Konfiguracja Polaczenia Problem z otservlist.org

Status
Zamknięty.

meduzzz19

User
Marzec 31, 2010
Liczba reakcji
0
witam!

Gdy pr?buj? doda? server do listy server?w na otservlist.org wyskakuje wiadomo??, ?e m?j serv musi by? online ?ebym m?g? go doda?.
Tylko, ?e on jest online!
Pr?bowa?em doda? server wstawiaj?c domene no-ip z mojego serwera jak i IP
i nic... dalej to samo.

Porty 7171-7172, 3306, 80 przekierowane....

NO-IP duc uruchomione i domena update'owana.
I nic .... wie kto? mo?e co jest nie tak?

Odp: Problem z otservlist.org

Czy oby na pewno porty masz odblokowane ?Sprawd?:Open Port Check Tool - Test Port Forwarding on Your Router
W configu.lua w miejsce ip wpisujesz nazw? domeny no-ip.
Ps. Sprawd? czy minka wygl?da tak samo w NO-IP Client :
2yoy07q.png

teraz to mnie sko?owa?e?.... wychodzi na to ?e mam zablokowane porty 3306 7171 7172...
Tylko mam je odblokowane na routerze...hmmm... by?by? mo?e w stanie spr?bowa? pod??czy? si? do mojego servera?

Oczywi?cie oczywist? oczywisto?ci? jest to, ?e masz zewn?trzny adres IP, prawda? :) Potrzebny jest on, aby inni mogli si? po??czy? z Twoim komputerem.

A je?eli porty masz odblokowane w routerze, to nie ma sprawy, powinno by? okey. Jeszcze jedn? mo?liwo?ci? mo?e by? to, ?e Tw?j dostawca neta blokuje porty 7171. To jednak jest ma?o prawdopodobne :P. Obstawiam, ?e masz wewn?trzny adres.

mam adres zew. i fakt rzeczywi?cie dziwne by by?o gdyby m?j dostawca internetu zablokowa? te porty... tylko w tym przypadku nie widz? innego wyt?umaczenia...Czysto teoretycznie mo?e to by? wina dhcp mam je aktualnie wy??czone a adres w sieci domowej przydzielam sam (zabezpieczenia). Musz? pokombinowa?. Dzi?ki za u?wiadomienie mnie o fakcie, ?e mimo ?e mam odblokowane porty to mam je zablokowane O.o

Pozdrawiam

PS. U mnie zapora systemowa nie istnieje :]

US?UGODAWCA ODBLOKOWA? PORTY! PODZI?KOWANIA DLA Help3R!

DO ZAMKNI?CIA

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry