Router problem

Status
Zamknięty.

JonQ

User
Grudzień 3, 2009
Liczba reakcji
4
Mam problem z routerem a mianowicie: Nikt nie moze wejsc do mnie na ots poniewaz nie wiem jak odblokowac portow. Moze mi ktos powie jak za pomoc reput i gm. Wiem ze mam tutaj to wszystko zrobic tylko nie wiem gdzie mam i co wpisywac

trym.png

Mam neostrade i model routera to : D-link DSL-2640B

Pozdrawiam :
JonQ

Odp: Router problem

W ustawieniach routera znajd? DMZ i wpisz tam swoje IP przydzielone przez router. To w stylu 192.160.0.X

To Ci za?atwi spraw? a nie b?dzie trzeba si? bawi? portami.

nic to nie dalo niestety . Prosze o pomoc ....

No to tak wszedzie w ponirzszych tabelkach wpisujesz numer portu 7171 tam gdzie masz remote ip wpisujesz np takie ip wzaleznosci jaka masz ostatnia cyfre<2> 192.168.1.<2>
tam gdzie masz nie dokoczone ip 192.168.1.... musisz wpisac taka cyfre jaka masz na karcie sieciowej czyli wchodzisz w panel sterowania kllikasz polaczenia sieciowe klikasz raz na swoje polaczenie i po lewej stronie powinno ci sie pojawic twoje ip internetowe i np 192.168.1.2 przewa?nie na koncu sa cyfry 1 i 2 powinno pomuc :D

Ostatnia edycja:

No i w czym mu pomo?e odblokowanie samego portu 7171...
W dodatku trzeba to robi? dla protoko??w TCP i UDP.
Trzebaby 8 albo 10 regu? ustawia?.

Je?eli dobrze ustawi?e? DMZ to nie ma bata by nie dzia?a?o. Fizycznie nierealne.
Albo ?le ustawi?e? DMZ albo firewall na kompie Ci? blokuje.

Sprubuj jeszcze jesli nic by ci nie pomoglo ustawic wlasciwosci karty sieciowej w panelu sterowania powinnes ja tak ustawic aby przy twoim porcie 7171 byl zaznaczony ptaszek pozwalajacy laczyc sie z twoim serverem lub jesli nie masz dodanego portu 7171 do karty sieciowej powinnes to zrobic :)

@Damianslu
Twoj sposob nie dziala
@Odi
Patrz mam takei cos :P moze wiesz co wpisac ?

asdfv.png

Ehh. pomozcie :(

DMZ a nie DNS
dmz czyli strefa zdemilitaryzowana, po ang. demilitarization zone

DNS nie od tego jest...

ehhh. Nie ma DMZ na tej stronie routera.

Esh... Skoro by?e? w ustawieniach DNS to linijk? ni?ej masz Firewall & DMZ...
Masakra... Masz to na monitorze centymetr ni?ej i nie umiesz znale????
To ja na necie instrukcj? musz? szuka? i ogl?da? bo ty masz problemy ze wzrokiem...

W DMZ Settings zaznaczasz "Enable DMZ" i podajesz swoje IP (to wewn?trzne przydzielone przez router).

wpisalem Ip 192.168.1.2 i nadal nie dziala...
@Edit
Jednak dziala ale nie moge sie logowac na tym ip z no-ip i tylko na te ip 192.168.1.2
Dzieki Reput +++

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry