ShadowCores - Serwer przysz?o?ci?!

Status
Zamknięty.

Mr NERO

User
Październik 20, 2013
Liczba reakcji
0
Co s?dzicie o ShadowCores Hmmm?
Od tygodnia postanowi?em gra? na Realu (znudzi?y mi si? te Orshe xxx exp). Jednak jest tak nudno... (Skilowanie najtem i te sprawy)
I oto jest pytanie lepiej zosta? na Real czy przerzuci? si? na ShadowCores ?!!!
Na realu dorobi?em si? ju? kiedy? 45cc; zakupi?em niedawno Eq dla mojego najta (Zao helmet, Zao legsy, MMS, MPA, Boszki...) i szkoda troch? teraz "odej??" od Real Tibi :/
Ale ShadowCores oferuje bardzo wiele:
- Updaty Clienta (co jest najbardziej kusz?ce!)
- FreePacc (to chyba oczywiste na OTS)
- Fantastycznie odwzorowany klimat Real Tibi
- LVL utrzymuje si? ju? od du?ego czasu na przestrzeni 400~ (zawsze jest jaki? hunt na ludzi z topki ^.^ Wi?c mam nadziej?, ?e lvli 500+ nie zobaczymy, chocia?...)
- Ponad 1000 graczy OnLine! (Co jest bardzo zadowalaj?c? liczb?)

Eh ale to jednak dalej OTS :/ Ile lat si? utrzyma? Czy b?dzie przewidywany reset? Lub ca?kowity upadek w przeci?gu paru lat?
*Real stoi ju? 16 lat :)* - Jedna z zalet Real Tibi nie musisz si? obawia? o reset czy upadek "gry".
Wi?c moje pytanie jest takie: CZY WARTO GRAC NA SHADOWCORES? CZY ZOSTA? PRZY REAL TIBI?
My?l?, ?e warto. Zgrana Administracja, updates, klimat.
Ale prosz? WAS tak?e o wypowiedzenie si? :)

Odp: ShadowCores - Serwer przysz?o?ci?!

Jak dla mnie nie warto bo to jest tylko ots, poza tym wi?cej bot?w ni? na jakim? serwerze na rl.

Co do botow nie zgadze sie !
Na real powiedzmy ?e co 10 gracz to bot. Nie wiem jak na innych serwerach ale na harmoni tak jest !
Raportuje i NIC oni dalej biegaja w kolejnym dniu.

Je?li nie przeszkadza Ci przera?aj?ca liczba bot?w, kt?re s? niemal wsz?dzie oraz nie widzisz problemu w kilku innych niedogodno?ciach wynikaj?cych z natury samych OTS?w, to Shadowcores jest w stanie zapewni? Ci jest d?ug? rozrywk?. Dlaczego? Tylko g?upiec rezygnowa?by z kaczki znosz?cej z?ote jaja. Talaturen ze swoj? ekip? zgarn?? za miniony rok gigantyczn? sumk?.
Jasne, ?e z roku na rok zarobek b?dzie mala? (chocia? w przypadku tego serwera, kt?ry rzeczywi?cie sta? si? fenomenem na obecnej scenie open tibii, to nic nie wiadomo; koniunktura lubi wariowa?). Oczywi?cie, mo?e sta? si? co? nieprzewidywalnego, co zamknie piaskownic? w miesi?c, ale na to nie licz?.

A nawi?zuj?c do piaskownicy, to uwa?am, ?e Shadowcores nadaj? si? do dobrego interesu i do gry (ka?dy wchodzi i bierze co chce), ale tylko na kr?tk? met?. Natomiast zarabianie si? nie nudzi. Pieni?dze s? na tym serwerze jak woda. Zna?em takich, kt?rzy byli w stanie zgarn?? do 80kk tygodniowo. Zarobi? mo?na na dwa sposoby - sprzeda? bezpo?rednio z Shadowcores (spora konkurencja), albo przerzuci? na globala - to znacznie lepsza lokata, ni? szwedzki serwer, a ratio'a s? nieziemskie - w g?rnych granicach 1:20^ (tak, a to oznacza, ?e tygodniowo jeste?my w stanie zarobi? nawet 4kk na real tibii), jednak problem jest ze znalezieniem graczy z tak? ilo?ci? p?ynnej kasy, ale da si?. Nawet ja, kt?ry nie robi?em tam niemal nic, by?em w stanie co? ugra?. Gra szybko si? znudzi?a, a stwierdzi?em, ?e pieni?dze b?d? bezpieczniejsze na globalu, wi?c w mgnieniu oka przyby?o mi 3,5kk na Cele?cie, kt?re i tak mi si? nie przydadz? (na pewno nie teraz).
Ale si? rozpisa?em... czasem tak mam.
Na koniec rada od serca: je?li chcesz pogra? d?ugo i przyjemnie - zagraj na Shadowcores, zar?b szybko kas? i przerzu? na globala. Natomiast je?li oczekujesz czego? wi?cej, nie zagrasz tam d?u?ej.

...tak si? zastanawiam, czy "co? wi?cej" to real tibia, ale kartka mi si? sko?czy?a... [elaborat_mode_off]

Trzymaj si?! :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry