• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Prosze o pomoc

Status
Zamknięty.

Dj Mimi

User
Liczba reakcji
2
Wiem, ?e by?o 1000000 poradnik?w na ten temat, ale nic z nich nie zrozumia?em :( mo?e to oznacza, ?e jestem ciemny. Prosze o pomoc, mam neostrade... a co si? z tym wi??e zmienne ip :down: zrobi?em wszystko na no-ip, w config.lua te? wszystko, ale to nic nie daje, jak odpalam silnik to jest Local ip: 10.0.0.5 a global jest to co chce ?eby by?o. Prosze o pomoc a nie spam nudnymi postami... Za pomoc oczywi?cie repucik :up:

Odp: Prosze o pomoc

Po pierwsze z tyloma postami nie mozesz dawac reputow,
a po drugie moze ci pomoge tylko musze cos wiedziec :
Czy masz routera???
Odp.

Nom mam routera :P a za pomoc b?d? wdzi?czny i mo?e w przysz?o?ci :D

Mysle ze na start powinienes sie zalogowac na strone routera.Pozniej musisz znalesc w jego ustawieniach strefe DMZ, zaznaczyc ja i przekierowac porty w routerze, a do tego potrzebna ci bedzie strona :

W niej musisz znalesc nazwe swojego routera i gry ktorej porty chcesz odblokowac w tym wypadku Tibii. Znowu logujesz sie na stronke routera i robisz to co jest napisane w odblokowaniu portow. Pozniej musisz zrobic konto na stronie :

i utworzyc swoj darmowy adres no-ip. (np.zalots.no-ip.biz) :p
pozniej sciagasz klienta no-ip, logujesz sie tak jak na stronie ( tym emailem i haslem co na stronie) i klikasz kwadracik kolo buzki w okularach, jesli ci sie zrobi usmiechnieta lub usmiechnieta z rumiencami to jest dobrze, jesli zas smutna to znaczy ze cos jest nie tak :P No to cchyba tyle...

P.S.
A i jeszce jedno pozniej w config lua ustawiasz swoje ip w linijce z ip,
a w tej z url="" wpisujesz no-ip.
No to zycze milej i udanej pracy!
Pozdrawiam Kamil3ek.
Aha... wrazie jakichs problemow pisz, a jak ci sie uda pochwal sie sukcesem :D

Hehe... dzi?ki je?li uda mi si? to zrobi? dostaniesz GM'a :) Wiem, ?e to nie nagroda na nobskim serv ale zawsze...

Kurde nie moge wej?? na stronke routera (jest ona podana na dole routera) nie chce mi wej?? :(

//Double post sklejony.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

sprawdz swoje ip i wejdz na strone wpisujesz swoje ip)
i tyle powinno ci wyskoczyc takie okienko z nazwa i haslem do wpisania.
Logujesz sie na stronke i tyle :P

Status
Zamknięty.
Do góry