Program Video

Status
Zamknięty.

snipers

Advanced User
Październik 24, 2009
Liczba reakcji
20
Potrzebuj? programu do monta?u wideo, co? na wz?r Windows Movie Maker'a, z tym?e:
- Potrzebuj? co? troch? bardziej zaawansowanego,
- Obs?uga b?dzie podobna,
- B?dzie mo?na importowa? wideo, zdj?cia, muzyk? w R??NYCH formatch (z naciskiem na wideo - flv, mp4),
- Zapis gotowego pliku tylko do popularnych format?w: Divx(Xvid) .avi, v5(v9).wmv
- Dost?pne b?dzie multum efekt?w/przej??
- Dost?pne b?dzie tworzenie efektownych napis?w pocz?tkowych, na slajdach, na ko?cu,
- Filtry wideo i audio mile widziane, aczkolwiek niewymagane (mam do tego oddzielne programy),
- Najlepiej ?eby program korzysta? z zewn?trznej bazy kodek?w;
To by by?o na tyle. Aha i program powinien by? bez ?adnych ogranicze? typu demo czy trial. Wiem ?e w google jest tego pe?no, ale ja chc? co? sprawdzonego, wypr?bowanego i pewnego, a nie jakie? szity kt?re od razu po zainstalowaniu odinstalowywa?em, bo by?y do niczego.

Odp: Program Video

Camtasia Studio oraz Sony Vegas Studio. Sony Vegas Studio jest bardziej zaawansowany ni? Camtasia. Osobi?cie polecam Sony Vegas Studio!

Camtasia Studio oraz Sony Vegas Studio
100% signed.

Aczkolwiek dorzuc? jeszcze co? od siebie - Adobe After Effects .

Aha i program powinien by? bez ?adnych ogranicze? typu demo czy trial.
No wybacz, jak chcesz mie? dobry program to musisz za niego zap?aci? albo zdoby? go w jaki? inny, niezbyt fajny spos?b.

Na koniec dodam, ?e AAE kosztuje jakie? par? tysi?cy PLN.

@UP
O legalno?? programu zadbam sobie sam... je?li pozwolisz...

I jeszcze jedno - Adobe After Effects jest troch? za "zaawansowany".
Raczej preferuj? co? "tylko" troch? lepszego od WMM.

Polecam Sony Vegas (ja mam 9 pro i jestem zadowolony ;D)

Nie b?d? oryginalny i tak?e polec? ci program Sony Vegas. Jest on prosty w obs?udze i zawiera wi?kszo?? twoich wymaga? (po zainstalowaniu odpowiednich nak?adek mo?liwe, ?e wszystkie). Ma niestety jeden do?? du?y mankament, mianowicie czasami ca?kowicie mu odwala i wy?wietla komunikaty b??d?w, kt?rych nie da si? rozczyta?.

Poza tym podobno dobry jest tak?e Unlead VideoStudio, ale nie powiem ci o nim zbyt du?o, poniewa? jeszcze na nim nie pracowa?em.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry