Server z wysokim kapita?em

ravas

New User
Lipiec 30, 2008
Liczba reakcji
1
Witam wszystkich. Na pocz?tku troch? o mnie.
Nazywam si? Mateusz mam 22 lata, mieszkam we Wroc?awiu.
Od d?u?szego czasu zajmuje si? marketingiem, sprzeda??, reklam?, zarz?dzaniem zasobami ludzkimi.
Kiedy? tworzy?em servery na Tibie 7.6 grywano?? (50-80 os?b) podkre?lam, ?e robi?em to jako 15 latek wraz z moim 13 letnim bratem, by?o to bardzo dawno temu.

Jaki? czas temu wpad? mi do g?owy pomys?, aby ponownie otworzy? ots, zbada?em troch? rynek oczywi?cie w tych czasach 7.6 odpada.
To ma by? server na kt?rym nie zagra 50, 80 czy 200 os?b. Mam wizj? na 800-2000, bez ograniczania si? do polskiego rynku.
Mam te? mn?stwo pomys??w jak to osi?gn?? (nie b?d? si? na ten temat rozpisywa? w obawie przed plagiatami).
Osobi?cie nie jestem bogiem programowania, pisania skrypt?w, mapowania, tworzenia stron internetowych, ale mam ogromn? wiedz? i umiej?tno?ci marketingowe, do?wiadczenie w graniu oraz analizy rynku.
Potrzebuje ekipy, kt?ra stworzy to ze mn?, od siebie daje kapita? startowy: server dedykowany (nie chc? oszcz?dza? pieni?dzy na stabilno?ci), op?acenie domeny, zebranie ca?ej ekipy, prowadzenie ca?ej kampanii reklamowaj (na to chc? przeznaczy? minimum 1000z? na start), ?rednio zaawansowane umiej?tno?ci robienia ww. rzeczy o kt?rych napisa?em, ?e bogiem nie jestem.

Wymagania:
- Os?b z do?wiadczeniem
- Wiek min. 17 lat
- Umiej?tno?ci pracy w zespole
- Wytrwa?o?? w d??eniu do cel?w

Oferuj?:
- Procent od zarobionych pieni?dzy (w zale?no?ci od wykonanej pracy, wszystko do ustalenia)
- Pozycj? administratora du?ego projektu

Ch?tnych prosz? o zg?aszenie si? na mail: duzyprojektots@gmail.com, w maile napisa?:
Imie:
Nr telefonu:
Co? o sobie (do?wiadczenie, umiej?tno?ci, ilo?? czasu kt?ry mo?esz po?wi?ci? na projekt itp.)

Odp: Server z wysokim kapita?em

Je?li chcesz, mo?esz do??czy? do nas, wi?cej informacji na PW.

Mateuszu, nie napisa?e? o jakim serwerze m?wisz chocia? przedwizja konceptu planu, bo na razie temat wydaje si? bardzo abstrakcyjny.
Je?eli szukasz 5-10 os?b, to taki projekt nie wypali, uczestniczy?em w jednym z najwi?kszych projekt?w w Polsce, organizowany przez Admin?w tego? forum, nie wypali?o mimo do?? ogarni?tych ludzi.
Najlepiej projekty wychodz? w 2-3 osoby. M?wisz o serwerze na 800-2000 os?b, jakim cudem? Teraz ju? nie ma takiej popularno?ci Tibia, a najwi?ksze projekty s? t?gich g??w: Mark i Crypton.
Jak chcia?by? pogada? napisz na skype, zostawi? na PW.

@up
Oni moga to kto powiedzial, ze inni nie moga? Dobrze wszystko zorganizowac, zrobic w koncu konkurencje ktora sie jakos wyrozni i mozna startowac. Problem w tym, ze zawsze komus czegos brakuje bo nikt nie chce zrobic odwaznego kroku i sie wszystkim zajac na 100%. Albo jest slaba reklama, albo serwer jest nie dopracowany, albo stabilnnosc do dupy bo brak doswiadczenia.
3-4 osoby w projekcie sa ok. Jeszcze 5 czy nawet 6 mozna brac pod uwage, jesli nie beda sie wszyscy bezposrednio zajmowac serwerem a np ktos tylko nadzorowaniem wszystkiego, pomyslami, community itp...

@top
"duzyprojektots@gmail.com"
Nie no bez kitu, czytam sobie temat a ten mail mnie wyprowadzil z rownowagi i rozsmieszyl xD
W kazdym razie zorientuje sie jeszcze jak bedzie wygladac ten projekt i czy w ogole jest sens sie interesowac i szukac ekipy. Na razie powiedziec moge tylko tyle, ze nie odrzuca na pierwszy rzut oka. A wiecej sie dopiero dowiedziec bedzie mozna od samego autora tematu ;P

Og?lnie to nie jest reklama serwera wi?c nie rozpisuj? si? o jego specyfikacji, narazie kto ma wiedzie? ten wie ;) ekipa prawie zebrana potrzebny jeszcze jeden maper w razie czego maper?w prosz? pw ;)

Mateuszu, nie napisa?e? o jakim serwerze m?wisz chocia? przedwizja konceptu planu, bo na razie temat wydaje si? bardzo abstrakcyjny.
Je?eli szukasz 5-10 os?b, to taki projekt nie wypali, uczestniczy?em w jednym z najwi?kszych projekt?w w Polsce, organizowany przez Admin?w tego? forum, nie wypali?o mimo do?? ogarni?tych ludzi.
Najlepiej projekty wychodz? w 2-3 osoby. M?wisz o serwerze na 800-2000 os?b, jakim cudem? Teraz ju? nie ma takiej popularno?ci Tibia, a najwi?ksze projekty s? t?gich g??w: Mark i Crypton.
Jak chcia?by? pogada? napisz na skype, zostawi? na PW.

Crypton? niech pomy?le, a kto p?aka? jak z 1 domowego PC + neta 20mb sk?ada?em mu Vestie na kt?rej gra?o 800 os?b... tak zgadli?cie! Crypton! =/ Crypton ma jedynie pomys?y na "umilenie czasu graczom". Poza tym nie ogarnia zabezpiecze? ani serwera + jest w ch... sk?py (przyk?adem mo?e by? posiadanie dedyka w Cuddihosting). Pierw strzela? newsami przy nowej edycji Vestii, ?e 100% zabezpiecze?, to kilka os?b wzi??o si? do pracy i ca?a serwerownia cuddiego razem z serwerem Vestii pad?a =).

Co do serwera, na tak? liczbe graczy trzeba zapracowa?, bo bez dobrej reputacji nie wbije tyle na ots, szczeg?lnie, ?e nikt Cie nie zna. Pozatym na 2000 graczy na samego dedyka wydasz oko?o 800-1000z? aby by? w miare bezpieczny. Nie zdajesz sobie sprawy, ?e tzw. "potentaci" rynku OTS zarabiaj? od lat w tym "biznesie" a wk?ad nieca?ej jednej pensji krajowej nie da Ci gwarancji udanego otsa. Je?eli sam nie jeste? programist? / skrypterem ani nie masz nikogo "zaufanego" i 100% pewnego to przykro mi ale w?tpie, ?e cokolwiek zrobisz. :)

Back
Do góry