• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Serwis Reuploadu

Oktobrasor

Advanced User
Witajcie!​

Zapewne wielu z was zauwa?y?o ?e link do pliku kt?ry chcieli?cie pobra? wygas?.
Jest on czasami ma?y, czasami du?y, lecz w?a?nie zauwa?my te ma?e pliki.

Zobaczcie na screen poni?ej. Jak widzicie plik zajmuje bardzo ma?o. Lecz dlaczego je?li chc? pobra? ten plik to musz? czeka? minut??

beztytuursx.png

Dlaczego nie mo?emy tego zrobi? bez czekania? W?a?nie dlatego postanowi?em ?eby reupload by? robiony na inny serwis, na taki na kt?rym nie musieliby?my czeka? i marnowa? czasu. Ju? sporo razy widzia?em reupload tak, ?e od razu zaczyna?o ?ci?ga?. Jednak linku do niego nie podam, chyba ?e znajd?.

Je?li by?my zmienili serwis reuploadu na inny, forum zadowala?oby wi?cej os?b. To wygl?da troch? jak kolejki w tibii.

Vvex - W?a?nie o ten serwis mi chodzi?o.

Our partners and their custom servers:

Odp: Serwis Reuploadu

Tak, to dobry pomys? lecz ju? proponowany {?}. Dlaczego to nie zosta?o zmienione? Poniewa? na uploading.com nie wygasa, lecz jest minus o kt?rym wspomnia?e?... oczekiwanie...

Hmm... je?eli ju? proponujesz to mo?e podasz jaki? serwis? Hmm...
Z tego co mi wiadomo istniej?, tnet.stundlive.com ?( czy jako? tak ) Nie ma ogranicze? czasu, nie wygasa. To najlepsze rozwi?zanie...

Jestem za.

Z tego co mi wiadomo istniej?, tnet.stundlive.com
Istnia? FTP, ale ju? nie istnieje. Jest strona, o kt?rej m?wisz, ale tam limit wielko?ci danych wynosi oko?o 2mb, a wi?c cho?by silnik?w tam nie wrzucisz.

Wszystkie tego typu strony za?atwia? Norbert, a wi?c to do niego musicie napisa? z t? spraw?.

Nie chce snu? teori spiskowych ale s?dz? ?e rehost jest na aby zarobi? troch? $$$.

Najlepsze darmowe hostingi to
1. mediafire.com (Brak jakichkolwiek limit?w pobierania, jednym s?owem najlepszy wyb?r)
2. Megaupload.com ( tutaj te? si? zarabia $$ ale limit pobierania jest ponad 1 GB, czekanie tylko 25 sekund)

Ja wybra?bym jednak mediafire, brak jakichkolwiek limit?w ( no dobra, jest ograniczenie do 100mb na jeden upload ale to nie zmienia faktu ?e jest to najlepszy jak na t? chwile upload)

Ostatnia edycja:

Tak, to jest znakomity pomys? ; D. Wielu u?ytkownik?w chce co? ?ci?gn??, a tu z?y link lub wygas?y. Ja jestem na Tak

Za?atwcie jaki? serwer z du?? przestrzeni? dyskow? i b?dziecie mogli ?ci?ga? pliki zuploadowane bez limitu(mog? napisa? skrypt na wrzucanie plik?w).

Dobra, a wi?c ja przedstawi? mediafire.com kt?re by?oby ?wietn? alternatyw? na uploading.com. Dlaczego? Na uploading.com linki wygasaj? 2 miesi?ce po ostatnim pobraniu, gdy kto? ma radiowy internet(np.ja) mo?e zapomnie? o jakim? pobraniu z tej oto strony. A jaki to reupload je?eli nie r??ni on si? niczym od linku oryginalnego (pr?cz hosta).

Alternatyw? by?o by mediafire.com
Plusy s? takie:
- Linki wygasaj? po 30 dniach (CHYBA ?e poprostu zalogujemy si? na swoje konto gdzie tamten plik jest zamieszczony)
- Bardzo ?adne i wygodne uploadowanie. S? tam statystyki pobra?, por?wnania oraz wiele wiele innych przydatnych rzeczy.
- Brak oczekiwania na pobrany plik
Minusy:
-hmm... Chyba tylko reklamy i wyskakuj?ce okienka. Ale czy to jest wa?ne?

#Topic
Post jest jak najbardziej na temat (jakby kto? chcia? mi wlepi? warna)

@Przepraszam, ?e od?wierzam, ale znalaz?em bardzo dobry hosting ;D
A mianowicie: Zippy Share. Pliki na nim nie maj? ogranicze?,a wygasaj? dopiero jak przez 30 dni dany plik nie b?dzie pobrany. Jest du?o lepszy od Uploading.com bo mnie denerwuje jak trzeba czeka? 70sek aby pobra? 4 kb plik... Tu nie ma limit?w, ?ci?gasz full pr?dko?? i Zippy jest ca?kowiciedarmowy. :) 200 mb plik maksimum.

Nawet reklam nie ma :P

To zn?w jest bezsensu skoro po nie pobieraniu przez 30 dni wygasa, bo jak kto? sobie przypomni, ?e kiedy? pobiera? lub chce dany plik, a min??o +30 dni to klapa i trzeba si? martwi? o reup.

Aragornkk patrz co piszesz...
"Brak jakichkolwiek limit?w (no dobra jest ograniczenie[...]"
"Najlepsze darmowe hostingi to:
2.Megaupload (tu te? zarabiaj? $ [..]"

Wydaje mi si?, ?e 60 sekund to nie tak du?o... W miedzy czasie mo?emy co? porobi?, poprzegl?da? inne tematy. To nie jest jak kolejka w tibi, bo tam masz miejsce na li?cie oczekuj?cych i masz 3 minuty poczeka? ?eby przeskoczy? troch? dalej, a i tak nie jeste? pewien, czy przeskoczysz. Z reszt?, najwa?niejsze, ?eby nie wygasa?o, bo jak chcesz pobra? plik, znajdujesz jaki?, jeste? zadowolony... "PLIK WYGAS?"... Mo?na si? za?ama? jak tak 4 razy pod rz?d. Po za tym proponowany by? serwis, czekasz nie 60 tylko 25 sekund (-to znaczna r??nica) i pliki nie wygasaj?. Nad czym si? zastanawiamy?...

Czytaj moje wszystkie posty a nie tylko jeden pocz?tkowy, po drugie nie ?ycz? sobie aby cz??ci moich rozm?w by?y ucinane w po?owie kontekstu. W zasadzie mi to oboj?tne jest poniewa? i tak nie pobieram ?adnych serwer?w.

Znalaz?em idealny hosting, 100gb transferu/miesi?c, mo?e i domena nie b?dzie zbyt ciekawa, ale limit?w na pliki nie ma. Wystarczy dopisa? do tego skrypt i b?dzie po sprawie.(skryptem mog? si? zaj??)

Mog? udost?pni? przestrze? dyskow? na jednym z moich serwer?w. Dopisz? do tego jaki? skrypt uploadu i oprawie w darmowy layout. ?ci?ganie jak i wrzucanie nie b?dzie ograniczone limitami. Pasuje?

@Down
Mnie boli? Przeczytaj sobie ca?y temat kolego.

Ostatnia edycja:

Dopisze skrypt. B?dzie to mini serwis uploadu.
Og??em mam 4 TB, ale powiedzmy sobie szczerze, ?e nie zajmiemy du?o, bo pliki maj? od paru kB do kilkudziesi?ciu MB (no, niekiedy i wi?cej).

Jak zrobisz taki serwis to za?o?? si? ?e kiedy? nie op?aci? serwera, kto? si? w?amie czy co? i wszystko p?jdzie si? jeba* ;)

Proponuj? upload w serwisie:

Pliki wgrywaj? si? na wiele serwis?w, ka?dy mo?e sobie wybra? odpowiedni..

Blackq jest co? takiego jak zapisywanie danych. Je?li serwer wype?ni si? znaczn? ilo?ci? plik?w mo?na stworzy? kopie i mie? j? gdzie? z dala od serwera. Poza tym Kowol jak ma serwer to baaardzo d?ugo uwierz : D

S? backupy plik?w. Poza tym, nie by?o w?amu od ponad roku, a zabezpieczeniami zajmuje si? do?wiadczony w tych sprawach cz?owiek. Teraz na serwerach znajduje si? oko?o 10 ots?w i ka?dy ma si? znakomicie.

Back
Do góry Bottom