Rl mapa 8.1 / ma sens?

Etedan

Advanced User
Styczeń 5, 2012
Liczba reakcji
32
Witam ^^

Og?lnie od d?u?szego czasu my?l? nad odpaleniem serwera 8.1 z RL MAPA mam ju? co niego zrobione jednak mapa jest nie kompletna i trzeba troch? nad ni? popracowa?.
Teraz takie pytanko co my?licie o tym ?eby ten serwer by? online? Bardzo ch?tnie bym odpali? ale zastanawiam si? ci?gle czy jest jaki? sens.

Btw je?eli wybra?em z?y temat prosz? o przeniesienie we w?a?ciwe miejsce ^_^.

Czekam na wasze opinie.

Odp: Rl mapa 8.1 / ma sens?

Moim zdaniem ma sens , ots?w na 8.6 jest od zajebania a do tego jeszcze real to ju? ca?kiem zajebiscie . Jeszcze dobrym pomys?em jest 7.4-7.6 rl mapa z wysokim exp stage du?o by? ludzi mia? bo aktualnie nie ma ots?w high exp pod 7.4-7.6 :>

Czemu by nie? Mo?e powstac fajny OT z fajnymi innowacjami i sam z ch?cia bym zagra? na takim OT.

Powodzenia!

Og?lnie to chcia?bym zrobi? taki OTS RL i wykorzysta? w tym wszystkie dostepne itemy czyli np. potiony,dwarven legi,necro shield,nightmare shield i wiele innych.Zrobi? na to questy przypominaj?ce
misje z RL ,te? chcia?bym r?wnie? doklei? do tego taski ale zabawa z quest logiem to juz wy?sza matma :D A exp chcia?em da? nie du?y zeby gra potrwa?a nieco wi?cej jak kilka dni i cze??.

Anyway fajnie ?e kto? si? wypowiedzia? ^^ B?d? si? bawi? z t? map? pod 8.1 a w mi?dzyczasie mo?e wi?cej ludzi si? tu wypowie:))

Quest log ziomu? to tylko storage. Dasz rad?, uwierz mi :)

No o quest logu bede musia? poczyta? :D Og?lnie to na razie dorabiam brakuj?ce kontynenty jednak trudno znalesc kompletna RL by m?c w ten klient kopiowac brakuj?ce kawa?ki p?ki co wzia?em si? za liberty bay i miasto juz mam cale ^_^ Bede stara? sie przybli?y? to samo co jest dzisiaj na realu oczywi?cie w tych rzeczach kt?re s? dost?pne w 8.1 ^_^

We? jak?? map? z nowszych wersji (np. 8.6) i wycinaj potrzebne ci mapy. Usuwaj ewentualne nowo?ci, kt?re 'wadz?' lub nie s? potrzebne ;)

Ja natomiast poleci? bym ci zrobienie co? w stylu Orion ots 8.1 nie wiem czy kojarzysz ale to by? kiedy? najlepszy ots pod 8.1, og?lnie pomys? fajny 8.1 to moja ulubiona tibia ale zobacz na dzisiejszy stan ots?w i zastan?w si? czy na prawd? warto inwestowa? w ten projekt pieni?dze i czas. Chyba, ?e to projekt 4fun odpalony na swoim komputerze ale wtedy w?tpi? aby ots chodzi? 24/7. My?l?, ?e lepszym projektem by?a by tibia 7.6 w stylu starym Cafe ots i wszystko w 100% jak na Cafe, wtedy na pewno znalaz?o by si? wi?cej ch?tnych na ten moment nie ma ?adnego otsa 8.1 bo nikt nie ma fajnego pomys?u na 8.1 tylko same rl lub jakie? rl z dodatkami to nie wypala :P Tibia upada, nie wiem czy planujesz projekt tak ambitny by my?le?, ?e b?dziesz mia? du?o graczy, jak b?dzie 20 to ju? jest jakis progres :P je?eli chodzi o 7.6 to jest typowy 4fun spam ue i fast attack mo?na si? pobawi? a na tibi 8.1 nikt nie b?dzie gra? na rl mapce i to jescze bez bota nie licz?c NG, yaboo nie ma chyba ?adnego innego i s? trudno dost?pne dla niekt?rych.

We? jak?? map? z nowszych wersji (np. 8.6) i wycinaj potrzebne ci mapy. Usuwaj ewentualne nowo?ci, kt?re 'wadz?' lub nie s? potrzebne ;)

Zwykle problem le?y w ID podejrzewam ?e pod 8.6 wi?kszo?? ID nie b?dzie si? zgadza?a z 8.1 ;))

Venuto : Tak mam troch? ambitne plany nie licz? na konkrety 1k + Ludzi ale nieco mniej :D I tak pami?tam Oriona jeszcze ^_^ Nawet na nim gra?em troszk?. :P

To w takim razie pokmi? co? z orionem mapki oraz silnika raczej nie znajdziesz ale samemu na pewno zrobisz co? na wz?r oriona, do tego jakie? w?asne pomys?y z fast attack, nowe czary, fajne bonusy w itemach w sumie m?g?bym ci pom?c z pomys?ami mam dobr? wyobra?ni? oraz do?wiadczenie jako gracz wiem co przyci?ga a co nie :P lecz nie licz na wi?cej jak 100 os?b to ju? nie te czasy co kiedy? dzisiaj masz max 5 serwer?w gdzie gra wi?cej jak 200 os?b.

Gdyby kto? mia? kontakt z w?a?cicielem Oriona/Pegaza i otworzy? to ze stanu na rok 2007-8 kiedy sta?y pod 8.11 raczej pod domen? ots.net.pl to na wej?ciu ma 300 ludzi bo sam kojarze tych ludzi.

Mapa Oriona by?a mega zajebi?cie du?a :D Zanim bym co? zrobi? takiego konkretnego oczywi?cie swojego min?? by z Rok nawet przy pomocy innych ludzi praca nad tym trwa?a by bardzo d?ugo :D Anyway mam ju? zrobione thais,venore,carlin wszystkie npc takie same jak na rl kolorki r?wnie? te same :D

Nikt si? ju? nie wypowie? :SSSSSS

Pytanie najwa?niejsze posiadasz kompletny silnik pod 8.1 ??

Na razie mam silnik Devlanda jest dobry ma nieco bug?w ale da sie to naprawi? lecz problem tkwi w mapie :D Jest du?o brak?w wi?kszo?? domk?w nie dzia?a,du?o bug?w i wgl :P
Ale jestem na dobrej drodze ju? mam zrobione veno,thais,carlin i wszystkie npc brakuj?ce z reala te? r?wnie? mam zrobione rzecz najwa?niejsza to taka ?e brakuje spawn?w na ca?ej mapie....Ale spawny skrupulatnie dodane to zaledwie kilka dni roboty ^_^

Eee tam nie lepiej zrobi? w?asn? mapk?? dla oko?o 100 os?b a co do silnika to trudno o 8.1 bez bug?w :P zr?b jaki? w?asny projekt ciekawiej b?dzie si? gra? na takim otsie. jest ju? rl mapa 8.0 - 8.1 eloth.net ale oni siedz? w tej tibi od bardzo dawna wi?c maj? poprawione wszelkie bugi itd.

Tak w?a?nie przemy?la?em to i RL 8.1 to ci??ka sprawa na moj? g?ow? i skompletowanie mapy zaj??o by mi du?o czasu nie wspominaj?c tego czy by taki OTS wypali? :P
A co do nowej mapki to b?d? my?le? nad tym w?a?nie ;)

Ostatnia edycja:

8.10 Uwielbiam tego clienta, wychowa?em si? na nim..
Ja w ci?? pracuj? nad swoj? Karmi? pod 8.10.
Nied?ugo otworz? now? galeri? z nowymi zdj?ciami ze ?wiata!

A co do tego OTS ch?tnie bym pogra?, akutalnie gram na D2 7.6 :3

mm to jest niez?a opcja nie powiem :# Ale Ja od d?u?szego czasu mam takie uczucie ?e jak robi? kawa?ek mapki to po 15 minutach wydaje mi si? ?e nie ma to sensu
Ale pr?buj? ci?gle co? nowego sklei?! Swoj? drog? 8.1 ma du?o mo?liwo?ci dlatego m?g?by jakis ots rpg wypali? faktycznie tylko pierw trzeba mape zrobic hehe :D

Back
Do góry