Konfiguracja Polaczenia ROUTER , IP , OTS - POMOC-Wa?ne, prosz? Wejd?

Status
Zamknięty.

BigStone

User
Grudzień 14, 2010
Liczba reakcji
0
Witam.

Ot?? m?cz? si? z tym ju? ponad 2 lata i nic nie zrobi?em.
Wi?c pomy?la?em Kur.. koniec z tym musz? napisa? posta i wszystkiego si? dowiedzie?. Uwaga prosz? si? nie zniech?ca? do pomocy bo pyta? b?dzie dosy?
du?o.

Pytanie 1. Mam Router, Chc? za?o?y? OTS-a na NO-IP.com i prawie wszystko ogarn??em tylko mam problem. Chc? odblokowa? porty w Routerze TP-LINK 54M Wireless ADSL2+ Router
model : TD-W8910G. Ot?? chc? wej?? w stron? konfiguracyjn? Routera wpisuje w przegl?darce 192.168.1.3 i lipa, pisze nie uda?o si? nawi?za? po??czenia. Mam Mozill? Firefox. Na pocz?tku po zakupieniu Routera wszystko dzia?a?o i da?o si? uruchomi? stron? konfiguracyjn? Routera, ale po formacie komputera nic nie robi?em. Podczas instalowania i konfigurowania Systemu samo wykry?o po??czenie z internetem,
samo wykry?o router, nie musia?em nic konfigurowa? wszystko dzia?a?o jak nale?y tylko ?e zachcia?o mi si? OTS-a, a na stron? konfiguracyjn? ?eby odblokowa? porty nie da?o si? wej??. Co mam z tym zrobi?? Prosz? o pomoc.

Pytanie 2. Jakie porty mam odblokowa? w routerze ?eby dzia?a?o wszystko zgodnie z OTS-em, ?eby ots mia? swoj? stron? na no-ip np. xxx.no-ip.biz ??
Wiem tylko ?e 7171 ale na r??nych poradnikach jest wi?cej port?w do ots
7172 , 8080 i takie tam. Po Prostu chc? porty do stronki otsa i ?eby inni logowali si? na OTS-a przez IP-changer w IP. xxx.no-ip.biz a w port 7171.

Pytanie 3. Co mam wpisa? w silniku w ip w config.lua ?? (auto,192.168.1.3 (M?j adres IP) czy mo?e xxx.no-ip.biz czy mo?e nawet IP z No-IP) ??

Pytanie 4. Jaki silnik SQL, RPG pod tibie (8.54, 8.54-8.57 lub 8.7) Polecacie ??
Taki ?eby mia? wszystkie nowe potworki i itemy z update 8.54 WSZYSTKIE.
Ma?o bug?w , crash?w, znaczy mog? by?, ale jak by by? lepszy to lepiej.
Musz? przyzna? ?e morduj? si? z szukaniem dobrego silnika z wszystkimi potworkami i itemkami z 8.54. Mam silnik TFS, ale mo?e znacie podobny, lepszy ? Bo na TFS niema wszystkich item?w i potwor?w z update 8.54. Chyba ?e znacie taki TFS.

Je?li my?licie ?e sobie nie poradz? albo ?e nie zada?em pytania kt?re mog?o by mi pom?c, wiele pom?c na temat zak?adania , konfigurowania OTS-a to prosz? o pomoc.

By? to d?ugi i wyczerpuj?cy temat, mam nadziej?, ?e pomo?ecie mi w zrobieniu w?asnego OTS-a, bo jestem w tym naprawd? zielony.
Z xampp-em z baz? danych i z SQL da?em rad?, przynajmniej to xD.

Pozdrawiam ca?? ekip? tibia.net.pl, wszystkich u?ytkownik?w tibia.net.pl i dzi?kuj? za odczytanie mojego Tematu.

Odp: ROUTER , IP , OTS - POMOC-Wa?ne, prosz? Wejd?

~OD?WIE?AM~

Prosz? o pomoc i odpowiedzi do wy?szych pyta?.

1.pokaz swoje
ipconfig/all
masz tutaj zdjecia w 1 poscie tego tematu (nie jest to poradnik lecz zdjecia wszystko wyjasniaja)
http://tibia.net.pl/konfiguracja-polaczenia/497362-win-xp-router-porty-7171-nie-moge-wejsc.html

2.jesli chcesz xampp na swoja strone acc, to do odblokowanych portow: 7171; 7172; 80; 8080; musisz dodac 3306

4.Poszukaj w google TFS napewno znajdziesz, a jak nie bedzie pelny w oryginalnej wersji to poszukaj po forach dodatkow typu uzupelnienia item.xml itd...

ipconfig/all :

Jak niemam w og?le odblokowanych port?w to te musze doda? :
7171
7172
80
8080
3306

??

E, ale na tych twoich zdj?ciach i w og?le mia?e? chyba inny problem bo mi w og?le nie chce wej?? na stron? 192.168.1.2 bo pisze nie uda?o si? nawi?za? po??czenia.
A, wiesz co, spr?buj? zresetowa? i jeszcze raz skonfigurowa? router to przy konfiguracji wejd? na stron? konfiguracyjn? i przy okazji odblokuj? porty. xD

Ostatnia edycja:

adres routera to adres bramy domy?lnej. w Twoim przypadku jak i w wi?kszo?ci 192.168.1.1

porty:
7171 7172 tcp i udp
80 tcp

to wszystko.

@up

Je?li nie mam w og?le ?adnych odblokowanych port?w do OTS to tylko te trzy ?eby dzia?a? OTS ze stronk?:
7171
7172
80

??

tak jak napisa?em wy?ej.

serwer xml wystarczy 7171
je?li serwer z baz? to dochodzi 7172
no i port 80 dla strony

Status
Zamknięty.
Back
Do góry