Real Tibia 7.6! Czy ma szans?? Wypowiedz si?!

Status
Zamknięty.

Nasther

Active User
Czerwiec 19, 2009
Liczba reakcji
8
Witam, jak wszyscy wiecie wi?kszo?? os?b po nieudanych updatach Cipsoftu odesz?a z RL Tibii. W necie jest wiele wypowiedzi r??nych os?b, ?e "tibia zesz?a na psy" itp. Wiele ludzi uwa?a ?e jedn? z lepszych wersji Tibii, jak nie najlepsz? by?a wersja 7.6 (moje zdanie na ten temat jest takie same ;)).

I tu pojawia si? m?j pomys? na stworzenie serwera 7.6 jak najbardziej przypominaj?cego RL Tibi? z czas?w 7.6. Wi?c pytanie do was: Czy graliby?cie na takim serwerze, i czy wog?le taki serwer mia?by szans? na przynajmniej 100 graczy? Wszelkie za i przeciw, pomys?y, idee prosz? pisa? w tym temacie :)

PS: Prace nad takim otsem zosta?y ju? podj?t?. Mam dobry silnik i map? w 95% RL (konwertowana z 8.1) bez czarnych dziur!

Odp: Real Tibia 7.6! Czy ma szans?? Wypowiedz si?!

Wydaje mi si?, ?e gdyby silnik by? 100% real, 100% bez bug?w i wykupiony ?wietny dedyk na spory przedzia? czasowy akcja mia?aby szanse. Jednak, aby odnie?? taki sukces niezb?dny jest du?y sztab ludzi oraz czas, czas kt?ry poka?e czy OTS rzeczywi?cie mo?na nazwa? rl tibi?. Wydaje mi si?, ?e zagra?bym na nim. Jednak dopiero z czasem by by?y olbrzymie sumy graczy.

7.6 niee
7.4 tak bez botow nas jest 50 odpalisz 7.4 rl mapke zagramy tyle na ten temat
tibianic.org 2x exp 7,4 300 osob classictibia.com 1,5x exp tez cos kolo 300

Ja te? grywam tylko na 7.4 , niestety narazi? nie ma na czym gra? , znam sporo ludzi r?wnie? kt?rzy wbij? na 7.4 je?li zrobisz. Jestem te? sk?onny pogra? na 7.1 , lub jeszcze starszej wersji. R?b otsa jaki potrafisz w wersji od 7.4 w d?? a ja zapewni? ci grywalno?? i rozreklamuje gdzie si? tylko da. Byle by mia? dawne rl spells , rl monsters i najlepiej rl mape , chodz mapa mo?e by? ka?da , byle exap jak najmniejszy.
Grywa?em na obu ots , kt?re osoba up opisa?a poprawie jego info: classictibia exap rate x 2,5 rekord graczy 279. Tibianic exap rate x2 rekord graczy 189 o ile pami?tam. Ten 2 niestety pochodzi? tylko nieca?e 2 tyg st?d tak ma?y rekord. Classictibia by? to najlepszy ots 7.4 kt?ry sta? ponad rok czasu.
Powiem ci dlaczego nie op?aca si? robi? 7.6: poniewa? pod t? wersje jest zbyt du?o dost?pnych bot?w , a prawdziwi dobrzy gracze nie przyjd? ci na taki serv. Mo?e z wyj?tkiem paru os?b kt?rym to nie przeszkadza , lub sami tego u?ywaj?. Prawdziwi dawni gracze grywaj? w dzisiejszych czasach pod 7.4. Na takich servach graj? nie ze wzgl?du na grafik? czy klimat , tylko jak najczystsz? gr? bez jaki? u?atwie?. Dawniej pod 7.6 ma?o kto u?ywa? bot?w , a dzi? gracze s? od tego uzale?nieni , kiedy? gra pod 7.6 mia?a sens , dzi? jest nic nie warta.

Ps ps s? to rekordy na serverach na kt?rych nie wolno by?o u?ywa? mc , wi?c ca?kiem dobre.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry