-Inne [RPG]Ranger's Apprentice - W?asny klient, mapa, nowe systemy i przedmioty!

Status
Zamknięty.
Odp: [RPG]Ranger's Apprentice - W?asny klient, mapa, nowe systemy i przedmioty!

Co do tego hmm Pacca to ja jestem na nie.
Dlaczego?:
-Poniewa? zniech?ci to wielu graczy
-zmieni si? balans profesji
-znowu b?dzie tak ?e Facc niema gdzie expi? bez kupna premium
-Zr?b Pacc za gp w grze

Ja proponuj? ?eby by?y 2 opcje , bo nie wiele os?b chce /umie wys?a? tak pieni?dze .

Ja jestem za. Na apo jako? przez kilka lat serwer utrzymywa? si? z du?? ilo?ci? graczy z paccem tylko w opcji przelew. Wi?c taki ots tym bardziej.

Sinettt jak mo?na nie umie? spisa? danych dok?adnie i wyra?nie na karteczk? i poprosi? pani? lub pana w banku o wype?nienie ?? No chyba ?e jest si? osob? kt?ra si? boi kontaktu z lud?mi.. Albo nie chce ?eby rodzice wiedzieli na co wydaje pieni?dze.

Ja czekam na wi?cej info : ))

Hmm , te? prawda aczkolwiek nie s?dz? ?eby z tego powodu wynik?o du?o problem?w , ale ponad 30 % tibijczyk?w nie umie/boi si? dokonywa? takich przelew?w.

PACC zrobi? na takiej zasadzie.
B?d? trzy opcje kupna konta premium:
1) Poprzez smsa (najdro?szy i najmniej wydajny)
2) Poprzez przelew (najta?szy i najbardziej wydajny)
3) Poprzez kupno PACCa w grze za pomoc? specjalnych kosztowno?ci. Mia?oby to polega? na tym, ?e u pewnego NPC mo?na kupi? sobie PACCa na za???my 7 dni kosztem 100 przedmiot?w (nowa grafika), np jakiego? rodzaju kryszta?y, kt?re wypada?yby z kilkunastu potwor?w (nie zawsze tylko z tych najsilniejszych), oczywi?cie bardzo rzadko, jednak?e im potw?r silniejszy tym wi?cej mo?e ich wypa?? (szansa na wypadni?cie b?dzie taka sama jak w przypadku bardzo s?abego potwora). Bossy b?d? 'wypluwa?' je bardzo cz?sto i w du?ych ilo?ciach, aczkolwiek bossy nie nale?? w ?wiecie RA do prostych i nie poddadz? si? ?atwo w walce.

Czekam na opinie.

#down
W czerwcu b?d? dopiero testy jednej z wysp. Do startu oficjalnego jeszcze daleko, ale w tym roku mo?e sko?czymy wszystko.

Ostatnia edycja:

Te sposoby popieram. Nie ?ledz? rozwoju RA od pocz?tku i mam pytanie na oko?o jaki miesi?c planujecie start? W czerwcu si? wyrobicie?:d

Zosta?o dodane malutkie urozmaicenie.
28alxko.png

Mana potiony s? teraz niebieskie (tak jak pasek many) i widnieje na nich napis 'Mana', tak samo z health potionami. W razie gdyby kto? pomyli? ma?? flaszk? z man? z wod?.

Dodatkowo rycerzom, paladynom oraz barbarzy?com (oraz ich pochodnym) zosta?a zmieniona funkcja many. Od teraz jest to wytrzyma?o?? (niestety pisa? b?dzie 'mana' w oknie umiej?tno?ci) i za ka?dy atak mieczem/obuchem/toporem b?d? pobierane te punkty. R?wnie? podczas u?ywania dodatkowych umiej?tno?ci (tzn. czary, ale nie czary) b?dzie pobierana wytrzyma?o??.
Reasumuj?c - postacie walcz?ce wr?cz b?d? teraz uzale?nione od swojej wytrzyma?o?ci (oczywi?cie b?dzie si? jej sporo dostawa? co poziom), a co za tym idzie mana potiony zostan? w r?kach postaci magicznych, a w/w profesje b?d? musia?y si? zadowoli? nowymi miksturami.
Chcia?bym r?wnie? doda?, ?e gdy sko?czy si? nam wytrzyma?o??, w dalszym ci?gu b?dziemy zadawa? obra?enia z naszej broni, jednak?e zdecydowanie ni?sze ni? gdyby?my mieli kilka punkt?w wytrzyma?o?ci.
To tyle na dzisiaj.

Dzisiejszego dnia zosta?a podj?ta kolejna zmiana (jest w trakcie wprowadzania przeze mnie), mianowicie postacie walcz?ce wr?cz zostan? pozbawione many, ca?kowicie. I stamin? wykorzystam w spos?b taki sam jak man?.
Ale opisz? troch? do czego zmierzam.
Stamina, albo inaczej m?wi?c - wytrzyma?o??, przestanie obowi?zywa? na zasadach na jakich dzia?a?a do tej pory. Postacie walcz?ce broni? bia?? b?d? j? traci? przy ka?dym uderzeniu, czy to trafionym czy te? nie. Dodatkowo b?dzie mo?liwo?? szybszego chodzenia kosztem wytrzyma?o?ci (wszystkie profesje), ale podczas takiego wysi?ku b?dzie ona drastycznie szybko spada?.
Liczba wytrzyma?o?ci to 100 dla ka?dej z profesji. Postacie walcz?ce broni? bia?? b?d? j? u?ywa? tak jak postacie magiczne man?. Na testach tego nie wprowadz?, zbyt du?o trzeba pozmienia?, a wtedy si? nie wyrobimy na te ?mieszne mini testy.

W najbli?szym czasie spr?buj? jako? to bardziej rozpisa?, gdy? w tej chwili nic nie mog? powiedzie? na 100%.
Dodaj? ci?gle inne ciekawe drobnostki, przydatne w grze, ale o tym w niedalekiej przysz?o?ci.

Ostatnia edycja:

Co do tego hmm Pacca to ja jestem na nie.
Dlaczego?:
-Poniewa? zniech?ci to wielu graczy
-zmieni si? balans profesji
-znowu b?dzie tak ?e Facc niema gdzie expi? bez kupna premium
-Zr?b Pacc za gp w grze
Przypominam, ?e ja tu nie chcia?em od was opinii na temat kupna pacca w grze a tylko to czy JEST KTO? CH?TNY KTO ZAM?WI?BY US?UG? WSPOMNIAN? WY?EJ PRZED STARTEM GRY. Czytanie ze zrozumieniem si? k?ania.

Powodzenia !!

Przypominam, ?e ja tu nie chcia?em od was opinii na temat kupna pacca w grze a tylko to czy JEST KTO? CH?TNY KTO ZAM?WI?BY US?UG? WSPOMNIAN? WY?EJ PRZED STARTEM GRY. Czytanie ze zrozumieniem si? k?ania.

No czyli jakby nie by?o pacc to serv mia? pewnie sam na siebie zapracowa? ??
Nie pasuje ci brak pacca ,a na innych ots pasuje wam 4 super vipy , 100 rzeczy z sms shopa bez kt?rych nie da si? gra? ... ?enada .

Wszystkie przedmioty i potwory zosta?y spolszczone. Zaj??o to nam trzy dni, co oznacza tyle, ?e start op??ni si? o trzy dni.
Testy nie zostan? uruchomione dop?ki nie dowiem si? w jaki spos?b mog? ukry? swoje pliki .spr i .dat.

28s375s.png

qzq4p0.png

Ostatnia edycja:

Od?wie?am.

Pisa?em kiedy? o dodaniu systemu prowokacji potwor?w, nast?pnie, w kilka tygodni p??niej odes?a?em ten pomys? tam sk?d przyszed?, jednak?e teraz ponownie postanowi?em go w??czy? do serwera. W ca?o?ci napisany w C++, wi?c nie zaszkodzi to dzia?aniu serwera jak to by?o poprzednim razem.
Od tej chwili s? cztery rodzaje potwor?w na serwerze:
1) Agresywne, czyli takie, kt?re atakuj? nas od razu jak tylko zobacz?.
2) P?? agresywne, czyli takie, kt?re nas zaatakuj? dopiero wtedy, gdy zanadto si? zbli?ymy.
3) P?? pasywne, czyli takie, kt?re zaatakuj? nas dopiero wtedy, gdy my zaatakujemy pierwsi.
4) Pasywne, czyli takie, kt?re w og?le nie atakuj?.

Na wyspie nowych jest sporo p?? pasywnych oraz kilka p?? agresywnych, wi?c radz? uwa?a? co atakujecie lub do czego si? zbli?acie.

Dobry pomys?, ale te? powinni?cie to jako? zaznaczy?. Np. Potwory Pasywne b?d? mia?y swoj? nazw? na zielono, a agresywne na czerwono.

@up
Zgadzam si? z tym je?li si? da co? takiego zrobi? to by to urozmaici?o gr?.
Je?li kto? gra? w Gothic 3 to wie o co chodzi.

Je?li uda mi si? skompilowa? klienta YATC to postaram si? co? takiego zrobi?. By?oby to faktycznie mi?ym dodatkiem.
Mam w planach dodanie kolejnego 'dodatku', mianowicie pozbawianie mocy czarownik?w, czarodziei oraz innych pochodnych mag?w. Jak ma si? to odbywa?? Ano trzeba mie? przy sobie ksi?g?, kt?ra pojawia si? gdzie? na mapie (je?li kto? j? znajdzie i zu?yje to dopiero wtedy pojawi si? nowa ksi?ga w losowym miejscu na mapie) oraz zna? tajemne imi? danego maga (chodzi mi o potwory magiczne [tylko ludzi]). Imi? jest w taki spos?b ukryte, ?e zajmie wam tygodnie odnalezienie go. Dla takiego 'dark apprentice' szybko je znajdziecie, ale np taki 'warlock' ma w tak sprytny spos?b ukryte swoje imi?, ?e znalezienie go to nie taka 'bu?ka z mas?em'.
Jak przebiega? ma rytua? pozbawiania mocy? Gdy ju? mamy ksi?g? oraz znamy tajemne imi? maga to czas na poszukanie informacji w jaki spos?b trzeba wym?wi? to imi? (nie wystarczy wykrzykn?? jego/jej imienia, nale?y r?wnie? zachowa? prawid?owo?? rytua?u, o kt?rym przeczytacie w ksi??kach). Mocy mo?na pozbawi? nawet tych najsilniejszych mag?w ('Ferumbrasa' z Global Tibii, znanego pod innym imieniem u nas, r?wnie?). Po pozbawieniu mocy, czarodziej straci ca?y asortyment czar?w i stanie si? zwyk?ym ?miertelnikiem zadaj?cym ciosy ze swojej laski.

Zar?biste, pomys?y pierwsza klasa, a czy rytua?em mo?na pozbawi? gracza mocy ??

Wszystko ok tylko moim zdaniem odpada pomysl ze zmiana koloru nicku bo kolor nicku automatycznie zmienia sie w zaleznosci od tego ile dany mob czyt. potwor ma hp chyba ze byscie zrobili np zolty i do niego kilka odcieni i tak z innymi kolorami

Status
Zamknięty.
Back
Do góry