• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

problem z komputerem (chyba)

Status
Zamknięty.
Witam, zainstalowa?em sobie wczoraj tibi? i gdy j? w??czam to strasznie mi muli komputer, a wcze?niej mia?em b??d ?e mam za ma?o pami?ci wirtualnej lecz z tym si? upora?em a z zacinaniem nie. Po d?u?szym graniu, ?eby w??czy? przegl?dark? musz? czeka? z 5min a po 15minutach ju? kompletnie nic si? nie op?aca w??cza? . Sprz?t mam dobry i na innych grach kt?re maj? spoore wymagania nic si? nie tnie.I nie wiem czy to jest problem z moim kompem/zainstaowanymi programami czy czyms innym.Prosi?bym o pomoc, z g?ry bardzo dzi?kuje.

Our partners and their custom servers:

Odp: problem z komputerem (chyba)

W tym przypadku u?yj tego programu:

Podaj z niego log a nast?pnie wykonaj nowe logi z OTL

Pierwsze co to odinstaluj toolbar Ask a nast?pnie uruchom OTL -> w oknie W?asne opcje skanowania/skrypt wklej:
Kod:
:OTL
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = %SystemRoot%\system32\blank.htm
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://startsear.ch/
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://startsear.ch/
O2 - BHO: (Sopcast Ask Toolbar) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll (Ask)
O3 - HKLM\..\Toolbar: (StartSearchToolBar) - {7AC3E13B-3BCA-4158-B330-F66DBB03C1B5} - C:\Program Files\vShare.tv plugin\ssBarLcher.dll (StartSearch Inc.)
O3 - HKLM\..\Toolbar: (Sopcast Ask Toolbar) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll (Ask) 
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nppl3260;version=6.0.11.2852: C:\Program Files\Real Alternative\browser\plugins\nppl3260.dll (RealNetworks, Inc.)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nppl3260;version=6.0.12.46: C:\Program Files\Real Alternative\browser\plugins\nppl3260.dll (RealNetworks, Inc.)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nprpjplug;version=6.0.12.1662: C:\Program Files\Real Alternative\browser\plugins\nprpjplug.dll (RealNetworks, Inc.)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nprpjplug;version=6.0.12.46: C:\Program Files\Real Alternative\browser\plugins\nprpjplug.dll (RealNetworks, Inc.)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nsJSRealPlayerPlugin;version=:  File not found 
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (Sopcast Ask Toolbar) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files\Ask.com\GenericAskToolbar.dll (Ask) 

:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"ApnUpdater"=-
"LogMeIn Hamachi Ui"=-
"DAEMON Tools Lite"=-
"Gadu-Gadu"=-
"uTorrent"=-

:Files
C:\Program Files\EA Sports\FIFA 11\Support\EAregister.exe
C:\WINDOWS\PEV.exe
C:\WINDOWS\Tasks\Scheduled Update for Ask Toolbar.job
C:\WINDOWS\Tasks\Game_Booster_Startup.job

:Commands
[emptytemp]

Ustawia?e? sam proxy?

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania + nowe logi z OTL.

Z usuwania ----

OTL --

I Dzi?kuje Ci za pomoc.. po samym skanowaniu tym combo fixem juz nie mam tych problemow!! :) jestem Ci wdzieczny.Jesli mozna jeszcze jakos przeczyscic moj komputer to chetnie z tego skorzystam ; )

Tylko nie u?ywaj combofix'a sam, gdy? ingeruje on bardzo w system i nie raz mo?e zaszkodzi? tylko! Trzeba wiedzie? kiedy mo?na u?y?.

Wklej ten skrypt i wykonaj go
Kod:
:OTL
FF - prefs.js..browser.search.defaultengine: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Google" 
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://websearch.ask.com/redirect?client=ff&src=kw&tb=SPC2&o=15000&locale=en_US&apn_uid=9C88CBD5-714B-4415-910A-7972E37E9BE5&apn_ptnrs=PV&apn_sauid=8F9D03D1-7879-4575-BA2F-56095A62F9D3&apn_dtid=YYYYYYYYPL&q=" 
O2 - BHO: (IE5BarLauncherBHO Class) - {78F3A323-798E-4AEA-9A57-88F4B05FD5DD} -  File not found 
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {7AC3E13B-3BCA-4158-B330-F66DBB03C1B5} - No CLSID value found.

Klikasz w OTL sprz?tanie a nast?pnie przeczy?? dysk oraz rejestr
oraz wykonaj pe?ne skanowanie - je?li co? znajdzie usu? i daj raport.

i gdy to zrobilem patrze na noda a tu 560 zablokowanych atakow .. o co chodzilo ? gdy program skonczyl skanowanie program to nod sie odezwal

Wszystko jest dobrze. Mo?e u noda odezwa?a si? kwarantanna. Je?li si? to powt?rzy to daj zna?.
W Malwarebytes' Anti-Malware wyczy?? kwaranrann? i to wszystko.

Je?li co? si? jeszcze dzieje to pisz

a teraz mam inny problem :( gram gram i nagle wyskakuje blue screen i sie komputer resetuje- zdarza sie dosc czesto

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom