Konfiguracja Polaczenia Problem z ots:/

Status
Zamknięty.

Retsam16

User
Sierpień 3, 2010
Liczba reakcji
0
Cze?? ostatnio wr?ci?em do robienia ots. Ze 2 lata temu mia?em otsik i tam sobie gra?em. Zn?w si? za to zabra?em i testowo postanowi?em odpali? sobie yureza, ?eby sprawdzi? czy kto? b?dzie m?g? wej??. Niestety na server mog? wbi? tylko ja i to jak mam w ip changer ustawione "localhost".

Mam NEO i zrobi?em sobie na stronce www.no-ip.pl domene no-ip wstawi?em do configu ots. Jednak dalej lipa:( kto? ch?tny pom?c?

Odp: Problem z ots:/

No dobra masz neo ale zewn?trzne czy wewn?trzne ip?

Ostatnia edycja:

Neostrada Hmmm Drogi kolego sprawd? na PokaPoka.pl czy masz zewn?trzne IP ! Je?li masz router To prawdopodobnie wyjdzie ci ?e masz wewn?trzne !! co nie znaczy ?e nie mo?esz postawi? ots-a (nie b?dziesz musia? u?ywa? hamachi) !!! Je?li masz Router dodatkowy problem... Router Zabiera ci twoje zewn?trzne IP i rozdziela go na wewn?trzne wystarczy tylko USTAWI? DMZ HOST w twoim ROUTERZE ! wpiszujesz tam Swoje wewn?trzne IP ! kt?re b?dzie przekierowane na zewn?trzne ! po za tym sprawdz czy nie masz w??czonego skypa ! je?li tak to go wy??cz z AUTOSTARU czyli... START > URUCHOM > MSCONFIG > ENTER ! i wy??cz automatyczne w??czanie si? skypa ! zrestartuj Kompa i powinno dzia?a? ! Dlaczego SKYPE !! ?? Poniewa? BLOKUJE ON PORTY 80 !!! Pozdrwaiam

Dzi?ki bardzo! Mam router i ip chyba zewn?trzne nie jestem pewien, Skype odpada bo go nie u?ywam.
To m?wisz, ze mam ustawic DMZ w routerze i tam dodaje ots, ip itp?
Co do tego ip to na prawd? nie jestem pewien.

Odblokuj port 7171

po 1 w modemie musisz ustawi? porty 7171 i 7172 je?eli chcesz otsa postawi? ip zewn?trzne nie jest wymagane one tylko odblokowywuje te porty -.- nie wierze ,?e s? tacy idioci jeszcze... znajd? se na google manual do modemu i si? do niego pod??cz kablem czy cu? i tam 192.168.1.1 lub 192.168.0.1 bd musia? se poodblokowywac ;P

Mam router livebox ZTE 2.0 wszed?em w ustawienia i wpisa?em port 7171 i 7171 nie wiem czy w drugiej rubryce musi by? inny port.

d0q4xl.jpg

OTS chce postawi? na serverze stacjonarnym i po odpaleniu silnika mam napisane ?e ip ots to 192.168.1.12, kiedy to ip nale?y do komputera Teodorowicz-PC kt?rego nie ma, bo raz bra pod??cza? si? pod moje wi-fi. Zdaje mi si?, ?e ots powinien pokazywa? ip 192.168.1.16 bo to ip wewn?trzne mojego stacjonarnego kompa na kt?rym ma sta? server.

mgut2f.jpg

khm7ntds5mlg.bmp

DMZ te? ju? ustawi?em na wewn?trzne ip komputera stacjonarnego.

7cuvhd.jpg

Ostatnia edycja:

Dmz masz na ip z koncowka .16 a ots chodzi ci na koncowce .12 xd ahhh ustaw dmz z koncowka .12 a nie 16 pozdro

Dobra nie mog? teraz odblokowa? port?w bo wyskakuje mi komunikat "nowa regu?a NAT/PAT powoduje konflikt z regu?? UPnP"

Mam taki sam problem co w tym temacie
http://tibia.net.pl/threads/547158-Odblokowanie-portów-czy-co

tutaj pom?gl admin mo?e mi te? pomo?e ta sama osoba!!:(

r9ftpu.jpg

jak chce odblokowac port 7172 to musze wpisac jeszcze:

7171, 7172 czy 7172, 7172??????

Ostatnia edycja:

Odblokuj porty 7171 7272 80 i 3306 wszystko na UDP I TCP w pliku config.lua w silniku wpisz swoje ip z pokapoka.pl (ip zewn?trzne) Napisz czy co? sie poprawi?o

Wpisz od portu :
7171 7171 DAJ OPCJE BOTH w zak?adce Protoko??w nie TCP
7272 7272
3306 3306
80 80

w ots-ie podaj po prostu ip zewn?trzne ! config.lua ! :)

Ostatnia edycja:

Odblokuj porty 7171 7272 80 i 3306 wszystko na UDP I TCP w pliku config.lua w silniku wpisz swoje ip z pokapoka.pl (ip zewn?trzne) Napisz czy co? sie poprawi?o

Wpisz od portu :
7171 7171 DAJ OPCJE BOTH w zak?adce Protoko??w nie TCP
7272 7272
3306 3306
80 80

w ots-ie podaj po prostu ip zewn?trzne ! config.lua ! :)

Nie mam opcji both w tej zak?adce:( Mam opcje TPC, UDP i TCP UDP.
w config mam ustawione auto.

glp609.jpg

w zak?adce "urz?dzenia" nie mog? ustawi? PC2 (komputer stacjonarny na kt?rym stawiam ots) bo wyskakuje b??d. Musze ustawiac Kacper (to jest laptop przy kt?rym teraz siedze) :)

mo?e automatycznie przydzieli?o ci ip z PC2 na routerze... Korzystasz z WIFI ? czy z Kabla ?
Odno?nie protoko?u (TCP UDP)

Laptop (Kacper) jest wi-fi, a Stacjonarny (PC2) jest przez ethernet.
i wyskakuje mi ip laptopa 192.168.1.16 a w silniku ots mam 192.168.1.12 to mo?e mie? wp?yw na ots??
38tpfv.jpg

oczywi?ci ?e mo?e :D zobacz jeszcze firewalla i zmie? ip ots-a na .16 je?li mo?esz
Odblokuj jeszcze porty 80 i 3306 Pozdrawiam

Firewall i wszystko wy??czone w obu kompach. 3306 to TCP??

Nie mog? odblokowa? port?w 7171, 7272, 80 na ip 192.168.1.12 poniewa? wyskakuje mi b??d, nie wiem co z tym zrobi? :(

"nowa regu?a NAT/PAT powoduje konflikt z regu?? UPnP"

Jednak jak ju? wzi??em port 7474 to uda?o si? odblokowa? na to ip 192.168.1.12 mo?e co? blokuje mi te porty na stacjonarnym??

Ostatnia edycja:

zmie? poziom bezpiecze?stwa w routerze :) pozdrwaiam

poziom bezpiecze?stwa mam na niski.

jak odblokowa? te porty 7171,7272, 80 ?eby nie wyskoczy? b??d
nowa regu?a NAT/PAT powoduje konflikt z regu?? UPnP

pomocy!!

---Aktualizacja---

Refresh!!!

Ostatnia edycja:
Status