Account Maker Problem ze stronk?, a otsem

Status
Zamknięty.

DD Soba

Advanced User
Czerwiec 6, 2010
Liczba reakcji
10
Witam mam takowy problem, gdy? zrobi?em stronk? normalnie wchodz? np na localhost zak?adam konto potem posta? i gdy pr?buje wpisa? passy na otsa to wyskakuje invalid password, a wszystko dobrze przepisuje. ;/ Nie mam poj?cia co si? porobi?o. Na 1/1 te? ju? si? zalogowa? nie mog? bo wyskakuje invalid password.

Odp: Problem ze stronk?, a otsem

Witam, najprawdopodobniej masz z?e 'kodowanie' w cfg
Kod:
passwordType = "sha1"
Masz tak ?
Je?eli tak to zamie? to na
Kod:
passwordType = "plain"

Jaki Acc Maker ? Poka? config z silnika.

Witam, najprawdopodobniej masz z?e 'kodowanie' w cfg
Kod:
passwordType = "sha1"
Masz tak ?
Je?eli tak to zamie? to na
Kod:
passwordType = "plain"
passwordtype nie znalaz?em, ale za to mam to encryptionType = "sha1"

Sprawd? czy w bazie danych masz zaszyfrowane has?a, czy w config.lua masz ustawion? enkrypcj? na sha1, oraz czy w config.php Twojego accmakera te? masz sha1.

Sprawd? czy w bazie danych masz zaszyfrowane has?a, czy w config.lua masz ustawion? enkrypcj? na sha1, oraz czy w config.php Twojego accmakera te? masz sha1.
Tzn jak robi?em konta poprzez 1/1 w grze na account managerze to jak wchodzi?em w baze to mia?em zaszyfrowane has?a jaki? d?ugi ci?g cyfer ;d natomiast jak zrobi?em konto na stronce to ju? wida? normalnie has?o. Cuduje jak ko? pod g?rk? ?eby to zadzia?a?o i nic nie wykombinowa?em. ;x

tak jak up i zamie? te
Kod:
encryptionType = "sha1"
na
Kod:
passwordType = "plain"

Dzi?ki wielkie zadzia?a?o, reput leci dla trexx i Kuzirashi. :)

No i zn?w mam problem bo nie mog? si? zalogowa? na otsa. W silniku tfs 0.4 r3884 nie mog? zmieni? na plain bo silnik si? nie ?aduje do ko?ca tylko pokazuje b??d, ?e metoda plaintext jest unsafe czy co? takiego. Jeszcze par? godzin temu mog?em si? zalogowa? tylko na otsa na stronk? si? nie da?o i? w bazie by?o zaszyfrowane has?o. Nie mam poj?cia co si? zn?w porobi?o. ;/

Zmieni?e? w config.lua encryptionType na plain. Na 1000%. Musisz przywr?ci? na sha1.

Ju? wiem na czym polega? b??d co? mi si? zmieni?o w config-and-function.php by?o napisane
PHP:
if(strtolower($config['server']['passwordType']) == 'sha1')
zamiast sha1 by?o moje has?o do konta xD A w config. lua nie zmieniam na plain, bo i tak nie zadzia?a silnik, b??d wywali i tyle z tego b?dzie.

Pisa?e? o silniku a b??d na accmakerze? Ciekawe. W ka?dym razie gratuluj? rozwi?zania problemu i powodzenia.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry