Remere's Map Editor - m?j mod. (8.54)

Status
Zamknięty.
Odp: Remere's Map Editor - m?j mod. (8.54)

Super mod, bardzo mi si? przyda. W ko?cu "palisade" mo?na ?atwo robi? :P

Ej, a mam takie pytanie odno?nie og?lnie RME. Wie kto? co zrobi?, ?eby floor 8 nie by? uznawany jako ten pod ziemi?. Zacz??em swoja mapk? od floor 0 ale mimo wszystko nie starczy?a mi floorow i nie wiem jak rozwi?za? ten problem.

Powiedzcie mi co mam zrobic bo podaje taa scierzke do folderu z tibia.dat i .spr i jak chce otworzyc mape to mi wyskakuje blad ze mam podac scierzke do tibia.dat i .spr pomozcie dam reputa:curse:

Wyskakuje jaki? b??d z itemami, i nie wszystko wy?wietla si? na mapie

Nie chc? by? odebra? to za obelg? czy jako? ?le,
Dobra robota na m?czy?e? si? s? tego wyniki! ?adna praca, lecz!
Polecam ci nast?pne wydanie "Moda" je?eli takie b?dziesz planowa? w jednym pliku xml do folderu extensions to b?dzie bardziej profesjonalnie i bez ingerowania w sam program.

W sumie to ?adna trudno?? zrobi? bordery i ground-y to tylko zmiana pozycji X Y Z Ale napracowa?e? si?.
Osobi?cie u siebie mam G?ry z Kamienia (Border) i Ziemne (R?wnie?).
Do wszystkich to nie jest trudne. Pr?by i b??dy.
A za prac? kt?r? wykona?e? 10/10

zajefjna sprawa mia?em mod tez pod 54 ale nawet do tego sie nie umywa troszke nie doci?gnienc takich jak nie widocznos? itemki przed jej postawieniem ale tak oo to wporzo thx ;] 8\10

Dzi?ki temu modowi du?o pocz?tkuj?cych mapr?w b?dzie mia?o u?atwione ?ycie ale nie tylko pocz?tkujac:p 10/10

Dobry Mod, ale jest ALE. Gdzie s? r??norodne ?ciany na respy? Jakie? elektryczne, albo ogniowe? Brakuje wiele rzeczy, a przede wszystkim chodzi o ?ciany na respy. Za robot? i og?lny Mod dam 7/10, ale jak m?wi? brakuje ?cian itp.

Mod za przeproszeniem zajebisty, ale kiedy w??czam wy?wietla mi si? co? takiego:
items.otb: Incorrect OTB Version (OTB 3.16.16-8.54)
WTF?! Przecie? mam RME pod 8.54 (1.1.11), i w?a?nie, nie dzia?aj? mi te "X", kiedy chce obr?ci?, ani nie da si? tego smoka z tarcz? obr?ci? ; O.

P.S Tak nie do tematu, jak si? nazywa potworek co wygl?da jak Chmara np. Much? Thx za pomoc ;). Jestem noobem w mappowaniu, ale si? do tego zabieram :D

S?uchajcie, mam prolbem. Robi? sobie depo na floor 7. Chc? zrobi? drugie pi?tro - Id? na floor powy?ej - floor 8 i nie widz? flooru 7 :x pomo?e kto?? Trudno si? robi na ?lepo.

Adrstalik pomo?esz?
Gdy zapisze folder z 854 to wyskakuje mi -
items.otb: Incorrect OTB Version (OTB 3.16.16-8.54)
M?g?by? zrobi? ten mod tylko, ?e pod items.otb pod Rme 1.1.11?
Je?eli tak to prosz? o kontakt ze mn?.

Srry ?e odkopuje ale potrzebny jest mi ten mood.
Prosz? o reupload!

No to mam konkurencje :>
Mi?o, ?e kto? zaj?? si? tworzeniem dodatk?w do starszych klient?w.
8.54 to akurat co?, o czym zapomnia?em.
Nie pomy?la?em, ?eby w swoim modzie da? starsze rzeczy jako brushe ;p
Co do bram to te? mog?e? da? je w "<alternate>" no i pomy?le? nad rozmiarami. A west gate by?o zrobi? odwrotnie(tzn zamieni? g?r? z do?em tych kamieni przy kracie) to nic by si? nie nak?ada?o.
Wooden gate ma za du?y ?uk na g?rze samej...
Zak?adka useful ma bezu?yteczne przedmioty. W?a?ciwie wszystko mo?na ?ci?gn?? do 3 brush?w i da? w zak?adki nature/town
Statues... masz to samo praktycznie co ja w swoim modzie.
A du?ego smoka z tego co widz? na screenie masz nie pe?nego.
Mod jest og??em dobry(ba, uwzgl?dni? to przy tworzeniu poprawek swojego pod 8.7), ale wymaga kilku poprawek.
Tak btw. nast?pne 10 godzin Ci zajmie tworzenie pod 8.6, a pod 8.7 jakie? 5h. W ka?dym razie ?ycz? powodzenia, gdy b?dziesz robi? na przysz?o?? dodatki pod nowsze wersje.

s?uchajcie a wrzuci mi ktos ten folder z tibi zebym mogl zacz?? robi? cokolwiek? bo nie moge go znale?? w necie ;/ wersje 8.54

Witam! Ch?tnie wrzuc? tutaj reupload, aby wam pom?c w tworzeniu map... . :]

Remere's Map Editor - m?j mod. (8.54)

Download: 854 rar

Skan: VirusTotal - Free Online Virus, Malware and URL Scanner
Plik, kt?ry ?ci?gasz jest bezpieczny i gotowy do u?ycia!

Mam nadziej?, ?e pomog?em wam.

Pozdrawiam!

no al ej anadal nei wiem jak odpalic ten glupi edytor ;/

a wiesz mo?e jak zrobi? napis na mapie np teleporty?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry