-Inne [RPG, w?asny klient] Druga Zapowied? Ranger's Apprentice - Sprawd? to!

Status
Zamknięty.
Odp: [RPG, w?asny klient] Druga Zapowied? Ranger's Apprentice - Sprawd? to!

Trzymajcie poziom,ruszcie z reklam? i w czterech literach miejcie to co pisz?
o tym projekcie fani Atlantydy czy innych OTS,bo jako gracz AW mog? powiedzie?,?e Wasz serwer jest o niebo lepiej dopracowany.

Nie chwal dnia przed zachodem s?o?ca. RA mo?e ma du?o skrypt?w kt?re nie ma Atlantyda, czy map? o lepsz? je?li chodzi o detale. Ale czy na pewno tego chcemy? Ja tam, chwal? Atlantyd? za to, ?e pozwoli?a mi w niekt?rych miejscach powr?ci? do tej Tibi, kt?r? znam z przed lat. RA raczej mi tego nie pozwoli zrobi? (mappa ubrana w zbyt du?o detali, zupe?nie zmieniony system czar?w, nowe grafiki). Gra?e? na Atlantydzie, a mia?e? okazj? pozna? ca?y ?wiat RA? Mo?e on te? ma s?abe strony jak ka?dy server tworzony od podstaw?
Mnie np. nie poci?gaj? te wszystkie wasze innowacj? jak walenie kilofem, nowe profy, prowokacja potwor?w, a przede wszystkim spolszczenie klienta. Ale jak kto woli. Po?owa uwielbia AW a nie przepada za RA, a po?owa uwielbia RA, a AW uwa?a za tandet?.
Ja dop?ki nie zagram na RA i nie uznam, ?e te systemy wszystkie s? dobrym pomys?em uwa?am, ?e AW na razie zas?uguj? na wi?ksz? uwag?.

Ja gra?em na Atlantydzie i uzna?em j? za tandet?, na ra mam okazje gra? d?u?ej i mam szanse odkrywa? nowe tereny,skrypty i to czym potencjalny gracz zostanie przyci?gni?ty .

System g?rnictwa mo?ecie sobie odpu?ci?, rozmawiacie o nim tak jakby to by? g??wny cel do gry na serwerze. To jest tylko dodatek, kt?ry mo?emy wyskillowa?. Ma on pom?c w zdobywaniu przedmiot?w czyli tworzeniu ich je?li nie mamy czasu dropi? ich z przeciwnik?w.

Osobi?cie zagra?em na Atlantydzie, a? 10 minut ; d
Jak na serwer fabularny, jego pocz?tek jest bardzo s?aby, nic ciekawego. W RA jest za?o?enie aby nie pope?ni? takiego b??du.

Na atlantydzie mo?na szybko si? wybi? poprzez bocenie, sam boci?em 10h na amazonkach i nikt mnie nawet nie sprawdzi?, do tego pallek to w?a?ciwie jedyna profesja, kt?r? si? przyjemnie gra, wyda?em 3,69z? na pacca, a on tak naprawd? nic nie daje, mogliby doda? jaka? pacc aree (sorry, nie wiem jak to si? odmienia), po przej?ciu na maina na 6 lvl nie mo?na u?ywa? r??d?ek, bo s? od 7 lvl, do tego regeneracja many u profesjii magicznych jest ?a?osna, wolniejsza ni? na rl, nawet po wykupieniu promocjii ma?o co si? poprawia, pallek przy skillach 60, potrafi w chara uderzy? 100-120~~. Szanuje atlantyde jednak za to, ?e zrobili co? w?asnego, a nie kolejna rl mapka z neta.

System g?rnictwa mo?ecie sobie odpu?ci?, rozmawiacie o nim tak jakby to by? g??wny cel do gry na serwerze. To jest tylko dodatek, kt?ry mo?emy wyskillowa?. Ma on pom?c w zdobywaniu przedmiot?w czyli tworzeniu ich je?li nie mamy czasu dropi? ich z przeciwnik?w.

Jak jest takie zainteresowanie nim to mo?e opr?cz ra odpalicie tak?e ots g?rnik.pl gdzie wejdzie si? jako m?ody g?rnik do jaskini i b?dzie mo?na wy?ywa? si? kilofem do woli ??
A? wygra stary g?rnik z skillem 200 i 200 t rud ??

Mo?e ja si? troch? wypowiem.
Kto? tam u g?ry napisa? o dwuj?zyczno?ci serwera. To prawda. B?dzie mo?na wybiera? j?zyk w grze (chocia? potworom i NPCtom pozostan? polskie nazwy) poprzez komend? b?d? przy tworzeniu postaci. Jednak?e uprzednio zajmujemy si? j?zykiem polskim, by potem dostosowa? angielski pod niego.

aramiszon napisał:
My?l?,?e na rynku OTS s? potrzebne i EVO i wszelkie pseudo rl map'y z expem na wej?cie x100 i proste RPG jak Atlantyda i te,w kt?rych w?o?one jest wi?cej pracy jak RA.
Dawno ju? nie s?ysza?em takiego stwierdzenia. Rzadko u?ytkownicy przejawiaj? taki spos?b my?lenia. Oczywi?cie m?wi? to jako osoba, kt?ra popiera Tw?j tok rozumowania i w pe?ni zgadzam si? z Twymi s?owami.
Scena OTS bez map Evo oraz Real Map nie by?aby taka sama. Ludzi przyci?ga prostota RL Map oraz to, ?e znaj? je doskonale pod ka?dym mo?liwym wzgl?dem (miejsc?wki do polowa?, znajomo?? quest?w na pami??, bocenie). Serwery czysto RPG, ba, nawet te pseudo RPG nie zapewniaj? im tego wszystkiego co wszechobecne Real Mapki.
Jak wiemy przedzia? wiekowy graczy waha si? mi?dzy 13-15 lat, a w takim wieku nie chce si? im odkrywa? mapy, my?le? nad questami, p?aka? z powodu niemo?liwo?ci zamontowania bota czy z innych, r?wnie dennych i g?upich, problem?w.
Ekhm... Pewnie nikt nie zrozumie mojego powy?szego wywodu, wi?c przejd? do kolejnej kwestii.

Chc? poruszy? spraw? HotKey'?w. Tak naprawd? to one dzia?aj?. Mo?emy u?ywa? ich do wy?wietlania tekstu, ale nie do u?ywania przedmiot?w typu lina, mikstury czy ikony czar?w.
G??wn? przyczyn? ich wy??czenia by?y boty. Nigdy nie mia?em uruchomionego bota, wi?c nie wiem jak one dok?adnie dzia?aj?, ale mam wra?enie, i? opiera?y si? one w?a?nie na tych?e 'gor?cych klawiszach'. Dlatego w?a?nie zosta?y wykluczone z gry.

Nie wiem co si? tak czepiacie tego systemu g?rnictwa. Nie chcecie wali? kilofem w rudy, kt?re s? porozrzucane po ca?ym ?wiecie RA to wasza sprawa. Ci kt?rzy chc? si? wzbogaci? w prosty i ?atwy spos?b b?d? si? bawi? w rozwalanie ska?y.

Kto? wspomnia?, ?e na Atlantydzie r??d?ki s? od 7 poziomu, a my wychodzimy z rooka na 6. U nas r?zgi nie dzia?aj? tak jak na Global Tibii. Za zgod? Grim90 postanowili?my wprowadzi? do r?zg nowy atrybut - 'obra?enia magiczne', kt?ry zwi?ksza zadawane obra?enia z czar?w. A co z czarami? Ju? na samym pocz?tku gry otrzymamy jeden czy dwa czary wspomagaj?ce nas w trudno?ciach podr??y. Ale o tym w przysz?o?ci.

Chc? r?wnie? poinformowa?, ?e do dru?yny do??czy?a nowa osoba - Fragarak, kolejny pixelartysta. Dzi?ki niemu prace nad outfitami id? znacznie szybciej.

Mo?e ja si? troch? wypowiem.
Kto? tam u g?ry napisa? o dwuj?zyczno?ci serwera. To prawda. B?dzie mo?na wybiera? j?zyk w grze (chocia? potworom i NPCtom pozostan? polskie nazwy) poprzez komend? b?d? przy tworzeniu postaci. Jednak?e uprzednio zajmujemy si? j?zykiem polskim, by potem dostosowa? angielski pod niego.
Dawno ju? nie s?ysza?em takiego stwierdzenia. Rzadko u?ytkownicy przejawiaj? taki spos?b my?lenia. Oczywi?cie m?wi? to jako osoba, kt?ra popiera Tw?j tok rozumowania i w pe?ni zgadzam si? z Twymi s?owami.
Scena OTS bez map Evo oraz Real Map nie by?aby taka sama. Ludzi przyci?ga prostota RL Map oraz to, ?e znaj? je doskonale pod ka?dym mo?liwym wzgl?dem (miejsc?wki do polowa?, znajomo?? quest?w na pami??, bocenie). Serwery czysto RPG, ba, nawet te pseudo RPG nie zapewniaj? im tego wszystkiego co wszechobecne Real Mapki.
Jak wiemy przedzia? wiekowy graczy waha si? mi?dzy 13-15 lat, a w takim wieku nie chce si? im odkrywa? mapy, my?le? nad questami, p?aka? z powodu niemo?liwo?ci zamontowania bota czy z innych, r?wnie dennych i g?upich, problem?w.
Ekhm... Pewnie nikt nie zrozumie mojego powy?szego wywodu, wi?c przejd? do kolejnej kwestii.

-
No bez przesadzaj to nie jest napisane a? tak z?o?one i zawi?e, chocia? co niekt?rych mo?na stwierdzi? ?e 70 % u?ytkownik?w ma iq 70 -
-

Chc? poruszy? spraw? HotKey'?w. Tak naprawd? to one dzia?aj?. Mo?emy u?ywa? ich do wy?wietlania tekstu, ale nie do u?ywania przedmiot?w typu lina, mikstury czy ikony czar?w.
G??wn? przyczyn? ich wy??czenia by?y boty. Nigdy nie mia?em uruchomionego bota, wi?c nie wiem jak one dok?adnie dzia?aj?, ale mam wra?enie, i? opiera?y si? one w?a?nie na tych?e 'gor?cych klawiszach'. Dlatego w?a?nie zosta?y wykluczone z gry.

-
Tak mimo i? boty tak nie dzia?aj?, to dalej popieram usuni?cie hotkey?w z gry
-

Nie wiem co si? tak czepiacie tego systemu g?rnictwa. Nie chcecie wali? kilofem w rudy, kt?re s? porozrzucane po ca?ym ?wiecie RA to wasza sprawa. Ci kt?rzy chc? si? wzbogaci? w prosty i ?atwy spos?b b?d? si? bawi? w rozwalanie ska?y.

-
Wiesz, na pewno i tak si? na to rzuc?, ale wiadomo to czego? trzeba si? przyczepi?, w?ciek?o?? po tym ?e atlantyda to nie wypa?...`
-

Kto? wspomnia?, ?e na Atlantydzie r??d?ki s? od 7 poziomu, a my wychodzimy z rooka na 6. U nas r?zgi nie dzia?aj? tak jak na Global Tibii. Za zgod? Grim90 postanowili?my wprowadzi? do r?zg nowy atrybut - 'obra?enia magiczne', kt?ry zwi?ksza zadawane obra?enia z czar?w. A co z czarami? Ju? na samym pocz?tku gry otrzymamy jeden czy dwa czary wspomagaj?ce nas w trudno?ciach podr??y. Ale o tym w przysz?o?ci.

hmm,domy?lam si? jakie ...

Chc? r?wnie? poinformowa?, ?e do dru?yny do??czy?a nowa osoba - Fragarak, kolejny pixelartysta. Dzi?ki niemu prace nad outfitami id? znacznie szybciej.

Ehh, oby na najbli?szych testach ju? by?y kolejne nowe oufity ;d

projekt nadal polecam, jest extra, polecam ;d

Uwa?am,?e w?asny klient i delete konta w przypadku przy?apania na bocie jest ju? wystarczaj?cym zabezpieczeniem,a brak Hot'?w zniech?ci nawet nieboc?cych graczy,bo rozgrywka na wej?ciu wyda im si? zbyt trudna.Dlatego jestem zdecydowanie przeciwny,gdy? to ujmuje serwerowi nawet uczciwych graczy-jednak nie widzia?em tego na ?ywo(mam nadziej?,?e moje podanie na testera zostanie przyj?te pozytywnie i ju? nied?ugo sam przekonam si? o wy?szo?ci ?wiata bez hotkey'?w nad tym na co dzie? przedstawianym przez scen? ots.
System r?zg to ?wietny pomys?,sam jak widz? te hity po 5-10 na AW zastanawiam si? czy warto utrzymywa? co? takiego jak r??d?ka,a tu mamy inne,nowatorskie rozwi?zanie.
System g?rnictwa-dla mnie bomba,mo?e komu? przypadnie do gustu i si? wzbogaci(tym bardziej,?e s?ysza?em,?e w looce z potwor?w nie ma pieni?dzy),a jak nie to nie-mamy demokracj?.

Mam jeszcze pytanie o termin test?w,bo jest to sprawa ciekawa i mam nadziej?,dotycz?ca tak?e mnie ;]

Dzisiaj rozpatrz? wszystkie podania z forum. Kto wie. Mo?e si? za?apiesz.

Cz?sto mam w??czone serwer i gram na nim by posprawdza? dzia?alno?? kod?w i wed?ug mnie granie bez HotKey?w jest zdecydowanie lepsze. Dlaczego? Ano dlatego, i? musimy jednocze?nie patrze? na atakuj?cego nas potwora i na ksi?g? czar?w oraz dodatkowo na plecak z miksturami. Tylko prawdziwy gracz jest w stanie to prze?y?. Ja sobie daj? rad? doskonale, ale zapewne dlatego, ?e siedz? w tym systemie ju? troch? czasu i zd??y?em si? przyzwyczai?.
Moim za?o?eniem by?o zrobi? gr? agresywn?, a w??czaj?c 'hoty' uniemo?liwi? to, bo czym jest gra gdzie jedn? r?k? mamy na klawiszach 'F1' oraz 'F2', a drug? na 'strza?kach' czy myszce? Tu chodzi o szybko?? i bezb??dno?? decyzji. Ale je?li gracze wyra?? dezaprobat? na temat braku tego u?atwienia to w??cz? je z powrotem.

Testy. Nie wiem kiedy zostan? one uruchomione. Niekt?rzy ju? wiedz?, ?e wyje?d?am 4 lipca na trzy tygodnie (na weekendy wracam do domu), wi?c strac? przez to prawie 15 dni, co w przeliczniku wychodzi na kilka tysi?cy linijek kodu lub kilka mB mapy. Wi??e si? z tym op??nienie, jednak?e dla naszych tester?w uruchamiamy serwer niemal?e co dwa czy trzy dni by mogli posprawdza? nowe zak?tki mapy czy po raz wt?ry wa?kowa? ten sam skrypt w celu wyeliminowania b??d?w.

Polecam uzbroi? si? w cierpliwo??. Dzi?ki nowym towarzyszom (Waromir, MasterHuligans, Quetro, Fragarak) prace id? kilkakrotnie szybciej ni? dot?d.
Mam tak?e z?? wiadomo??, zyskali?my czterech, ale stracili?my jednego (niech sam si? wypowie w tym temacie. Ja na jego temat wi?cej m?wi? nie b?d?).

testy trwaj?, co jaki? czas jest co? sprawdzane, albo s? robione screeny, filmy itp

System g?rnictwa-dla mnie bomba,mo?e komu? przypadnie do gustu i si? wzbogaci(tym bardziej,?e s?ysza?em,?e w looce z potwor?w nie ma pieni?dzy),a jak nie to nie-mamy demokracj?.

^
Nie ze wszystkich monstr?w wypadaj? pieni?dze to prawda, ale i nowy gracz nie b?dzie w kropce ?e chce expic a go na to nie sta? i p?tla si? zamyka

ps : czasami testy trwaj? po kilka h, i s? prawie codziennie, widz? rzeczy kt?re z? zachwycaj?ce mapa,skrypty rozwi?zania i inne r??no?ci po prostu cudo, nie b?d? ujawnia? ?eby nie psu? zabawy ;d

Ostatnia edycja:
Koniec nius?w na Blogu

Koniec nius?w na Blogu

Jak w temacie (Koniec nius?w na Blogu) i cytat z forum:

Ze wzgl?du na to, ?e odchodz? z projektu a Oskara nie interesuje blog, pozostawiam go tak jak jest teraz. Forum nie zamykam, do panelu admina maj? dost?p Waromir i Oskar wi?c to oni s? teraz w?a?cicielami. Konto na Tibia.Net.Pl "RA Project" b?dzie u?ywane przeze mnie jeszcze przez jaki? czas.

Zapowiedzi(tematy) nie wspierane ju? przeze mnie:

Tibia.net.pl
Otsoft.pl
Tibia.info.pl

Pozdrawiam Kuzyn (AOTG)

Genialny projekt, te? tworz? w?asny i mia?em na celu zrobi? co? r?wnie dopracowanego (pod wzgl?dem skrypt?w) jak to, lecz mimo ponad roku pracy nad projektem nadal pracuj? sam i co? czuj? ?e nic przez to nie osi?gn?, a szkoda..
Powodzenia ch?opaki!

Ale je?li gracze wyra?? dezaprobat? na temat braku tego u?atwienia to w??cz? je z powrotem.

My?l?,?e rozs?dnym by?o by powo?anie do ?ycia sondy,kt?ra zbada?aby opinie graczy jeszcze przed startem na forum Projektu lub np.tu,gdzie g?osy oddawano by w formie "podzi?kowania" za post.Tak uniknie si? nietrafienia w oczekiwania przysz?ych graczy,ale to oczywi?cie tylko lu?ne sugestie.

btw.Moje podanie zosta?o rozpatrzone pozytywnie za co pragn? podzi?kowa? i oczywi?cie czekam ju? na testy ;)

s?dz? ?e wprowadzenie hotkey?w spowoduje zanikniecie stylu ra, jak co? proponuje hotkey 3 max i bez opcji use on (na siebie)

@up
Temat mo?na od?wie?a? co 24h.

@topic
Mam takie pytanie - czy serwer jest, b?d? b?dzie zabezpieczony i czy b?d? mo?liwe crashe?

Ja s?dz? ?e na testach te? b?d? rozpracowywane crashe metod? pr?b i b??d?w .

Nowe potwory, nowe itemy, nowe systemy. To ju? wkr?tce!
w2oy9c.png

Wow, jeszcze tego nie widzia?em, wspania?e wygl?dy, szczeg?lnie wielb??d mi przypad? do gustu .

Wow, jeszcze tego nie widzia?em, wspania?e wygl?dy, szczeg?lnie wielb??d mi przypad? do gustu .
Nie wiem czy wiesz ale to s? moby z letniego patcha RL TIBI :)

To dopiero po?owa, kt?re zosta?y dodane. Jeszcze dzi? zobaczycie reszt?. //Oskar

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry