Shoutbox na szczycie.

Status
Zamknięty.

Parszywy

Active User
Luty 25, 2012
Liczba reakcji
9
Witam. Nie widze na tym koncie shoutboxa, wiem - jest od 50 postow. Teraz kilka skarg na to.
1. Czemu jest na dole strony? Przeciez to niewygodne i niepraktyczne. Moim zdaniem powinien byc na gorze lub w zakladce. Przeciez w kontakcie z innymi liczy sie wygoda.
2. Z tego co pamietam to po kilkunastu sekundach si? wylacza i trzeba go odswiezac - jak dla mnie bezsens.
3. Od 50 post?w? Prosz? Was.. Mysl?, ze powinien byc od 20, liczba obecna jest zbyt wysoka. Pozdrawiam, Dawid.

Odp: Shoutbox na szczycie.

1. Na g?rze strony ?aduj? si? i tak ju? reklamy.
2. Musisz go od?wie?y?, nic wielkiego.
3. Od niedawna sb jest od 30 post?w.

Co do umiejscowienia to si? nie zgodz? z Constem. Ostatnio dajecie warny i dodajecie pkt regulaminu ze wzgl?du na mo?liwo?? wy??czenia reklam, a teraz nagle przez to nie mo?na przenie?? SB. Dla mnie tez na dole strony jest to nie praktyczne rozwi?zanie.

1. Na ka?dym mo?liwym forum jakie znam, czy jest to forum o tematyce muzycznej/tibijskiej/ots/whatever chat jest zawsze na dole strony. Wg mojej opinii jest to klasyczny uk?ad i nie nale?y go zmienia?.
2. Fakt, utrudnia ?ycie i ma?o gdzie si? z tym spotka?em. Jak dla mnie tu mo?liwe s? modyfikacje.
3. Obecna liczba i tak jest niska i ma zapobiega? spamowaniu z setek multikont. Spe?nia swoj? rol?, wi?c powinna zosta?.

@down

Zdziwi?by? si?, jest wiele bardziej obszernych for od naszego.

Ostatnia edycja:

ale malo, ktore forum jest tak obszerne jak to Amaraszon

1. Tak, m?g? by by? pod og?oszeniami. TAK!
2. To wkurza i denerwuje ludzi. TAK!
3. Jest od 30, bardzo niska liczba. Nie chcemy by zaspamowali nam naszego Chata? NIE!

Witam. Nie widze na tym koncie shoutboxa, wiem - jest od 50 postow. Teraz kilka skarg na to.
1. Czemu jest na dole strony? Przeciez to niewygodne i niepraktyczne. Moim zdaniem powinien byc na gorze lub w zakladce. Przeciez w kontakcie z innymi liczy sie wygoda.
2. Z tego co pamietam to po kilkunastu sekundach si? wylacza i trzeba go odswiezac - jak dla mnie bezsens.
3. Od 50 post?w? Prosz? Was.. Mysl?, ze powinien byc od 20, liczba obecna jest zbyt wysoka. Pozdrawiam, Dawid.
Witaj drogi Dawidzie, postaram si? odpowiedzie? na twoje pytania kr?tko i sensownie.
1. Na g?rze znajduj? si? zawsze najwa?niejsze rzeczy, sb do takich nie nale?y.
2. Kontuzji klikaj?c nie dostaniesz, aczkolwiek wprowadzi? modyfikacje mo?na.
3. Najlepszym rozwi?zaniem jest 30 post?w jak jest to obecnie ustalone. Zmiana nie jest potrzebna.
Jedyne sensowne rozwi?zanie to wprowadzenie odczekiwania od ostatniej wiadomo?ci 10 sekund.

ok. 3 punkt jestem sklonny wycofac. Reszta wciaz do rozpatrzenia

1. No tak, do?? irytuj?ce jest przewijanie ca?ego forum, aby dotrze? do sb, no i oczywi?cie b?dzie wtedy mo?liwo?? rozbudowy dzia??w, bo nie trzeba b?dzie przewija? ca?ego forum aby dotrze? do shouta - proste, przenosimy shouta i mo?emy rozbudowa? forum. :)

2. Tak, zw?aszcza z jego tendencj? do zamulania na s?abym po??czeniu, forum powinno by? przyjazne, dlatego warto [-]wy??czy? wy??czanie[/-] pozostawi? shouta ca?y czas w??czonego, aby nie by? on utrudnieniem dla ludzi ze s?abym ??czem.

1. G?ra strony jest przeznaczona na og?oszenia i inne tego typu rzeczy, poza tym nie oszukujmy si?, wygl?d strony te? jest wa?ny, a SB na g?rze tylko szpeci?by forum.
2. Dlaczego bezsens? Night Sky (Marcin, ye?) zaproponowa?, ?eby SB ca?y czas by? aktywny, bo przeci??a s?absze ??cza. I w?a?nie po to jest ta dezaktywacja, ?eby nie zamula? neta tym, kt?rzy z SB w danej chwili nie korzystaj?. Poza tym ?eby od?wie?y? dezaktywowany SB nie trzeba od?wie?a? ca?ej strony. Obok okienka, w kt?rym pisze si? swoje wiadomo?ci s? trzy ikonki - OK, ikonka kosza i takie dwie strza?ki. Wystarczy klikn?? na te strza?ki i SB si? aktywuje, a efekt jest ten sam, jakby dany osobnik czeka? na 'auto-refresh'.
3. ~

@Down
Tobie przywo?? miesi?cznie kilogram internetu w wiaderku? Bo ja mam kabl?wk?, internet og?lnie chodzi chujowo, ale SB od?wie?a si? sekund? po klikni?ciu, wi?c nie wiem w czym tkwi problem. ; o

Ostatnia edycja:

2. Dlaczego bezsens? Night Sky (Marcin, ye?) zaproponowa?, ?eby SB ca?y czas by? aktywny, bo przeci??a s?absze ??cza. I w?a?nie po to jest ta dezaktywacja, ?eby nie zamula? neta tym, kt?rzy z SB w danej chwili nie korzystaj?. Poza tym ?eby od?wie?y? dezaktywowany SB nie trzeba od?wie?a? ca?ej strony. Obok okienka, w kt?rym pisze si? swoje wiadomo?ci s? trzy ikonki - OK, ikonka kosza i takie dwie strza?ki. Wystarczy klikn?? na te strza?ki i SB si? aktywuje, a efekt jest ten sam, jakby dany osobnik czeka? na 'auto-refresh'.

Uwierz mi, ?e klikanie w to od?wie?anie zajmuje d?u?ej ni? od?wie?enie ca?ej strony :X

coz. Widze, ze raczej poprawek nie bedzie, ale dajmy sie wypowiedziec jesze kilku osobom.

Uwierz mi, ?e klikanie w to od?wie?anie zajmuje d?u?ej ni? od?wie?enie ca?ej strony :X

No nie wiem, mi tam i strona i sb odswiezaja sie szbko i normalnie.

@top
Z jednej strony, czy to ma jakis sens? Po co komu wiecej ludzi na sb i mozliwy spam? Z drugiej strony, w sumie jest to jakies miejsce luznych rozmow ktore pomogly by sie niektorym odstresowac(?) dzieki czemu ogolnie na forum byl by wiekszy spokoj i porzadek. A jak by byl na gorze to pewnie wiecej osob by w ogole wiedzialo, ze takie cos jest, bo pewnie znajda sie osoby ktore nie wiedza.
Ale w sumie na sb i tak jak siedza niektore osoby to reszta nie ma po co wchodzic, bo jest "odrzucana", wiec raczej popularnosc sb nie wzrosnie za bardzo.
Zreszta, kogo tam obchodzi sb i tak jest nudny xd
Ps. Pamietam jedno forum gdzie sb bylo na szczycie, o tematyce tibijskiej, ale pewnie nikt stad go nie zna(xD). Open-tibia sie nazywalo.

a jestem przeciwny, mnie to jakos nie przeszkadza i mysle, ze kazdemu innemu rowniez, to jest forum, sb to tylko dodatek, nie powinien, moim zdaniem, byc na szczycie strony. btw. Marcin, wiedzialem, ze, kurwa, to napiszesz, dlatego wszedlem w ten temat. xd

Niby to sb od 30 post?w, a ja za chuja jako? nie widz? tego sb ;x

@up, to go w??cz.

1. Jest taka magiczna ikonka
mgc_cb_evo_full.gif
. Jesli chcesz pogadac na shoutboxie, klikasz j? i masz wi?ksze okno i w dodatku jest na g?rze :) Nie ka?dy rozmawia na sb wi?c na g?rze utrudni?oby przegl?danie forum dla u?ytkonik?w, kt?rzy maj? te 30 post?w. Mo?na doda? opcje w ucp, ?eby u?ytkownik wybiera? ale znaj?c ?ycie nie pojawi si? ona nigdy, bo my g?wno mo?emy.
2. Nie widze ?adnego problemu w kliknieciu jednej ikonki. A gdy piszesz w nim a nie jeste? tylko obserwatorem to si? nie wy??czy.
3. Jest od 30 i to jest odpowiednia granica :)

@down,
no to nie wiem.

Ostatnia edycja:

Jako? sb jest w??czone i chuja dzia?a.

1. Miejsce Shoutboxa jest na dole strony, gdy? jest to tylko i wy??cznie dodatek do forum, a nie co? bardzo wa?nego jak np. tablica og?osze?.

2. Nie widz? takiej potrzeby, by Shoutbox by? ca?y czas aktywny. Wi?ksza cz??? u?ytkownik?w i tak z niego nie korzysta, tak wi?c nie ma sensu pozostawia? go stale aktywnym. Jak kto? chce korzysta? to sobie od?wie?, a jak nie, to nie.

Je?eli komu? nie chce si? przewija? strony, by do niego dotrze?, to mam dla takich os?b alternatywne rozwi?zanie. W szybkim menu macie odno?nik otwieraj?cy SB w nowej karcie.

54974759.png

Temat zamykam

Status
Zamknięty.
Back
Do góry