• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Revscriptsys - rewolucja w ?wiecie Open Tibia!

Status
Zamknięty.
Odp: Revscriptsys - rewolucja w ?wiecie Open Tibia!

A wi?c i ja si? wypowiem. Je?eli skrypty maj? si? przez to sta? dynamiczne i nie b?dzie trzeba prze?adowywa? ich wtedy ten system ma sens. Je?eli tak nie b?dzie, dla mnie osobi?cie b?dzie to jedynie utrudnienie. Mo?liwe ?e to w pewnym sensie zemsta za coraz bardziej rozpowszechnione otsy na kt?rych gra prawie tyle samo os?b co na Real tibi(albo i wi?cej).
Jedyny z tego plus b?dzie taki ?e zmniejszy to liczb? serwer?w o po?ow? ze wzgl?du na brak nowych skrypt?w. B?d? co b?d? co ma by? to b?dzie i trzeba b?dzie si? do tego przyzwyczai?. Coraz bardziej odbiegamy od prawowitych cech LUA(prostota,?atwo?? edycji) i zaciera si? z j?zykami programowania c++ i delf

#Down
Pokaza?e? do?? prosty przyk?ad. Im skrypt jest bardziej z?o?ony tym ?atwiej o jak?? banaln? pomy?k?.

Ostatnia edycja:
Odp: Revscriptsys - rewolucja w ?wiecie Open Tibia!

Buahahha, rozbawi?es mnie tym, ?e OTS odbiega od prostoty Lua. Przecie? to w?a?nie teraz stanie si? banalne.
Oto przyk?ad deklaracji w cpp funkcji dla "klasy" Creature:
Kod:
registerMemberFunction("Creature", "getMaster()", &Manager::lua_Creature_getMaster);
registerMemberFunction("Creature", "getHealth()", &Manager::lua_Creature_getHealth);
Cia?o funkcji:
Kod:
int LuaState::lua_Creature_getHealth()
{
	Creature* creature = popCreature();
	pushInteger(creature->getHealth());
	return 1;
}

Status
Zamknięty.
Back
Do góry