• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Problem z nagraniem filmiku

Status
Zamknięty.

szajbas

User
Marzec 10, 2010
Liczba reakcji
0
Witam od dluzszego czasu mam problem z nagraniem filmiku ktory chcialbym wrzucic na yt z mojego ots i zwracam sie do was.Filmik nagrywam hypercamem czas to jakies 3 min wazy z 40 mb ok potem wlanczam prgram do obrobki czyli sony vegas studio taki mi polecono program dobry lecz jest maly problem po zapakowaniu pliku w plik avi wazy okolo 1,5 GB a jakos jest do dupy jak biore lepsza jakos to juz szkoda gadac 5gb.... na najnizszej probowalem to wlasnie wchodzi jakies 700-800 mb lecz nic nie widac filmik trwa niecale 3 min mozecie cos poradzic zebym mogl jakos ogranac bo chyba nie powinien tyle ten filmik wazyc i jakos wygladac z gory dziekuje za okazala mi pomoc.

Odp: Problem z nagraniem filmiku

Film za?aduj w Windows Movie Marker (Czy Maker -,-) i ponownie go zapisz.. tylko pami?taj o ponownym dodaniu muzyki.. Film mo?e straci? troch? na jako?ci ale zmniejszy to z 1 gb do 20 mb..

Spr?buj go w vegasie skonwertowa? do 3GP albo do MP4 straci na jako?ci ale niewiele

Spr?buj go w vegasie skonwertowa? do 3GP albo do MP4 straci na jako?ci ale niewiele

Chyba nie wiesz cz?owieku co gadasz. Z .avi do .3gp to wszystko straci, ?e b?dzie w ro?dzielczo??i 120x70 to jeszcze piksele b?d?, ?e szkoda gada?.

Wracaj?c do tematu, moim zdaniem jest to wina twoich zainstalowanych kodek?w do programu, kt?rym nagrywasz filmy. Czym lepsze kodeki, tym lepsza jako?, a czym lepsza jako? tym bardziej si? filmik podoba, co daje, ?e kr?cisz d?u?sze filmiki, a co daje, ?e filmik wa?y do 5gb. Spr?buj pobra? ze strony producenta, jakie? starsze kodeki do programy jakim nagrywasz i nie powinno tyle wa?y?. Ale wiesz, jak to nie pomo?e to nic nie poradzimy. Je?eli chcesz mie? co? fajnego, co przyci?gnie ludzi, trzeba na to troch? poczeka? i si? nie poddawa? w po?owie. Abym zapomnia?, mo?e to te? by? wina, ?e robisz film pe?nometra?owy, czyli, ?e jak wybierasz obszar nagrywania, to zaznaczasz wszystko co masz na monitorze. Spr?buj to zmniejszy? tak mniej wi?cej do 3-4 kratki od Ciebie z ka?dej strony i b?dzie dobrze, ale jedna rzecz si? z tym wi??e. B?dziesz musia? da? Najlepsz? jako? dla Twojego komputera. Je?eli tego nie zrobisz to nie b?dzie wida?, co pisa?e? podczas gry.

Pozdrawiam, mam nadziej?, ?e pomog?em, Matthew

Status
Zamknięty.
Back
Do góry