Konfiguracja Polaczenia Problem z portem 7172

Status
Zamknięty.

Kozila

User
Luty 26, 2010
Liczba reakcji
0
Witam mam problem taki ?e mam w zaporze systemowej i w modemie liveboxa odblokowane porty (7171 ; 7172) ale gdy wchodz? na stron? nie pami?tam ale tam si? sprawdza?o porty czy jest odblokowany czy nie, to okaza?o si? ze port 7171 jest odblokowany a 7172 nie. Gdy uruchomi? server to w tibi mog? si? zalogowa? pokazuje mi si? menu wyboru postaci klikam posta? i wyskakuje b??d (10061). Prosz? was o pomoc bo nie wiem jak odblokowa? ten port 7172 cho? mam go wprowadzonego do liveboxa i zapory. Pr?bowa?em ju? z wy??czonym anty wirusem i zapor? ale na marne ten sam b??d. Dodam ze mam po??czenie opis: Livebox-->ruter (3com 3C16793)--> komputery.
Mam windows XP SP3 i po wej?ciu na stron? Sprawd? swoje IP by?o:
"Tw?j publiczny adres ip:" z tego rozumiem ze mam zewn?trzne ip, dobrze rozumiem?
Prosz? o jak najszybsz? odpowied?.

Odp: Problem z portem 7172

Spr?buj jeszcze raz odblokowa? na stronie liveboxa port 7172 ( zobacz , czy odblokowa?e? ten port TCP i UDP)
Pozdrawiam

Masz tak ustawione w config.lua?

loginPort = 7171
gamePort = 7172
adminPort = 7171
statusPort = 7171

Chyba ?e chcesz si? logowa? przez port 7172 wtedy

loginPort = 7172
gamePort = 7173
adminPort = 7172
statusPort = 7172

Poradzi?em sobie dzi?ki temu ze kiedy? robi?em server w MT2 dla os?b kt?re maj? problem z portami wystarczy ?e pobierzecie program o nazwie Portmap dzi?ki niemu odblokujecie porty ale na czas pracy programu czyli jak d?ugo program b?dzie odpalony tak d?ugo porty b?d? odblokowane.
Pozdrawiam.

Notka moderatorska:
Problem rozwi?zany, wi?c zamykam // Grzechu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry