Problem z xampp

warchol103

User
Maj 13, 2009
Liczba reakcji
1
tak jak w temacie mam problem z xamppem... mam wylonczone apache i mysql a jak chce je wlaczyc to nic sie nie dzieje albo sie wlancza i wylanzca..dzisiaj mam formata i robilem porzadki otsa skopiowalem ale zapomnialem o xamppie jeszcze wczoraj dzialalo i ludzie se chary na stronie robili to jak moglo sie zepsuc ? mam xamppa 1.7.2 BLAGAM!! pomocy ;d

Odp: Problem z xampp

Szukasz pomocy? to w?a?nie j? znalaz?e? do rzeczy masz 2 mo?liwo?ci
1. W?ancza? Start w apache i mysql a? zostan?
2. Sci?gn?? inn? wersje xamppa
Nie oczekuje reputa....

?ci?gnij xampp'a 1.6.6a albo wy??cz skype.

wchodzisz w folder xampa klikasz te ikony

sassu.jpg

czekasz chwilk? wchodzisz na Tibia.net.pl, czyli Tibia & Open Tibia je?eli si? za?adowa?o to klikasz enter na tych 2 oknach co wyskacz?, u mnie cz?sto te? tak jest i to dzia?a :)

mam juz xamppa 1.6.6nie mam wlonczonego skypa a apache_start i mysql_start tez niz nie daja
;(POMOCY;( ten serv bedzie off jak nie pomozecie :down:

@down
ale jak co ci zajmuje czyli ze co ? mi tam pisze
nie lapie objasnij xddd

Ostatnia edycja:

wchodzisz w folder z xampem w??czasz portchek patrzysz co ci zajmuje porty apache i mysql ctr+alt+delete procesy i wy?aczasz to co ci blokuje port i wuala i najlepszy xampp to 1.7.1

Czasem mimo tego, ?e Skype wy??czony to i tak system mo?e se dla niego port zarezerwowa?:o
Narz?dzia>Opcje>Zaawansowane>Po??czenie i odznacz u?ywanie port?w 80 i 443.

Chodzi o to ?e jak w??czasz apache i mysql to pokazuje an jakim porcie sie w??cza i jak sie nie w??cza to znaczy ?e masz zablokowany port i jak amsz te portchek i np. pisze port 80 i jaka? aplikacja to j? musisz wy??czy?

Back
Do góry