Pudzian vs Butterbean

Pudzian vs Butterbean

• Pudzian

Votes: 0 0,0%
  • Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

• Butterbean

• Pudzian

Votes: 32 76,2%
  • Butterbean

Votes: 10 23,8%

• Total voters
    42
Status
Zamknięty.

Pako13

Advanced User
Sierpień 20, 2009
Liczba reakcji
10
KSW 14 , 18 wrze?nia 2010r. , ??d? / Atlas Arena ,,Dzie? S?du". Transmisja odb?dzie si? od godziny 20:00.

A oto troch? info o zawodnikach :

Eric Esch - (ur. 3 sierpnia 1966 roku w Bay City) – Ameryka?ski zawodowy bokser wagi ci??kiej, a tak?e kick-boxer oraz zawodnik MMA.

2352.jpg
Kariera kick-bokserska​

29 czerwca 2003 Eric Esch stoczy? swoj? pierwsz? walk? kickboskersk?. W 1 rundzie znokautowa? Japo?czyka Yusuke Fujimoto.

21 wrze?nia 2003 w swoim drugim pojedynku, Esch dozna? pierwszej pora?ki. Przegra? w 2 rundzie, przez nokaut z reprezentantem Republiki Po?udniowej Afryki Mike'iem Bernardo.

29 lipca 2009 Esch stoczy?, jak na razie, swoj? ostatni? walk? w formule K-1. W 1 rundzie, zwyci??y? przez nokaut, Korea?czyka Bo Lam Moona.

Kariera w MMA​

31 grudnia 2003 Eric Esch stoczy? swoj? pierwsz? walk? w formule MMA. Przegra? w 2 rundzie, przez poddanie, z Japo?czykiem Genki Sudo.

9 grudnia 2005 Esch zanotowa? swoj? pierwsz? wygran? w formule MMA. W trzecim pojedynku zwyci??y? swojego rodaka Walley'a Keenbooma przez poddanie.

18 wrze?nia 2010 na gali KSW XIV, w ?odzi, zmierzy si? z Mariuszem Pudzianowskim.​

Mariusz Pudzianowski - Mariusz Zbigniew Pudzianowski, pseudonimy Pyton, Pudzian, Dominator (ur. 7 lutego 1977, Bia?a Rawska) – strongman i zawodnik MMA.
images

Najlepszy strongman w ca?ej historii tego sportu. O?miokrotny Mistrz Polski Strongman. Sze?ciokrotny Mistrz Europy Strongman w latach 2002, 2003, 2004, 2007, 2008 i 2009. Pi?ciokrotny Mistrz ?wiata Strongman w latach 2002, 2003, 2005, 2007 i 2008. Trzykrotny Dru?ynowy Mistrz ?wiata Par Strongman w latach 2003, 2004 i 2005. Zwyci?zca i finalista wielu innych zawod?w si?aczy.

Zawodnik MMA​

Mariusz Pudzianowski, jak twierdzi, w sporcie strongman osi?gn?? ju? wszystko, dlatego podj?? nowe wyzwanie sportowe. Poniewa? od kilkunastu lat trenuje amatorsko sporty walki, chcia? spr?bowa? swych si? w oficjalnym pojedynku. 11 grudnia 2009 r. na gali KSW XII, na warszawskim Torwarze stoczy? debiutanck? walk? w formule MMA z pi??ciarzem Marcinem Najmanem. Do walki przygotowywa? go mi?dzy innymi Miros?aw Okni?ski. Pudzianowski zapowiada? wykorzystanie swojego najwi?kszego atutu, si?y fizycznej i pokonanie rywala w parterze. Specjalnie do tego starcia zmniejszy? mas? cia?a do oko?o 125 kg, aby znacznie zwi?kszy? sw? szybko??.

Pudzianowski zmusi? Najmana do poddania si? w 44. sekundzie walki, wykorzystuj?c niskie kopni?cia, a nast?pnie uderzania pi??ciami w parterze.

7 maja 2010 roku, podczas KSW XIII pokona? Japo?czyka Yusuke Kawaguchi przez jednog?o?n? decyzj? s?dzi?w po 2-rundowym pojedynku.

21 maja 2010 roku w hali Worcester w ramach Moosin: God of Martial Arts w pojedynku z ameryka?skim dwukrotnym mistrzem UFC Timem Sylvi? podda? walk? w drugiej rundzie.​

Jak my?licie?? Kto wygra?? ;) Odpowiedzi w ankiecie no i oczywi?cie w temacie :D

?r?d?o : www.wikipedia.pl

Odp: Pudzian vs Butterbean

My?l?, ?e wygra Butterbean, poniewa? Pudzian nie potrafi si? bi?. Jedynie kopie i je?eli przeciwnik si? przewr?ci dopiero u?ywa r?k.

@up

Zg?o? swoj? kandydatur? do KSW, skoro Pudzian nie potrafi si? bi?, to ty nam poka?esz jak to si? robi : )

#topic

Pudzian da rad?, mo?e i w ostatniej walce klasy nie pokaza?, ale tym razem nas nie zawiedzie, przynajmniej ja tak my?l?.

Wszystko b?dzie zale?e? od tego, czy pudzian poprawi? kondycje. Facet ma pierdolni?cie jak ma?o kto, ale puchnie szybko, za szybko je?li chcesz si? bi? o najwy?sze laury.

G?osuje na Pudziana ( m.in dla tego, ?e to polak ) Mo?liwe te?, ?e wygra Butterbean poniewa? trenowa? kick-boxing. Lecz Pudzian te? trenowa? box oraz ma "mien?nie"
G?osuje na Pudzian

Warto doda?, ?e Pudzian w ostatniej walce walczy? z kontuzj?, tak?e dlatego by? zmuszony do poddania si?. Moim zdaniem Pudzian zniszczy tego Butterbeana, prawdopodobnie przez nokaut, jak b?dzie - przekonamy si?.

W tej walce mo?e zdarzy? si? wszystko, wi?c m?j g?os jest neutralny.
W ostatniej walce Pudzian vs Sylvia nie pokaza? si? z najlepszej strony mo?e dlatego. Sylvia wr?czy wygra? z ?atwo?ci?, ale co si? dziwi? Sylvia 2-krotny mistrz Mariusz dopiero wchodzi. Jeszcze b?dzie jego czas, ale jak na pocz?tek to dobrze mu idzie.

Pudzianowski wygra. Jak pisali w jednej z gazet to pono? jest w bardzo dobrej kondycji fizycznej

Po Pudzianie naprawd? wida?, ?e pracuje nad wydolno?ci? organizmu czego dowodem jest ci?g?y spadek wagi. Si?y ma nadal sporo nawet po utracie chyba ju? 30kg od pierwszej walki w MMA. Licz?, ?e Ci kt?rzy trenuj? Pudziana - bardzo du?o czasu po?wi?cili na boksowanie, bo to jest jedna z wielu wa?nych rzeczy w MMA jak wiemy Butterbean jest zawodowym bokserem, stoczy? o ile dobrze pami?tam 54-58 walk z czego 44-48 zako?czy?y si? nokautem, wi?c Pudzian musi uwa?a? by nie dosta? ?adnie w ?eb. Licz? na to, ?e wygra Mariusz, poniewa? jestem polakiem i jestem dumny z tego, ?e mog? pochwali? si?, ?e mamy takiego cz?owieka w kraju. No i oczywi?cie brat by mi wpierdoli? gdybym by? przeciwko pudzianowi :D

A no i jako moderator HP uprzedzam przed r??nymi g?upimi tekstami, k??tniami oraz pojebanymi obrazkami.

Wywiad z Butterbean'em :​

Na pocz?tku chcia?bym zapyta? o twoje wypowiedzi w ameryka?skich mediach i wyzywanie Mariusza Pudzianowskiego na pojedynek w formule MMA. Sk?d nagle ten impuls ch?ci walki z nim?
- Pozw?l, ?e nie odpowiem na to pytanie. Fakt jest taki, ?e dojdzie do pojedynku mi?dzy mn?, a nim.

Zapewne ogl?da?e? wszystkie walki Mariusza Pudzianowskiego. Co mo?esz powiedzie? o jego umiej?tno?ciach?

- Zgadza si?, ogl?da?em jego wszystkie trzy walki. Raz na ?ywo gdy walczy? z Tim Sylvia na gali „Moosin”. Powiem tylko tyle, ?e jeszcze bardzo du?o pracy przed nim.

Jak b?dziesz chcia? go pokona? w starciu na czternastej gali „Konfrontacji Sztuk Walki”?
- Moja st?jka jest o wiele lepsza od jego i to jest m?j wielki plus w tej walce. Umiej?tno?ci parterowe mamy takie same. Dlatego b?d? chcia? jak najd?u?ej utrzyma? si? na nogach i ciosami w st?jce wygra? ten pojedynek.

Czyli w typowy, jak przysta?o na zawodowego boksera spos?b chcesz znokautowa? „Pudziana”?
- Dok?adnie tak chc? zrobi?.

Nie zdziwi? si?, jak Pudzianowski b?dzie chcia? sprowadzi? walk? do parteru. Jeste? przygotowany na tak? ewentualno??? Jak czujesz si? w walce na ziemi?
- Jestem bokserem i nie b?d? ukrywa?, ?e wol? walczy? w st?jce ni? na ziemi. W parterze nie jestem mistrzem, ale tragedii te? nie ma.

Trenowa?e? MMA w American Top Team. Do walki na KSW te? b?dziesz przygotowywa? si? z nimi?
- Przygotowuje si? sam i pomagaj? mi w tym moi dwaj synowie. Oni s? naprawd? silnymi facetami i znakomicie sprawdzaj? si? jako partnerzy do trenowania.

Jak przebiegaj? twoje przygotowania?
- Wszystko idzie po mojej my?li. Efekty trening?w zobaczysz we wrze?niu w ringu KSW.

Czy kiedykolwiek wcze?niej s?ysza?e? o KSW?

- Pewnie, robicie naprawd? dobre widowiska, kt?re warto ogl?da?.

Publiczno??, kt?ra przychodzi na nasze gale mocno kibicuje Mariuszowi Pudzianowskiemu. Czy g?o?ny doping dla by?ego strongmana nie b?dzie dla ciebie deprymuj?cy?
- G?o?ne okrzyki fan?w mi nie przeszkadzaj?. Ja r?wnie? mam wielu kibic?w i przyjaci?? na ca?ym ?wiecie i uwierz mi, ?e zdziwisz si? jeszcze, gdy us?yszysz podczas walki doping dla mnie.

Co powiesz o zaletach Mariusza Pudzianowskiego?
- On jest bardzo silny i to jest jego najwi?ksza zaleta.

A ma wady?
- Pewnie!

Jakie?
- Jego walka w st?jce jest bardzo s?aba.

Eric dzi?kuj? za rozmow? i do zobaczenia we wrze?niu.
- Nie ma problemu. Pozdrawiam wszystkich kibic?w. Do zobaczenia w Polsce!
Rozmawia? Artur Przybysz

?r?d?o : kulturystyczni.pl

Wywiad z Pudzianem :​

By?y strongman, Mariusz Pudzianowski, opowiada o swoich przygotowaniach do walki na zasadach MMA, kt?ra odb?dzie si? podczas gali KSW14. Odpowiada te? na przechwa?ki swojego rywala - Erica "Butterbeana" Escha.

Po ostatniej walce w Stanach Zjednoczonych powiedzia?e?, ?e wr?cisz na ring, a kibice zobacz? nowego, odmienionego Pudziana. Wyjaw prosz?, jakie to b?d? zmiany?
- Wszyscy zobacz? na pewno szczuplejszego i o par?na?cie kilogram?w l?ejszego "Pudziana". Jak zaczyna?em z MMA wa?y?em sto trzydzie?ci osiem kilogram?w. Teraz jest to sto osiemna?cie, a wi?c jestem mniejszy i bardziej wybiegany.

Najwi?kszym twoim mankamentem by?a kondycja. Wiele os?b zarzuca?o ci, ?e jej nie masz. Jak w tej chwili wygl?da sprawa twojej wydolno?ci?
- Przez dwadzie?cia kilka lat d?wiga?em ci??ary i by?o wiadomo, ?e nie da si? jej zrobi? tak szybko. Pracuj? nad ni? ponad rok. Ostatnie trzy, cztery miesi?ce skupia?em si? przede wszystkim na tym. Po walce z Sylvi? wzi??em tydzie? wolnego, ?eby si? zregenerowa? i powr?ci?em do trening?w. Zacz??em od ?wicze? wydolno?ciowych i wyregulowania organizmu.

Zatem przygotowany kondycyjnie jeste? bardzo dobrze?
- Jestem gotowy na pojedynek w pe?nym dystansie i nie b?d? si? zastanawia?, czy po sze?ciu minutach wystarczy mi pr?du.

Wiemy o twoim przygotowaniu kondycyjnym. Powiedz teraz co? o pracy nad poprawieniem umiej?tno?ci w st?jce i parterze.
- Nad poprawieniem moich umiej?tno?ci pracuj? osoby , kt?re maj? zawodowe do?wiadczenie w MMA i K-1. To zawodnicy czynnie bior?cy udzia? w zawodach.

W swoim najbli?szym wyst?pie na KSW 14 w ?odzi zmierzysz si? w walce wieczoru z by?ym zawodowym pi??ciarzem wagi ci??kiej, kt?ry najcz??ciej wygrywa? przez nokaut. Jak? masz taktyk? na to starcie?
- B?d? musia? uwa?a? w dystansie i b?d? si? stara?, ?eby nie da? mu doj?? do klinczu. Na pewno sprawi? wam wszystkim ma?? niespodziank?. Przepracowa?em ci??ko cztery miesi?ce i jest post?p!

Co powiesz na zej?cie do parteru i tam toczenie walki? Czy wywr?ci? prawie dwie?cie kilogram?w jest dla ciebie problemem?
- Za darmo pi?? razy mistrzostwa ?wiata nie zdobywa?em. Mimo, ?e nie trenuj? ju? zawodowo strongmana i podnoszenia ci??ar?w to si?owni nie odstawi?em. Trzy razy w tygodniu mam treningi na si?owni. Nawet jakby "Butterbean" d?wiga? ci??ary to i tak mi nie dor?wna. Dlatego nie jest to problemem wyrwa? i podnie?? jego sto osiemdziesi?t kilogram?w.

M?wisz, ?e ?wiczenia stricte si?owe odstawi?e?. Patrz? na ciebie i nie dowierzam, bo widz? szczup?ego, ale nadal umi??nionego faceta. Jak ty to robisz? Masz treningi aerobowe, czy mo?e obwodowe?
- Treningi s? bardziej obwodowe, a ci??ary podobne do tych, co d?wiga?em. Wyj?tkiem jest to, ?e robimy po dwadzie?cia lub trzydzie?ci powt?rze?. Ustawiam sobie dziesi?? ?wicze? i zasuwam kilka takich przej??. Je?eli jest przysiad to robi? przysiad, je?li jest ?awka to robi? ?awk?. Jednak tak jak wspomnia?em, s? to mniejsze ci??ary. Si?a spad?a mi o trzydzie?ci procent, ale to i tak niewiele, bo kiedy? bra?em w martwym ci?gu czterysta kilogram?w, a dzi? wezm? trzysta. Nie jest tak ?le. Dwadzie?cia lat d?wigam te ci??ary, wi?c si?a pozostaje.

Chcia?bym, ?eby? powiedzia? kilka s??w do swojego rywala.
- "Butterbean", powiedzia?e?, ?e "Pudzian" bije jak baba. Przyje?d?aj do Polski, a ja ci poka?? jak u nas bij? baby!

Autor: TN ?r?d?a: konfrontacja.com/ pudzianfight.pl

Ja dodam od siebie... Licz? na Pudziana. Walka z Silv? nie by?a najlepsza ale to dlatego , ?e za szybkie ,,kroki" robi? Pudzian w karierze KSW. Po prostu nie by? gotowy na walk? , w kt?rej walczy? z Silv? bo nie mia? kondycji i jak ju? kto? wcze?niej wspomnia? , mia? kontuzj?. No i oczywi?cie licz? na niego bo jest POLAKIEM ! ;)

Ostatnia edycja:

W?tpie, ?eby pudzian wygra?. Ma furi? uderze? przez 30sekund a potem tylko dyszy ze zm?czenia, je?li naprawd? poprawi? kondycj? to spoko. Ale je?li ma by? tak jak we wcze?niejszych walkach to nie ma szans.

Devlord, warto wspomnie?, ?e na stronie konfrontacja.com w filmiku zatytu?owanym "dzie? s?du", wspomnia?, ?e nie da si? tak jak tamtym razem i jest w du?o lepszej formie, zapewne kondycja poprawiona jak, i precyzyjno?? cios?w. Jestem polakiem wi?c g?upio by?oby mi stawia? na jego rywala, zreszt? wydaje mi si?, ?e tym razem poka?e jakie ma mo?liwo?ci kto? o takich mi??niach, tote? oka?e si? kto bije jak "dziewczynka" bo tak je?eli kto? jest zorientowany to wie, czemu mi?dzy innymi odb?dzie si? ta walka.
Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski! Pudzianowski!
(:

Ja nadal zostan? przy Mariuszu.

Moim zdaniem, wygra Pudzian! Butterbean jest wolny i nie potrafi zbytnio bi? si? w parterze (widzia?em kilka filmik?w na yt) Mam nadziej?, ?e Pudzian to wykorzysta i zwyci??y w sobot?! Licz? na niego ;D

Ludzie ! :D Ju? po jutrze gala... Wypowiada? si? na temat :D Mo?ecie te? pisa? o innych zawodnikach je?li chcecie. ;) Zapraszam do wype?nienia sondy :D

Aczkolwiek , i? jestem POLAKIEM , stawiam na Mariusza. Mam nadziej? , ?e od ostatniej walki poprawi? swoj? kondycj? ;) Bo ostatnio po 10 zadanych ciosach nie m?g? oddycha? ;o I tak stawiam na Pudziana :]

Szczerze powiem ze ta walka dla mnie nie b?dzie Taka wa?na jak pojedynek Najmana Z Saleta .

Pudzian musi unika? cios?w i jak?? ciekaw? taktyk? zastosowa? ^^
Je?li b?dzie si? tego trzyma? to chyba wygra =]

Pudzian ma takie pierdolni?cie, ?e takich fajter?w jak wy to by odstrzeli? na raz ; ))
Nasz rodak ostatnio du?o schud?.. Tutaj macie zdj?cie jak teraz wygl?da.

ac40695b0009a8504b1768b6

Raczej to b?dzie najlepsze walka w wykonaniu Pudziana, moim zdaniem. Osobi?cie g?osuj? na DoMiNaToRa ^^

Status
Zamknięty.
Back
Do góry