-Tibia 10.41 Riveria.pl v3 - w?asna mapa.

Status
Zamknięty.

Awesome Asimov

Forum friend
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
106
Witajcie. Chcia?bym na nowo reaktywowa? sw?j serwerek, kt?ry nosi? nazwe Riveria(Druga nieudana edycja nosi?a nazwe Legendary). Nie mylcie go z tym otsem evo z du?ym expem. Riveria to by? serwer z w?asn? map? rekord graczy to ok 50 os?b chyba. Ostatnio my?la?em o tym ?eby na nowo z tym wystartowa? ale laptop mi si? zepsu? i nie wiem czy odzyskam mape itd. I mam do Was kilka pyta?, wolicie client 8.6 czy 10+? Mi tak pasuje raczej ten nowszy ale chyba sporo b?dzie przy tym roboty. Bo je?li nie odzyskam starej mapy to b?de musia? tworzy? now?(robie ju? kilka dni). I bardziej Wam pasuje co? w stylu evo,czyli tp itd czy bardziej rpg? Chcia?bym po prostu zrobi? dobry serwer gdzie b?dzie gra? w miare du?o ludzi i b?d? zadowoleni z gry. Bardzo mi zale?y na Waszej opinii. Wi?c prosz? Was o to aby?cie pisali co o tym my?licie :). A tutaj dodam pare zdj?? z 1 edycji i ostatniej.(druga by?a ale nie wysz?o). By?by to serwer z w?asn? map? z dodatkami z rl.​

Niech ka?dy mi odpowie na pytania:

- Styl EVO czy RPG?

- Client 8.6 czy 10+?.​

I czy pasuje Wam takie co??​
EXP STAGE

1-15 x520
16-20 x340
21-35 x310
36-50 x260
51-100 x150
101-150 x120
151-200 x70
201-250 x30
251+ x5

Skill = 20x
Magic = 10x
Loot = 2.0x​

Wszelkie informacje i aktualizacje b?d? dodawane w tym temacie. Zapraszam do komentowania!:)

Odp: Riveria.pl v3

A wi?c jak dla mnie to bardziej rpg (wiem ?e jest bardzo ma?o server?w rpg 10.10 a mo?e i w og?le). Trzeba is? z biegiem nowej tibi, jest wiele graczy kt?rzy wol? 8.6 z jedego tylko powodu: Elf Bot, ale ludzie na 10+ te? s? boty wi?c dacie sobie rade. Je?eli mia?by by? to server RPG to exp stage zmniejszy? troch?. Ja osobi?cie czekam na taki serverek ca?y czas ^.- Reasumuj?c RPG 10.10 + mniejszy exp stage.

Pozdrawiam

RPG i teleporty?

Bo je?li nie odzyskam starej mapy to b?de musia? tworzy? now?(robie ju? kilka dni). I bardziej Wam pasuje co? w stylu evo,czyli tp itd czy bardziej rpg?

On robi now? map? ale w?a?nie nie wiem czy b?d? tp :C

A wi?c jak dla mnie to bardziej rpg (wiem ?e jest bardzo ma?o server?w rpg 10.10 a mo?e i w og?le). Trzeba is? z biegiem nowej tibi, jest wiele graczy kt?rzy wol? 8.6 z jedego tylko powodu: Elf Bot, ale ludzie na 10+ te? s? boty wi?c dacie sobie rade. Je?eli mia?by by? to server RPG to exp stage zmniejszy? troch?. Ja osobi?cie czekam na taki serverek ca?y czas ^.- Reasumuj?c RPG 10.10 + mniejszy exp stage.

Pozdrawiam

No tak ale ju? jest jaki? serwer 86 rpg.

RPG i teleporty?

Nie. Zapyta?em si? co wolicie. Styl evo czy rpg? jesli evo to to bd tp a jesli rpg to bez.

On robi now? map? ale w?a?nie nie wiem czy b?d? tp :C

Zale?y od stylu .

Zdecydowanie 10.10 + mam nadzieje, ?e w ko?cu zrobi kto? evo pod tego klienta mam nadzieje, ?e znajd? si? tam grafiki z najnowszego klienta. I zgadzam si? z koleg? wy?ej niski exp i klienta 10.10 :)

te? jestem za 10.10, b?dzie du?o wi?cej mo?liwo?ci tylko ?eby by?o jak najwi?cej modyfikacji z tego clienta :))

Taki exp stage pod rpg? No nie bardzo.

Zmieni?by? du?o, du?o i by?oby okej.

Taki exp stage pod rpg? No nie bardzo.

Zmieni?by? du?o, du?o i by?oby okej.

Ja poda?em jedynie propozycje expu. Bo taki expstage mialem na swoim serwerze evo/rpg. Napisa?em na dole ?e dzi?ki Wam chce si? zdecydowa? czy to bd evo czy rpg. I pod jaki client. Tak?e prosze Was aby?cie pisali o tym ! :D evo czy rpg? client 86 czy 10+?

Odp: Riveria.pl v3 - w?asna mapa.

Zr?b 10+

Ka?demu si? juz przejad?a tibia 8.6
I evo albo rl map na kt?rej non stop expic trzeba i pvp.

Wi?kszosc graczy teraz woli bardziej byc nowoczesnym i grac w tibie 10+.
Gdzie trzeba dojsc na exp a nie w tp bota nastawic i tyle.

Mie? przyjemnosc z gry.

Zmniejsz troche exp i b?dzie spoko.

Tak ok 150 x 3

Mapa kwadratowa, a w dodatku orsh - zdj?cia m?wi? same za siebie. RL Mapy nie s? ju? popularne stw?rz co? nowego, innego.

8.6 + zdecydowanie , poniewaz > ?

poniewaz na 10+ cliencie PVP sie zjebalo . i tyle . jak zrobisz 10+ clienta to zapewniam ze nikt na to nie wbije bo PVP jest zjebane na nowej Tibi..

poniewaz na 10+ cliencie PVP sie zjebalo . i tyle . jak zrobisz 10+ clienta to zapewniam ze nikt na to nie wbije bo PVP jest zjebane na nowej Tibi..
Chuj ?e nikt nigdy nie zrobi? systemu pvp na otsie z tibi 10.1+ chodzi ci zapewne o te ???te g?wna pod postaci? i 4 tryby pvp itp, wi?c we? nie spam kolejnego posta i si? zastan?w co piszesz bo jedyne co jest nowego w 10.10 to lepsze spelle wi?cej adon?w lepszy balans i kochane mounty... A pvp jest o tyle ulepszone ?e s? fajne blaszki podczas guild war?w i pokazuj? ile os?b jest w gildi online. A tak poza tym to ju? wole ?eby dzieci elfa nie gra?y na tym otsie i nie p?aka?y na helpie ?e bota niema ^^

Co do servera to preferowa?bym mniejszy exp stages ?eby w 1 dniu nie by?o 200 lvl'a lub je?eli ju? tak chcesz z wi?kszym expem to lepsze potwory dla tych co maj? te 500 lvl'e ?eby nie bocili ca?e ?ycie na grimach i dl'ach ^^​

Ostatnia edycja:

@up
Pvp jest zjebane z przechodzeniem przez jakies kurwa mw i innych ludzi, ale na otsach to ludzie ogarniaja wiec da sie na nowszym kliencie zrobic fajne pvp w miare. Wiec generalnie zalezy od tego jak to pvp bedzie zrobione na otsie. Bo na rl to jest porazka.

@top
Nowszy client. W sumie moze byc troche ciezej o graczy, ale skoro i tak nie napalasz sie na 10mln osob na start to jesli to bedzie jakos dzialac to bedzie ok i troche ludzi sie zleci. No a skoro poprzednio nawet na 8.6 nie sciagnales ludzi co jest banalem no to wychodzi na to, ze na spokojnie fajny serwerek dla paru osobek bedzie.
Jesli chodzi o rpg i teleporty. No kurwa mac, widze w tibii to sie nigdy ludzie nie naucza co to rpg xd W kazdym razie. Tp, low exp, dobry balans, nowy client, masa nowosci i systemow i RPG. Tyle na temat ;P Jak by taki porzadny serwer powstal w koncu i postal troche dluzej to moze by bylo cos sensownego z tego. W sumie dosc dawno nie zagladalem w nowe serwery ktore powstaly itp. Ale generalnie jakis czas temu jeszcze nie bylo nic takiego. Jak 10+ to rl chujowe albo custom chujowe albo evo chujowe. Pare stalych serwerow ktore sa i byly i tyle. Takie jak vestia czy hexana na 8.6 i shadowcores na 10+... A dobre evo na 10+? Chyba jeszcze nie ma?

No "mapa kwadratowa" nie wiem o co kaman :D pokaza?em ssy ze starej mapy. w Chwili obecnej tworz? now?. Wkr?tce dodam jakie? ss :) Sko?czy?em miasto zrobi?em tp/quest room. zabieram si? za respy itd. Troche wolno mi to idzie bo sam robie a te? mam r??ne obowi?zki. Zdecydowa?em ?e b?dzie to co? pod styl evo. Ale troche mniejszy exp. No dobrego evo 10+ nie ma :D powsta? jakis venus ots ale wszyscy z support maj? w?asne chary full eq h lvle. Wi?c to ?adna gra. Tak?e wkr?tce dodam jakie? zdj?cia :) Zapraszam do komentowania.

@Kikimora Nie zgadzam sie z tob? PVP na realu wcale nie jest zjebane tylko trzeba je ogarnac :>, i na otsa jest to naprawde swietne rozwi?zanie , powiem dlaczego. Dlatego ze, Jak wiadomo ludzie lubia popkowac w pare os?b i wiadomo te? ?e, niekt?rzy gracze graj? sami nowe pvp pozwoli im latwiej wyjsc z trapa i ogolnie bd mieli wieksze szanse prze?ycia. A dla gildi pewnie to 1 wafel ;> bo jak gildie bd mialy OB pvp prawie wraca do normalnego starego PVP.

@top RPG!! 10+ :>

Evo 10.10 :D jeszcze tego nie by?o, ale ju? powoli zaczynaj? si? produkcje evo pod 10.10 :D

Nowe ssy :D nie moge si? zdecydowa? co zrobi?. Evo czy rpg :D ale chyba bd to rpg ;p Start serwera RPG planuje na wakacje. a to evo odpale mo?e szybciej.​

Status
Zamknięty.
Back
Do góry