• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Skrypty & Kody Reborn system. Zmiana max lvl

Status
Zamknięty.

The Legend

Active User
Witam. Tak jak w temacie.
Gdy zmienie w programie "Dev-C++" skrypt

bool Commands::resetplayer(Creature* c, const std::string &cmd, const std::string &param)
{
Player* player = game->getPlayerByName(param);
Position pos;
if(!player)
return false;
if(player->level >= 1000){
player->experience = 4800;
player->level = 8;
pos.x = 1036;
pos.y = 808;
pos.z = 7;
player->reborn++;
player->kickPlayer(); //Wyrzuca postac
}else{
player->sendTextMessage(MSG_BLUE_TEXT, "Musisz miec 1000 poziom.");
}
return true;
}

to w grze to i tak nie dziala.... Pisze nadal ze potrzebuje 700000 lvl i tak jest.. Moze ktos chetny pomoc?

Our partners and their custom servers:

Odp: Reborn system. Zmiana max lvl

Rozumie, ?e kompilowa?e? po tej zmianie silnik na nowo i podmieni?e? odpowiednio pliki ?
Przyznaje ?e nie robi?em nigdy serwera z rebornami, ale je?li nie masz pomys?u przeszukaj wszystkie pliki szukaj?c frazy "700000" w sumie nie powinno tego by? a? tak du?o, oczywi?cie nie r?cznie xD tylko jakim? NotPadem czy czym?. Zawsze jest opcja ?e siedzi to gdzie? jeszcze :)

W tym pliku, do kt?rej poda?e? link s? 2x soruce w jednym mam takie co?

Kod:
bool Commands::reborn(Creature* c, const std::string &cmd, const std::string &param)
{
    Player* player = dynamic_cast<Player*>(c);
    Position pos;
    if(!player)
        return false;
    if(player->level >= 500000){
        pos.x = 159;
        pos.y = 54;
        pos.z = 7;
        game->teleport(player, pos);
        player->experience = 0;
        player->level = 1;
        player->reborn++;
        player->kickPlayer(); //Wyrzuca postac
    }else{
        player->sendTextMessage(MSG_BLUE_TEXT, "Musisz miec 500000 poziom.");
    }
    return true;
}

a w drugim co? taskiego:

Kod:
bool Commands::rebornPlayer(Creature* c, const std::string &cmd, const std::string &param)
{
	Player *player = dynamic_cast<Player *>(c);
	std::ostringstream info;

if (!player)
	    return false;

int lvl=600000;

if (player->level >= lvl) {
        player->experience = 0;
        player->level = 1;

player->reborn++;

game->teleport(player, player->masterPos);

player->kickPlayer();
    }
    else {
        info << "Aby wykonac reborn musisz miec " << lvl << " poziom." << std::ends;
        player->sendTextMessage(MSG_BLUE_TEXT, info.str().c_str());
    }

return true;
}

A taki tam jest syff ?e masakra... nawet nie zaczyna? bym bawi? si? z takim OTSem jak bym zobaczy? source i to wszystko w takim syfie ... 15x co? po kopiowane ju? x wersja tego samego pliku 2x to samo source itp ...
Tak ?e nigdzie nie widz? czego? takiego jak Ty masz, moge to zmieni? na takie jak chcesz, ale nie wiem czy jeszcze co? nie jest zmienione w tych silnikach i potem b?d? pretensje ?e nie dzia?a jak powinno :P Albo okre?l, kt?re chcesz albo uploadnij silnik ;)

#edit
A do tego wydaje mi si? ?e Twoim problemem jest to ?e nie wiesz ?e soruce trzeba prze kompilowa? i podmieni? pliki OTSa ?eby taka zmiana zadzia?a?a.

Ostatnia edycja:

Przykro mi ale Ci nie pomog?, po 1 mam tylko Win 7 x64 a nie wiem czy Ciebie interesuje kompilacja na x64 bitach a po 2 ten Projekt jest tak je.... ?e szok ju? straci?em 10 minut ?ycia zmieniaj?c na SZTYWNO ustawione po?o?enie plik?w i bibliotek. Jedyne co mo?na zrobi? z tym silnikiem (moje skromne zdanie) to SPALI? !

gosciu nie gadaj.. Juz liczylem ze zrobisz mi to ehh no oki ;/ zalezy mi na tym w chu* pytam jescze raz, zrobisz mi to? bo jak nie to lipa ;/

Przepraszam, ale nie pomog? za du?o zabawy, a poradnik?w jak kompilowa? source jest na prawd? ?adnie m?wi?c DU?O. Je?li tylko b?dzie Ci si? chcia?o (nic wi?cej) to sam sobie to zrobisz.

Jak to m?wi? tu masz w?dk?:

pomy?lnych ?ow?w!!

Pozdrawiam,
LoK

witam zrobilem u siebie reborn co nie ze na default pisze ile mam rebronow tylko nie wiem gdzoe zmiec max lvl... wbijam 10k lvl okolo i juz wiecej nie idzie.. prosze o poc na pw reput leci :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom