Przysz?o?? i nowe technologi?.

Status
Zamknięty.

Help3R

Forum friend
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
262
Siemka!
Dzisiaj chcia?bym si? was spyta? o to co b?dzie za 50 lat.
Jak waszym zdaniem zmieni si? ?wiat, czy na lepsze, czy na gorsze?
Jakie wed?ug was nowe jeszcze dot?d niespotykane technologie b?d? za te kilkana?cie lat?
Wiem, ?e temat nie jest ?atwy, ale zapraszam do wsp?lnej dyskusji.
Pozdrawiam,
Help3R.

Odp: Przysz?o?? i nowe technologi?.

Ja tylko czekam a? w sklepach uka?e si? teleport i b?d? mia? wyjebane.

@Down
Boje si?.

Ostatnia edycja:

za 50 lat to pewnie nowy koniec ?wiata b?dzie, wi?c nie my?l o przysz?o?ci lepiej

Nie mog? si? doczeka? obracaj?cych si? biurowc?w i sztucznej inteligencji. Takie technologie s? ju? w cz??ci opracowane i w niedalekiej przysz?o?ci zostan? wprowadzone w ?ycie.

Jak waszym zdaniem zmieni si? ?wiat, czy na lepsze, czy na gorsze?
Zale?y w jakim sensie. Ale na pewno i na gorsze i na lepsze. Zawsze jak jest post?p technologiczny, to dochodzi co? negatywnego.

Przyk?ad: reakcja ?a?cuchowa radioaktywnych pierwiastk?w (mia?o by? niby nowe ?r?d?o energii, no niby tak jest... ale...) = nowa bro?, BRO? J?DROWA.

Btw. mam tak? rozkmin?. Dlaczego nie zainstaluj? paneli s?onecznych gdzie? w Afryce, gdzie nie ma za bardzo burzy s?onecznych? To by pomog?o w rozwoju pa?stw afryka?skich, mo?e te dzieci nie chodzi?yby g?odne ;S

Btw. mam tak? rozkmin?. Dlaczego nie zainstaluj? paneli s?onecznych gdzie? w Afryce, gdzie nie ma za bardzo burzy s?onecznych? To by pomog?o w rozwoju pa?stw afryka?skich, mo?e te dzieci nie chodzi?yby g?odne ;S
Widzia?e? sza?asy w wioskach plemion afryka?skich korzystaj?cych z energii? To po pierwsze, a po drugie nie wiem czy wiesz(wi?kszo?? pewnie nie, bo w wiadomo?ciach o tym nie m?wi?) ale tam te ma?e niby nieszkodliwe plemiona s? tak uzbrojone, ?e tam ci?gle jest walka o wp?ywy. Tam jak kiedy? plemiona walcz?, lecz tam nawet u?ywaj? min przeciwpiechotnych, bo sraj? na MPH. Tam jest ci?g?a rze? i w?tpi? by kto? chcia? pilnowa? tego; )

Co do tematu, to wiadomo: super komputery, super technologie, lepsze ?ycie, lepszy alkohol

Uwa?am, ?e teraz s? najlepsze technologie :) Niechcia?bym nic nowszego itp. Nie podoba mi si? te? ten pomys?, ?e za kilka lat wycofaj? telewizory. Wszystko b?dzie w internecie. Zreszt? ju? jest ale czasem fajnie i?? si? po?o?y? na kanap? i poogl?da? telewizorek i programy. W internecie to ju? nie to. Nie wyobra?am sobie te?, ?e np. wynajd? lataj?ce dywany xD Mo?liwe ca?kiem to jest ale by g?upio by?o po prostu. Taka jest moja opinia :p

Wszczepki do m?zgu => kontakt z serverem i augmented reality.

M?g?bym wtedy sprawdzi? jak Aco dzia?a na uk?ady scalone ^^

Ja s?dz?, ?e wymy?l? moleku?y, dzi?ki kt?rym b?dzie mo?na ?atwiej uwodzi? kobiety oraz takie po kt?rych nie b?dzie trzeba spa? (to jest ?ycie ^^)

Po pierwsze, dzieci w afryce nie chodzi?yby g?odne, gdyby nie zach?anno?? ludzi. Problem nie le?y w braku ?ywno?ci, tylko w jej dystrybucji i oczywi?cie pieni?dzach. W Polsce s? nadwy?ki produkcji mleka, dlaczego nie przetworzymy tego na ser i nie wywieziemy do afryki? Nikt nie odda mleka za darmo, poza tym, produkcja sera te? nie jest darmowa no i na samym ko?cu transport, paliwo jest strasznie drogie, a Polska nie jest pot?g? gospodarcz?, poza tym wol?, aby nasze pieni?dze z podatk?w trafia?y do rodak?w, a nie do kraj?w afryka?skich w kt?rych nawet nie wiedz? gdzie le?y Polska.
Zasugerowa?e? te? ustawianie paneli w rejonach r?wnikowych. Tutaj tak?e wszystko opiera si? o pieni?dze. Trzeba znale?? inwestora, kt?ry wy?o?y?by kas? na ustawienie tych paneli. Poza tym ludzie, kt?rzy si? na tym znaj? nie byliby tani, a do tego pracowaliby w 50 stopniowych upa?ach, przez co ca?a inwestycja by?aby ma?o op?acalna, a zysk z niej nie by?by zbyt szybki. Kolejnym problemem jest tutaj transport tej energii, bo nie wyobra?am sobie ?eby przez tyle kilometr?w ci?gn?? kable do jej transportu. Do tego dochodzi tak?e konserwacja tych paneli, kt?ra w tamtym rejonie nie by?aby tania, pe?no piachu i py?u, kt?ry zanieczyszcza?by panele.

Do tego dochodzi tak?e konserwacja tych paneli, kt?ra w tamtym rejonie nie by?aby tania, pe?no piachu i py?u, kt?ry zanieczyszcza?by panele.

Napisa?em "tam gdzie nie ma burz piaskowych".
Wystarczy zwyk?y wiatr, tam si? roi od tego piachu :<//Marcin

Problem nie le?y w braku ?ywno?ci, tylko w jej dystrybucji i oczywi?cie pieni?dzach.

No a brak dystrybucji to chyba te? brak ?ywno?ci, am right?
Nie, ?ywno?? jest tylko tak jak wspomnia?e? ka?dy pilnuje swoich interes?w i nie chce mie? waste ;///Marcin

Wszystko da si? zrobi? tylko ludzie wol? pilnowa? swoje interesu ni? inwestowa? w biedne rejony.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Uwa?am, ?e teraz s? najlepsze technologie :) Niechcia?bym nic nowszego itp. Nie podoba mi si? te? ten pomys?, ?e za kilka lat wycofaj? telewizory. Wszystko b?dzie w internecie. Zreszt? ju? jest ale czasem fajnie i?? si? po?o?y? na kanap? i poogl?da? telewizorek i programy. W internecie to ju? nie to. Nie wyobra?am sobie te?, ?e np. wynajd? lataj?ce dywany xD Mo?liwe ca?kiem to jest ale by g?upio by?o po prostu. Taka jest moja opinia :p
latajace dywany juz sa, ktore potrafia uniesc do 95kg ok. 6cm nad ziemia
a co do telewizorow to sie nie boj, juz sa smart tv, ktore kozystaja z internetu, gdzie jest youtube, opera mini i inne gadzety. (sam mam taki i jestem zadowolony ^^)

ps piszesz o czyms do czego prawdopodobnie niedozyjemy ;ss 50 lat w dzisiejszych czasach to starosc, wiec niewiem czy damy rade ^^

Ja s?dz?, ?e wymy?l? moleku?y, dzi?ki kt?rym b?dzie mo?na ?atwiej uwodzi? kobiety oraz takie po kt?rych nie b?dzie trzeba spa? (to jest ?ycie ^^)
Z Twoj? twarz? to nawet z tymi moleku?ami b?dziesz mia? ci??ko ojciec =d.
@Top
Wg. mnie b?dziemy lata? w kosmos, tanie wina b?d? zdrowe, a komputery b?d? mia?y 800 GHz procesory.

Z Twoj? twarz? to nawet z tymi moleku?ami b?dziesz mia? ci??ko ojciec =d.
@Top
Wg. mnie b?dziemy lata? w kosmos, tanie wina b?d? zdrowe, a komputery b?d? mia?y 800 GHz procesory.
Co do procesor?w, to by?o co? z zastosowaniem ?miertelnych bakterii, kt?re dzi?ki wielkich ilo?ciach rozmna?ania na sekund? potrafi? uzyska? moc obliczeniow? wi?ksz? ni? wszystkie obecnie procesory razem wzi?te, ale kto da komu? do domu gro?nego wirusa? Wystarczy ma?a awaria i ca?ego miasta nie ma. No i te? taka fajna bro? by z tego by?? co nie?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry