = false

loginPort = 7171

gamePort = 7172

adminPort = 7171

statusPort = 7171

loginTries = 10

Wtedy ty logujesz sie na ots przez twoje lokalne ip, a inni przez ip z no-ip.

Nie wiem jak jest z innymi grami.

Jesli pomoglem daj +

Ronnix Dzi?ki za pomoc wszystkim Dziekuj? za pomoc
Ale mam chyba lokalne ip. wchodz?c panel sterowania/siec/moj? siec wybra?em pokazuje po??czenie lokalne
xddd.jpg

wchodz?c na strone mojeip.net,speedtest.net/pokazuje inne ip, zewnetrzne, sta?e

M?g?by mi kto? powiedzi?? jak zrobi? to z no-ip

Mam pytanie
1 ale czy to da ?e mam ip lokalne?
2 czy to jest za free te no-ip
3 gdy utworze konto na tym no-ip to nieprzyjdzie mi ?aden list z poczty i niebede mia? problem?w u us?ugodawcy?

ad 1. Z twoim ip wewnetrznym poprzez no-ip bedziesz mogl postawic ots i go hostowac dla innych osob(wiem bo sam tego uzywam i hostuje 1 ots)
ad 2. no-ip ktore ty potrzebujesz jest zupelnie za free.
ad 3. co do tego nie jestem pewien, ale do mnie nic nie przyszlo i nie wydaje mi sie bym mial problemy gdy korzystam z darmowej uslugi...

mam jeszcze spraw? bo jak poda?es mi ten link,by? tam podany link do tego no-ip to si? strona zmieni?a ni? jest w tym poradniku.
jeszcze jedno jak bede musia? tam poda? ip to mam podac ip wewnetrzne czy lokalne ??
Prosz? o szybk? odpowied?
z g?ry dzi?ki :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry