• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Konfiguracja Polaczenia Router IP [Dziwny Problem]

Status
Zamknięty.

mumia6

Active User
Styczeń 29, 2010
Liczba reakcji
1
Witam.
Posiadam Router kt?ry jest pod??czony do komputera stacjonarnego,
Natomiast na laptopie pr?bowa?em postawi? server (tak ?eby testowa?)
No i stano?em przy robieniu accmakera, wszystki pi?knie ?adnie dzia?a, tyle ?e jak wpisze w przegl?darke swoje ip to wszystko mi si? pi?knie wy?wietla. Ale innym ju? nie - a moje IP jest zewn?trzne ... Co robi??

Odp: Router IP [Dziwny Problem]

Mam ten sam problem. Kto? wie co robic? kto? sobie poradzi? juz z tym problemem? Jezeli tak prosze o informacje jak tego dokonaliscie...:P

Wejd? na bramk? sieciow? i odblokuj port TCP i UDP 80. Odpowiada on za host acc makera.
Dodatkowo odblokuj na zaporze.

Je?eli nie b?dziesz m?g? sam odblokowa? to zadzwo? do dostawcy swojego internetu i zapytaj si? czy ich firewall nie blokuje portu 80, je?eli tak to popro? o jego odblokowanie.

Tutaj zobacz czy masz odblokowany port 80

Wcze?niej jeszcze jak nie mia?em routera to wszystko dzia?a?o. Potem po pod??czeniu routera tak zacze?o si? dzia?, czyli z dostawc? wszystko jest ok. A wyt?umaczysz mi jak wej?? w t? bramke sieciow? i mniej-wiecej to wszystko porobi?? chodzi ci o t? strone gdzie konfiguruje sie router? co wpisuje sie takie IP w przegl?darke? Jestem w tym zielony.

Tak o to.
Start - uruchom - cmd - ipconfig /all - Brama domy?la < i te IP w przegl?darce >

Przekierowywanie port?w

ok ok :D ale jak to zrobi? :P

Nie wiem jak tam u Ciebie jest, ale u mnie wygl?da to tak:

Wchodz? na bram? domy?ln? 192.168.1.1, nast?pnie bior? "Zabezpieczenia" i "Serwer wirtualny". Wybieram TCP, wpisuje nazw?, port, adres IP.

Tylko pami?taj, ?e jak odblokowujesz porty to musisz odblokowa? TCP i UDP.
Jak nie wiesz jakie do Tibii to: 7171, 7172, 80

hah ten sam problem mam zaczo?em robi? i sie w pizdu pog?ubilem ;/ , moze ktos to jasniej wytlumaczyc?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry