• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Sagi

Status
Zamknięty.

Divixx

New User
Maj 2, 2010
Liczba reakcji
0
Witam mam pro?b? do u?ytkownik?w tibia.net.pl . Czy m?g? by kto? napisa? cho? lekki poradniczek jak zrobi? Sagi ... dam reputa za pomoc !

Odp: Sagi

Jakby ci to powiedziec.. O jakie sagi ci chodzi ? Je?eli o takie "LoS'owe" to z tego co ja wiem trzeba C++. A w lua to ju? s? banalnie proste.

Do wodbo nie trzeba source ;] Sam dorobi?em troch? sag.

@BuRcZyK
Tw?j opis podpada pod paragraw handlowania dzie?ami innych u?ytkownik?w :)
@TOPIC
heh zapewno chodzi ci o takie jak dbl/los gdzie npc nie teleportuje do potwora tylko mo?esz bezpo?renio z nim walczy?:)
z tego co wiem taka rzecz wymaga troche zmian w silniku :)
i za darmo nie dostaniesz tego skryptu

hmm chodzi mi raczej sagi nie te z wodbo bo te sam se umiem zrobi?... mo?ecie powiedzie? od czego zacz?? w takim razie?

No zacz?? najlepiej od kursu C++.
Ewentualnie od zbierania pieni?dzy, aby zam?wi? gotowca od jakiego? u?ytkownika.

hmm to mo?e inaczej jak zrobi? by Quest ?e ide do npc i on mi daje misjie ?e musze i?? do innego i i mam zagada? co? i on mi daje nagrode
da?o by si? co? takiego?

noo to zwyk?a operacja polegaj?ca na storage nawet na forum by?o co? takiego w skryptach // zaraz poszukam jak znajde to pode?le link :)

getPlayerStorageValue(cid, xxxx)
setPlayerStorageValue(cid, xxxx, y)

Te dwie funkcje odpowiadaj? za Storage Value.
Pierwsza pobiera warto??, a drug? j? zmienia.
Gdzie jest xxxx tam storage id, np. 1234, a gdzie y tam warto?? do zamiany.

S? to takie prywatne zmienne gracza. One s? zapisywane m.in. przy wylogowywaniu o ile nie przy samej zmianie(nie pami?tam dok?adnie a nie mam czasu sprawdza?), wi?c nie trac? swojej warto?ci.

U jednego NPC mo?na sprawdzi? czy storage 1234 jest r?wne 1 je?li tak to powiedzie? graczowi co ma zrobi?, ew. da? jaki? przedmiot i zmieni? storage na 2, a drugi npc sprawdza czy gracz ma storage 1234 r?wne 2 i przyjmuje przedmiot, ew. daje nagrod?. Na tym to polega ;p

Status
Zamknięty.
Back
Do góry