• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Konfiguracja Polaczenia [Rozwi?zanie]Odblokowywanie port?w w zaporze systemowej

Status
Zamknięty.
Odp: [Rozwi?zanie]Odblokowywanie port?w w zaporze systemowej

Przydatne
Tylko Podzi?kowa? 10/10 :p

Thx za info >>> Help3R <<<

Ja te? mam problem, zrobi?em wszystko jak trza, i s? zablokowane... A nie mam routera, tylko lapka z bezprzewodowym necie z ery.

dobry poradnik dla niekumatych :P przejrzysty i co najwa?niejsze s? fotki 10/10

posiadam iplusa pr?bowa?em odblokowa? te porty zrobi?em tak jak w poradniku ale na stronce pisze ?e porty i tak sa zablokowane kto? pomo?e?

posiadam iplusa pr?bowa?em odblokowa? te porty zrobi?em tak jak w poradniku ale na stronce pisze ?e porty i tak sa zablokowane kto? pomo?e?
Co posiadasz router , czy modem?
Mo?liwe , ?e odblokowanie port?w mo?e by? nie skuteczny , je?eli masz wewn?trzne IP.
Aby to sprawdzi? wejd? na t? stron?:
Je?eli masz wewn?trzne IP musisz zadzwoni? do Biura Obs?ugi Klienta i poprosi? o zmian? IP na zewn?trzne .

Jest to IP publiczne ("zewn?trzne") tak pisa?o na stronce, wi?c nie czaje tego. Chcia?em sobie to przetestowac poniewa? chcem u kumpla odpalic ots-a on ma neo liveboxa a jak kiedys u niego pr?bowa?em odpali? odblokowa?em porty w routerze i tlyko przez hamachi m?g? sie ??czyc wi?c ju? sam nie wiem jak to zrobi?. A nie wystarczy jak wy?acze zapore systemu? (nawet tlyko po to by sprawdzi? czy bd m?g? sie po?aczyc).

on ma neo liveboxa
Dla liveboxa musisz odblokowa? porty w nim , tu poradnik:
Je?eli s? ju? odblokowane musisz zrobi? to jeszcze raz , usuwaj?c i dodaj?c od nowa.
Odblokowujesz tak?e za pomoc? tego poradnika porty w Zaporze i grasz.
Ps. Do sprawdzenia , czy porty zosta?y odblokowane , stronka:

Pom??cie zrobi?em wed?ug poradnika dalej jak odblokowa?em w zaporze wchodz? w PFPortChecker chce odblokowa? i nic . Mam Microsoft Windows XP ale nie mam tak jak ty , ale mam podobnie jak u Vista.

A ja wpisuuje i niepomaga mo?esz mi powiedzie? jak moge zrobi? ?eby mo?na by?o wej?? na stronke lub na server za pomoc? domeny bo dalej niedzia?a chociasz poustawia?em wsz?dzie!!

A ja wpisuuje i niepomaga mo?esz mi powiedzie? jak moge zrobi? ?eby mo?na by?o wej?? na stronke lub na server za pomoc? domeny bo dalej niedzia?a chociasz poustawia?em wsz?dzie!!
Zacznijmy od tego jaki masz internet , czy masz zewn?trzne IP?
Sprawd? tu co wyskoczy:

elegancko, dzi?ki temu, b?de m?g? hostowa?ots w domu i go z kolegami testowa?.

mam WIN XP, co prawda u mnie wygl?dato zupe?nie inaczej, ale dzi?ki poradnikowi wiedzia?em czego szukac :) 8/10

OD?WIE?AM!!
Prosz? o sensowne komentarze!

Bardzo dobry i fajnie opisany poradnik, w dodatku na 2 Windowsy co rzadko si? zdarza. 10/10 za poradnik i ?ycz? ci wi?cej takich.

ja mam problem odblokowa?em wszystko tak jak w poradniku i kupa na stronce tej co podaje autor pisze ze mam nieodblokowane porty ;/ wczesniej mialem XP i wszystko dzia?a?o OTS ?miga? a teraz na Win 7 co? mi nie idzie ; / Pomo?e ktos?

Jaki internet posiadasz?
Chodzi mi tu o sprz?t modem/router/kabel?

posiadam tp livebox

A czy odblokowa?e? porty w liveboxie?
Zobacz tutaj:
Porty jakie trzeba odblokowa? to:
7171 (TCP i UDP)
7172(TCP i UDP)
Je?eli masz acc makera to jeszcze 80(TCP i UDP)

tak odblokowa?em wiem ?e trzeba bo kiedy? mia?em na XP i wszystko ?miga?o mam Stigme3 wcze?niej te? mia?em i 0 problem?w :)

Nie wiem co jest wcze?niej jak wchodzi?em na tamt? stronke "sprawd? czy masz odblokowane porty" pokazywa?o mi ze 80 mam odblokowany po uruchomieniu ponownie komputera pokazywa?o ?e nie mam ; /

Status
Zamknięty.
Do góry