Serwer Dedykowany kupno Problem

Status
Zamknięty.

Lesmianpl

New User
Luty 22, 2011
Liczba reakcji
0
Witam, mam takie pytanie, bo troch? tego nie rozumie. Wchodz? sobie na Hosting i Rozwi?zania Internetowe - OVH i chc? zam?wi? ten serwer https://www.ovh.pl/zamowienie/kimsufi.cgi?hard=083sk3 Pierwszy z g?ry Serwer dedykowany C-250G 59.99PLN netto/m-c

ale gdy klikam dalej wybieram oprogramowanie windows klikam dalej i dalej, dochodz? do ko?ca i wychodzi ponad 500z? za taki s?aby dedyk. Czy ja dobrze klikam czy tak jest. Niby 60z? za miesi?c a na ko?cu z instalacj? z duperelami p?ac? 500z? faktur??? To nabijanie ludzi w butelk? czy takie zagranie ?e 60z? + vat a na ko?cu 500z? przy finalizowaniu zam?wienia... Mo?e mi kto? to wyt?umaczy? ??

Odp: Serwer Dedykowany kupno Problem

Bo dochodz? jeszcze wszystkie koszty instalacji i licencje za windowsa, antywirusa itp.
Dodatkowo pod koniec mo?esz zmieni? sobie okres dzier?awczy bo domy?lnie jest na 3 miesi?ce wi?c na 1 wyjdzie ci du?o mniej. No i 1 miesi?c kosztuje zawsze jakie? 30% wi?cej, przez koszty instalacji. np.

1 miesi?c - 500z?
2 miesi?c - 369z?
3 miesi?c - 369z?

itp.

Odp: Serwer Dedykowany kupno Problem

Panele sterowania, dodatkowe uslugi takie jak profesionalna obsluga i naprawy servera, to wszystko kosztuje. Sama licencja na windowsa jednorazowo kilkaset pln, miesiecznie w wiekszosci paneli sterowania to 92pln, firewalle itp jak chcesz to tez tam chyba 699 jest. Zaznaczysz polowe opcji bo potrzebujesz i to wyszstko sie sumuje. Jak chcesz stawiac maly server to polecam vps. Kolega ma vps za 60pln i hostuje serva na 80-130 soob juz poltora roku i nie ma problemow. dedyka tanio nie kupisz.
I jeszcze 1, bardziej oplaca sie linux, po 1 jest tanszy po 2 stabilniejszy i bespieczniejszy.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry