RPG czy 4Fun

Status
Zamknięty.

kikoks

Active User
Marzec 20, 2009
Liczba reakcji
1
Na jakich ots wolicie gra? i dlaczego? Ja wol? RPG, i to takie z w?asn? mapk?, silnikiem. Tam si? czuj? klimat gry :) A na ots 4fun gram tak jak nazwa wskazuje, dla zabawy, jak chc? wbi? lvl szybko i zabi? par?dziesi?t os?b :D

A jak z wami? :p

Odp: RPG czy 4Fun

RPG jest the best. serwery evo upadaj? po 2-tygodniach ,
oczywi?cie jak spierdolisz RPG to i tam po
2-tygodniach b?dzie gra?o 50+os?b
Dzisiejsze serwery maj? to do siebie ,?e nie stoj? d?ugo.
Mo?e i stoj? lecz graj? tam same jednostki...
Kasa , kasa , kasa .. Rozumiesz ?

W?a?nie te? mam takie wra?enie, kasa przede wszystkim :) Mo?e poza wyj?tkami (dla mnie Trias) Nie ma to jak RPG (np. Oraculum, jak kto? gra?)

S? te? tacy kt?rzy pr?buj? Evo utrzyma? d?u?ej, no ale i tak trac? graczy. W moim mniemaniu to przez nieumiej?tno?? robienia serwera. Bior? pierwszy lepszy silnik, mapk? ze edytuj? i my?l? ?e mog? startowa? :)

Oraculum ?wietny serwer. R?wnie? jestem za RPG, ciekawsza rozgrywka a nie ci?g?e latanie i pk pk, a jak mapka jest du?a z ciekawymi questami to ju? wgl ;d nawet jak graczy nie ma to i na RPG ots mo?na samemu sobie pozwiedza? je?li jest co;d

Ostatnia edycja:

#up
Nie ma graczy , nie ma kasy , nie ma serwera.

Ja osobi?cie cenie sobie serwery fun z lekkim smaczkiem RPG. Cz?owiek lubi czasem wykona? misje ale osobi?cie dla mnie pk i expienie daje frajd?.

Tylko ?e w?a?nie wi?kszo?? 4fun, nawet te z lekkim smaczkiem rpg, upada po kr?tkim czasie, wi?c to zmarnowany czas. Powinien powsta? jaki? jeden, porz?dny projekt. Mapka od 0, w?asne skrypty, w?asny silnik.

Wiesz ile czasu zajmie zrobienie tych rzeczy?? Czas niewarty na po?wi?cenie bo taki serwer nie wypali albo b?dzie garstka os?b, jak kolega 2x up napisa? ze interesuje go g?ownie pk i tak 3/4 graczy my?li, pk znana mapa serwer na 2 -3 tyg i zmiana na inny, dlatego rl mapy s? tak popularne i d?ugo jeszcze b?d?

mylisz si?, nie ka?dy tak my?li :) Lepiej mie? 100 aktywnych graczy, ni? 250 graczy, z kt?rych 100 afkuje na skilce, 50 boci, 40 stoi w dp, 20 pkuje noobk?w, a 40 prowadzi wara. A na RPG z w?asn? mapk?, questami, sam? satysfakcje przynosi wbicie lvl, i za?atwienie wy?szego lvla z kumplem..i ta nadzieja ?e mo?e co? z niego spadnie ;)

I nie chodzi mi tu o to ?e Evo s? gorsze, bo te? lubi? pogra?, tylko o to ?e wszyscy robi? ots na kilka tygodni ?eby uzbiera? na piwo, i ko?cz? dzia?alno?? :p

wiesz co, ludzie robi? ots spodziewaj?c sie po 1k graczy, a jak kupuja dedyk za 300 zl a z sms shopa maja 200 albo s? i nawet par? groszy na + to jaki jest sens stawiania serwera dalej;d?? jak kto? ma darmowy dedyk (jak ja xD), to mo?e my?le? o rpg , bo wiadome jest ze nie bd masy ludzi ale jak jest dobry serwer to i ze 100-150 b?dzie , nie chc? si? reklamowa? ale dla spragnionych dobrego rpg nied?ugo znajdziecie miejsce na pewnym serwerze:)

RPG oczywi?cie, ?e jest lepsze. Z tego co zauwa?y?em to ostatnio powstaje coraz wi?cej takich serwer?w. Osobi?cie cz??ciej gram na 4fun, ?eby si? jako? po?mia? i pobawi?, serwery RPG s? na d?u?sz? met? grania, a ja jestem taki, ?e jednego dnia chce mi si?, a drugiego ju? nie.

Serwery 4fun jak dla mnie juz sa jakies takie nudne. Kiedys to sie gralo :D teraz juz wole mniejszy exp, RPG. Fajnie jest miec satysfakcje gdy cos sie zdobedzie, gdy masz "noob pk team". Po prostu wtedy jest ubaw a nie lvl 999999 naku*wia jakiegos noobka ;)

Dobra mapa RPG z dobr? fabu?? to sukces. Ka?dy dobry gracz to ceni.

Dobry serwer RPG z dobr? map?, spor? ilo?ci? quest?w + ciekawe systemy i skrypty lua.

4fun to serwery typowo do bici? levela i pk bo raczej nie odnajdziemy w tym g??bszego sensu gry dlatego upadaja dosy? szybko, natomiast serwery rpg je?li sa dobrze zrobione stoj? i to naprawd? d?ugo, niechodzi tam g?ownie o bicie levela ale nawet samo to ?e grasz i ju? masz ten level budzi na niekt?rych serwerach respekt ;) i a? wtedy chce si? gra?, questy i du?a ciekawa mapa kt?ra potrafi zaskoczy? i sukces. Skrypty? my?l? ?e schodz? na drugi plan lecz bez tego niema mowy o dobrym rpg ;)

Server?w Fun jest od groma - bardzo ?atwo mo?na na nich zarobi? ,ale po 2-4 dniach na servie przestaj? gra? ludzie.
A co do RPG to mo?e pocz?tki s? ci??kie -gra ma?o ludzi ,ci??ko z dochodami ,ale po d?u?szym ,gdy server dorobi si? godnej reputacji to nast?puje wtedy rozkwit i po poru miesi?cach ka?dy by?y gracz dobrego servera RPG ca?y non-toper go wspomina i za nim t?skni :P
Tak wi?c polecam wszystkim servery RPG ,trzeba tylko si? prze?ama? i pogra? chwile d?u?ej :P

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry