Skrypty & Kody Regeneracja

Status
Zamknięty.

sStempels

Active User
Marzec 25, 2009
Liczba reakcji
2
tfs 0.3.6pl1
8.54
Witam. Mam problem jak ustawi? regeneracj? hp/mp dla danej profesji. Dok?adnie chodzi mi o zwi?kszenie regeneracji mp/hp od lvl, gdy? na moim serwerze ponad 100lvl regeneruje tylko 10mp/2s, A mi zale?y na tym, ?e,np
Gdy mamy 10lvl regeneruje nam 20mp/s a gdy wbijemy 11lvl juz nam regeneruje 22mp/s, czyli co lvl zwieksza si? regeneracja o 2mp. Z g?ry dzi?kuj?.

Odp: Regeneracja

w vocations.xml masz od profesji, a nie od lvla.
Potrzebny Ci zapewne bedize skrypt ; )

Ch?tnie bym napisa? skrypt ale nie znam takiej funkcji kt?ra by dodawa?a regeneracj?;/

addEvent + doPlayerAddHealt i jazda ;d

W vocations.xml a nie ?aden skrypt ( .. )
Np.
Kod:
<vocation id="1" name="Sorcerer" description="a sorcerer" gaincap="10" [B]gainhp="5" gainmana="30" [/B]gainhpticks="6" gainhpamount="1" gainmanaticks="3" gainmanaamount="10" gainsoulticks="120" gainsoulamount="1" maxsoul="100" [B]manamultiplier="1.1"[/B] attackspeed="1500" prevoc="1">
Da?em ci przyk?ad co musisz zmieni? tam masz pogrubione co trzeba po zmienia? aby wi?cej dodawa?o hp oraz many ( nie tylko te ).

Ostatnia edycja:

event="buffer" spr?buj doda? i na dole addevent ~~ + player heatl

@TheForcerM
Dobrze ale jak ustawie gainHP="20" to i na 1 lvl bedzie regenerowa? po 20 i na 1000 lvl bedzie regenerowa? po 20.
@Kahras
Funkcja getCreatureHealth i addEvent wed?ug mnie nie ma sensu na globaln? skale. Mog?o by doj?? do crasha.
Wolalbym kod C++ na t? regeneracj?

Theforcem nie zrozumiales o co mu chodzi.
On chce zeby co lvl dodawalo mu wiecej mapy i hp (ros?o jak zje co?).

stempels to ze bys wolal to wiesz ; p sprobuj sam w c++ sobie napisac to ; ) a jak nie to zostal ci global chyba, ze znajdziesz kogos kto Ci to napisze

Pr?bowa?em sam co? wymy?le ale poleg?em w C++;/ Jezeli kto? by potrafi? przerobi? source to niech pisze bo taki skrypt w .lua zabardzo by obci?za? server.

Hm jak masz tfs'a to pobierz source do niego i b?dziesz mia? tak ja w RL.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry