What's new

Si?ownia co i jak!

Status
Not open for further replies.

kosmos2

Advanced User
Reaction score
48
Witam Wszystkich!
Jako i? powstaje du?o temat?w dotycz?cych si?owni to opisz? wszystko od podstaw.

DIETA
Dieta jest podstaw? w osi?gni?ciu szybkiego rezultatu przyrostu mi??ni.

Warto zapami?ta?:
Si?ownia daje 30% rezultatu
Dieta daje 65% rezultatu
Reszta 5% to to w jaki spos?b ?yjemy. Stres itp.

Przed 17 rokiem ?ycia odradzam diet? poniewa? do 17 lat organizm si? jeszcze rozwija. Osoby do 16 roku ?ycia zamiast diety polecam:
Jedz 5 ma?ych posi?k?w dziennie, w odst?pach 2-3h. Staraj si? wywali? ze swojego jad?ospisu ka?de ?mieciowe jedzenie: chipsy, czekolady, fast foody, cukier itp. Pijaj du?o wody mineralnej i herbat? (najlepiej bez cukru). Na ?niadanie mo?esz kupi? sobie p?atki owsiane g?rskie ( nie b?yskawiczne!!) i je?? razem z mlekiem. Staraj si? dodawa? do ka?dego posi?ku warzywa i owoce, np. jako zagrych? do kolacji marchewk? lub jab?ko.
Po 17 roku ?ycia:
Je?eli chcesz mie? dobr? diet? id? do dietetyka. Je?eli nie chcesz wydawa? kasy na dietetyka id? do przychodni i zbadaj krew. Nast?pnie wpisujesz w google "Dieta dla grupy (twoja grupa krwi)" np. Dieta dla grupy 0

OD?YWKI, SUPLEMENTY

Na wst?pie napisze i? odradzam spo?ywania r??nego rodzaju steryd?w gdy? w najlepszym przypadku napowietrz? mi??nie a w najgorszym zdeformuj?. W sterydach znajdziemy du?o cholesterolu i witaminy D.
Skutki brania steryd?w:
* cz??ciowe wstrzymanie procesu rozpadu kom?rek
* pobudzaj? i zwi?kszaj? powstawanie nowych kom?rek (g??wnie mi??ni poprzecznie pr??kowanych)
* przyrost masy mi??niowej (nie si?y)
* powi?kszenie nieznaczne narz?d?w wewn?trznych
* zatrzymanie sodu i potasu w organizmie a przez to wody
* zwi?kszaj? nasz? agresywno?? oraz pop?d p?ciowy
Sterydy nie s? w pe?ni legalne.

Od?ywki mo?na bra? minimalnie po 2 miesi?cach ?wiczenia na si?owni. Je?eli chcesz kupi? od?ywki id? po prostu do odpowiedniego sklepu powiedz co i jak a sprzedawca zaproponuje Ci odpowiedni? od?ywk?. Warto zapami?ta? ?e od?ywki daj? nam energi? do ?wicze? a nie przyrost mi??ni.

TRENING

Na pocz?tek powiem par? s??w wprowadzenia. Bez rozgrzewki ani rusz co najmniej 8-10 minut. Absolutnie zabronione jest branie zbyt du?ego obci??eniu do ?wicze?. ?wicz?c na full, szybko i ledwo daj?c rade, czasami tak ?e kumpel pomaga ?wiczycie ?le i niedok?adnie przez co nie otrzymujecie praktycznie ?adnych efekt?w a nasz biceps nie ro?nie. Wa?ne jest to aby?cie ?wiczyli wolno (po woli podnosili i powoli opuszczali hantle czy gryf) a nie na spidzie (szybko machaj?c gryfem czy hantlami). Dobieramy sobie taki ci??ar kt?ry damy rade zrobi? wszystkie serie samemu. ?wiczymy 3 max 4 razy w tygodniu.
Oto trening napisany prze zemnie dla pocz?tkuj?cych:

* TRENING NA MAS?:

- PONIEDZIA?EK:

Klata:
1. Wyciskanie sztangi p?asko serie [12, 10, 8, 6]
2. Rozpi?tki hantlom p?asko serie [12, 10, 8, 6]
3. Wyciskanie sztangi na skosie [12, 10, 8, 6]
4. Wyciskanie sztangi wysoko [12, 10, 8, 6]

Triceps:
1. Wyciskanie francuskie sztangi siedz?c [12, 10, 8, 6]
2. Wyciskanie francuskie hantli jednor?cz [12, 10, 8, 6]
3. Pompki w podporze ty?em

- ?RODA

Plecy:
1. Martwy ci?g [12, 10, 8, 6]
2. Wios?owanie [12, 10, 8, 6]
3. Wios?owanie hantelkami [12, 10, 8, 6]
4. Podci?ganie na dr??ku

Biceps:
1. Uginanie ze sztang? szeroko [12, 10, 8, 6]
2. Uginanie na modlitewniku [12, 10, 8, 6]
3. Uginanie hantli o kolano [12, 10, 8, 6]

- PI?TEK

Barki:
1. Wyciskanie sztangelek - Arnoldki [12, 10, 8, 6]
2. Wyciskanie ?o?nierskie [12, 10, 8, 6]
3. Podci?ganie sztangi do brody [12, 10, 8, 6]

Sztrugsy:
1. Wznoszenie bark?w [20, 15, 10, 8]
2. Wznoszenie sztangi [12, 10, 10, 8]

- SOBOTA

Nogi:
1. Przysiady ze sztang? [12, 10, 8, 6]
2. ?ydki w siadzie 4x10
3. Uginanie podudzi le??c 4x10

Przedrami?:
1. Uginanie nadgarstk?w podchwytem w siadzie [12, 10, 8, 6]
2. Uginanie nadgarstk?w nachwytem w siadzie [12, 10, 8, 6]
3. Nawracanie i odwracanie przedramienia ze sztangielk? [12, 10, 8, 8]

* TRENING NA RZE?B?
Ten sam tylko serie po [15, 12, 10, 10, 8, 8, i czasem 6]

Brzuszki robicie codziennie najlepiej sz?stk? weidera.

Je?eli o czym? zapomnia?em prosz? ?mia?o pisa?.

Perif

Active User
Reaction score
6
Odp: Si?ownia co i jak!

Witam.Majac 15 lat moglbym juz uczesczac na silownie czy grozi to czyms niebezpiecznym? W ogole to najpierw chcialbym najpierw troche schudnac zanim poszedlbym na silownie i tutaj moje drugie pytanie co polecacie? jakas specjalna dieta,cwiczenia itp.. ;d

kosmos2

Advanced User
Reaction score
48

/UP
Tak mo?esz chodzi? na si?owni je?eli nie masz ?adnych problem?w z sercem.
Po co chcesz chudn???
Na si?owni potrzebna jest masa. Polecam ci ten trening co napisa?em tylko na rze?b?, bez diety tylko jedz du?o bia?ka i trzymaj si? tego:

Jedz 5 ma?ych posi?k?w dziennie, w odst?pach 2-3h. Staraj si? wywali? ze swojego jad?ospisu ka?de ?mieciowe jedzenie: chipsy, czekolady, fast foody, cukier itp. Pijaj du?o wody mineralnej i herbat? (najlepiej bez cukru). Na ?niadanie mo?esz kupi? sobie p?atki owsiane g?rskie ( nie b?yskawiczne!!) i je?? razem z mlekiem. Staraj si? dodawa? do ka?dego posi?ku warzywa i owoce, np. jako zagrych? do kolacji marchewk? lub jab?ko.

/DOWN
Powinno si? wolno ?wiczy? i dok?adnie. Czyta?em ponad rok temu wiele artyku??w, wywiad?w, film?w instrukta?owych i wsz?dzie by?a o tym wzmianka. Co do Lorenza Beckera to nie raz ogl?da?em jego filmiki na youtube i nie ?wiczy on 2 lata tylko 4, a dok?adniej od 14 roku ?ycia. Bra? najlepsze od?ywki, ale co si? dziwi? jego rodzice s? cholernie bogaci.

Last edited:

baambaam

Active User
Reaction score
9

pewnie chodzi ci m. in. o ten temat: (tez pamietam ;D)
http://tibia.net.pl/sport/432021-mocniejsze-odzywki-czyli-droga-na-skroty.html

mo?e warto by by?o dopowiedzie? co do obci??enia... je?li robimy serie 12 powt?rze? to musimy je wykonywa? z takim ci??arem z jakim byliby?my w stanie zrobi? 14 powt?rze? (po prostu 2 zapasu)

fajnie ze najwa?niejsze rzeczy zebrale? w 1 po?cie :) ja zrobi?em kiedys strone (jakis rok temu) link w podpisie ;p

ps.
zastanawiam si? nad tym czy ?wiczenia rzeczywi?cie nalezy wykonywa? wolno i poprawnie technicznie.. (nie chodzi o to ?e si? z tob? sprzeczam, bo wiem ?e wszyscy tak m?wi? --> trenerzy, kultury?ci itp.). Moja w?tpliwo?? wzi??a si? st?d, ?e kiedy? us?ysza?em o kolesiu kt?ry si? nazywa Lorenzo Becker, to jego fotki (teraz ma 17 lat):
sb.asp

na YT ma kilka filmik?w, mi?dzy innymi ten:

je?li chodzi o technik? to sza?u nie robi, ciekawe czy bra? jakie? saa czy jest czysty, bo w 2 lata taki przyrost masy to bardzo imponuj?cy wyczyn (tym bardziej, ?e tak "szarpie" te ci??ary i nie my?li o poprawno?ci technicznej)

je?eli kto? by?by zainteresowany jak mo?na zwi?kszy? mas? mi??niow? to zapraszam --> link w podpisie

to tyle z mojej strony :)

Last edited:

Neil

Advanced User
Reaction score
26

Ma?o, strasznie ma?o si? znasz na kulturystyce a zak?adasz takie tematy.

By mie? diet? trzeba mie? minimum 17 lat? Bo si? organizm rozwija, cz?owieku - tobie si? wystarczaj?co m?zg nie rozwin??, bardziej pasowa?oby stwierdzenie, ?e lepiej da? sobie spok?j z ?wiczeniem do 16 lat bo si? organizm rozwija, diet? mo?e mie? cz?owiek ?yj?cy w dobrych warunkach nie wiedz?c o tym, bo rodzice po prostu preferuj? taki tryb ?ycia.

Gdyby? chocia? kilo wiedzia? o saa to by? m?g? o nich pisa?, natomiast twoje informacje s? b??dne i us?yszane od koleg?w z podstawowej.
?e niby koksy nie dadz? si?y? Spr?buj co? sam, potem mo?esz tak twierdzi?, metanabol g??wnie daje si??, zreszt? w wi?kszo?ci cykl?w sterydowych zostaje zaczepiany taki w?tek jak si?a, i to w?a?nie od?ywki (chodzi o kreatyn?) pompuj? mi??nie, wod?, koksy nie, chocia? to zale?y jakie.

Cholernie ciekawi? mnie twoje obwody partii mi??niowych, podziel si? prosz? - bo po zdj?ciu, kt?re da?e? do filmiku - wnioskuje, ?e jeste? szczurem g?wno wiedz?cym.

A i kto? tu o technice wspomnia?, no to ta technika jest dobra, przy wi?kszym obci??eniu mo?na zarzuca? ci??ar. ; )

Last edited:

kosmos2

Advanced User
Reaction score
48

/UP

Z twojego postu chce mi si? po prostu ?mia?. A co do rozwijania to ty si? rozwijasz do 12 roku ?ycia? Masz do tego czasu wielkiego kutasa i ow?osienie na mordzie? No chyba nie, jak nie wiesz do jakiego roku cz?owiek si? rozwija to si? w tej sprawie nie udzielaj. A naj?mieszniejsze w twojej wypowiedzi jest to ?eby? wys?a? czternastolatka do dietetyka, albo kaza? mu mie? diet?. Hahahahah.
Wy?le twoj? wypowied? w basha na forum SFD. To b?dzie HIT Roku. Albo nie jest drugi nie zauwa?y?em, od?ywki pompuj? mi??nie a sterydy odwrotnie. Powiem ci szczerze dawno si? tak nie u?mia?em a na SFD b?dzie hitem.

Neil

Advanced User
Reaction score
26

Daj tak?e tre?? swojego tematu panie kulturysta, btw. w swojej diecie uwzgl?dnij zielon? herbat?, czy melise bo ci hormony buzuj?.
Poza tym "troch?" zawy?y?em poziom, idioci trudno rozumuj?, aj?.
Gdzie napisa?em, ?e czternastolatek ma i?? do dietetyka? No prosz? znajd?, latark? ci nawet dam.

Szczerze nie da?bym grosza za u?o?enie diety, bo podstawowe umiej?tno?ci matematyczne umo?liwiaj? samodzielne u?o?enie jej, najwyra?niej tobie ich brak - bo ostatnia lekcja zako?czy?a si? ogl?daniem Pszcz??ki Mai.

A i jeszcze co?, dlaczego przekr?ci?e? ca?y m?j post?

od?ywki pompuj? mi??nie a sterydy odwrotnie.
i to w?a?nie od?ywki (chodzi o kreatyn?) pompuj? mi??nie, wod?, koksy nie, chocia? to zale?y jakie.
Jaki typior, nieuog?lniaj od?ywek - bo ka?dy cz?owiek przesi?kni?ty tym klimatem wie, ?e kreatyna pozostawia znaczne cz??ci wody w mi??niach, metanabol tak?e ma retencje wody ale niegdy? legalne sterydy do dzi? przepisywane u lekarza dla ludzi cierpi?cych na zanik mi??ni s?u?y?y.

Jest doping bez skutk?w ubocznych, przyk?ad; turanabol i wiele innych na obecn? chwil? przypominam sobie jeden.

A i je?eli chcesz unikn?? wy?miania, lepiej nie wrzucaj tre?ci swojego tematu, taka rada.

Obwodami si? nie pochwalisz czy zdj?ciem?

kosmos2

Advanced User
Reaction score
48

/UP
Tw?j drugi post tam te? wstawi? bo mnie roz?mieszy?, w szczeg?lno?ci to jak pr?bowa?e? si? wybroni? ?ebym tylko go nie wstawia?.
Z twojego postu tak wynika?o ?e ka?dego by? wys?a? do dietetyka. Jedyne co si? z tob? zgodz? to to i? mo?na napisa? diet? samemu, po przeczytaniu wskaz?wek ?ywieniowych i oczywi?cie trzeba zna? swoj? grup? krwi. Ale je?eli co? przekr?cisz to dieta b?dzie dzia?a? s?abo a ja wole sprawdzone sposoby. A tak to nie mam poj?cia z k?t ty takie bzdury bierzesz. Ale na SFD b?dzie ?miesznie.
Nie chce mi si? ju? z tob? na ten temat dyskutowa? przede wszystkim dlatego i? nie chc? dosta? warna. My?l? ?e wyrazi?em si? jasno do twojej osoby je?eli nie to poogl?daj sobie filmy instrukta?owe oraz poczytaj profesjonalne forum.

Je?eli kto? co? jeszcze chce wiedzie? czy dopowiedzie? pisa? ?mia?o.

Marcinoos66

Senior User
Reaction score
97

To ja mam pytanie, co zrobi? aby przybra? du?o masy, du?o poniewa? spalam strasznie, co je?? aby by?y efekty. Od razu mowie ?e jakie? odzywki itd.. nie wezm?. Chodz? na si?ownie, ale efekt?w nie ma, poniewa? jestem troch? chudy.

kosmos2

Advanced User
Reaction score
48

Tak jak napisa?em
TRENING
Na pocz?tek powiem par? s??w wprowadzenia. Bez rozgrzewki ani rusz co najmniej 8-10 minut. Absolutnie zabronione jest branie zbyt du?ego obci??eniu do ?wicze?. ?wicz?c na full, szybko i ledwo daj?c rade, czasami tak ?e kumpel pomaga ?wiczycie ?le i niedok?adnie przez co nie otrzymujecie praktycznie ?adnych efekt?w a nasz biceps nie ro?nie. Wa?ne jest to aby?cie ?wiczyli wolno (po woli podnosili i powoli opuszczali hantle czy gryf) a nie na spidzie (szybko machaj?c gryfem czy hantlami). Dobieramy sobie taki ci??ar kt?ry damy rade zrobi? wszystkie serie samemu. ?wiczymy 3 max 4 razy w tygodniu.

R?b serie [12,10,8,6] Dobieraj taki ci??ar aby? w ostatnich seriach ledwo dawa? rade. ?wicz wolno i dok?adnie, jedz codziennie p?atki owsiane, jajka, banany, ry?, pij rano kakao i to co wymieni?em wy?ej.
DIETA
Dieta jest podstaw? w osi?gni?ciu szybkiego rezultatu przyrostu mi??ni.
Warto zapami?ta?:
Si?ownia daje 30% rezultatu
Dieta daje 65% rezultatu
Reszta 5% to to w jaki spos?b ?yjemy. Stres itp.

Twoje mi??nie na pocz?tku powinny rosn?? jak dro?d?e.

/DOWN
Nie b?d? nic przerabia? bo twoje posty na ten temat s? wystarczaj?co ?mieszne, po prostu zrobi? screeny.
Co do teorii to wszystko co wiem dowiedzia?em si? z SFD, profesjonalnej si?owni i film?w dokumentalnych pewnego doktora i nie wm?wisz mi ?e oni si? mylili bo tylko twoje teorie (wzi?te z nie wiadomo k?t) s? prawdziwe. Nie wiem co ty chcesz tym tu udowodni? ale skoro naprawd? tak my?lisz to jeste? w b??dzie. Je?eli ?wiczysz na si?owni (w co w?tpi?) to ci wsp??czuje. Zastan?w si? nad tym co piszesz bo w szczeg?lno?ci s? to bzdury.
Neli <ignore>

/2 DOWN
Ja nie prowadz? wojny, nie przeklinam tylko pr?bowa?em wyt?umaczy? jakie bzdury pisze.

/3 DOWN
Dlatego jest takie co? jak trening gdzie dziennie ?wiczymy max 1,5h 2 partie mi??ni i robimy 1 dzie? przerwy. Reszt? napisa?e? to co ja.

Last edited:

Neil

Advanced User
Reaction score
26

Po?wicz ortografi? analfabeto.
Tw?j drugi post tam te? wstawi? bo mnie roz?mieszy?, w szczeg?lno?ci to jak pr?bowa?e? si? wybroni? ?ebym tylko go nie wstawia?.
Wiesz, ka?dy ma swoje wewn?trzne odczucia - ale kurwa nie ka?dy jest takim przyg?upem, by wszystko interpretowa? na swoj? korzy??, nigdzie nie napisa?em "plis nie wstawiaj zostane kosmos kurwa trzy, czyli idiota do pot?gi" chc? aby? wstawi? ten m?j post (tylko prosz? nie przerabiaj go jak zrobi?e? to wcze?niej), w sumie to mo?emy razem si? po?mia?, wi?c linkuj.

Nie ma sprawy, tylko czemu te posty piszesz pod takim napi?ciem, naprawd? ta melisa ci pos?u?y.

Wiesz, jako? to ?e si? nie zgadzasz z moim zdaniem mnie nie wnerwia, bo ja wiem ?e to co napisa?em jest prawd?, ty wr?cz odwrotnie bo mo?e i jeste? obcykany w chujowej teorii to w praktyce dygasz si? ?ykn?? kaps?w kreatyny, wiedz ?e praktyka to nie wszystko, co? jest oczywiste gdy sam to na sobie sprawdzisz (ka?dy organizm jest inny jakby co, bo tego te? pewnie nie doczyta?e?), ty zapewne z tego co napisa?e? nie sprawdzi?e? nic.

Btw, ta fotka do filmiku mia?a wywrze? jakie? wra?enie na kim?? Bo szczerze m?wi?c u mnie wywar?a ale u?miech, ah.. to przedrami?, bk xD

I ten temat pewnie tez by? zak?adany dla lansu, ?e niby znawca - a tu przedrami? 28 cm, zapewne od klikania ci si? wyrobi?o ;d

Wi?c wiesz, daj se siana bo i tak jeste? chujowy szczurze ;]

A i jeszcze co?, to jak b?dzie z fot?? Tylko prosz? nie r?b jej kalkulatorem.

Grumpy

Advanced User
Reaction score
46

A mo?e kurwa si? obydwaj zamkniecie i przestaniecie za?atwia? swoje prywatne wojny tutaj!?

Ja troch? jedynie ?wicz?; jakie? pompki, ci??arki po 20 razy z 10 kilo na jedn? r?k? itp. Nie robi? jaki? diet czy co? bo si? w to zbytnio nie anga?uje i gram w darta, co jest przeciwwskazaniem kulturystyki.

Furiata

Advanced User
Reaction score
15

Czy zastanawiali?cie si? czasami w jaki spos?b mi??nie osoby trenuj?cej rosn? bez brania ?adnych od?ywek? Ot?? gdy nasze mi??nie nara?one s? na du?y wysi?ek ich w??kna ulegaj? uszkodzeniu, czyli niszcz? si? ale nie tak do ko?ca. Organizm jest w stanie sam regenerowa? mi??nie wytwarzaj?c bia?ko i wytwarza je z nadmiarem. Taka odbudowa kr?tkich partii mi??ni (biceps itd.) mo?e potrwa? do 24 godzin. Odbudowa d?u?szych mi??ni (uda itd.) mo?e trwa? maksymalnie do 72 godzin. Wi?c jaki z tego wniosek? Trenujemy wpizdu ca?y dzie? wszystkie partie mi??ni bardzo mocno i mo?liwie z jak najkr?tszymi przerwami (aby "uszkodzi?" mi??nie jak najbardziej) po czym robimy 2-3 dniowe przerwy (czas na pe?n? regeneracj? mi??ni) po czym powtarzamy proces.

Dieta? Je?li jeste? jeszcze m?ody nie stosuj ?adnej diety ze wzgl?dy na to, i? organizm ro?nie i ca?y czas si? rozwija. Fastfoody i reszt? chemii odk?adamy na bok. Wpierdalamy jak najwi?cej (du?e zapotrzebowanie na energi?) i staramy si? wcina? r?wnie? wi?cej jajek, chudego mi?sa i ryb.
Od?ywki? Bez nich te? mo?na lecz je?li chcemy na przysz?o?? aby nam nie stawa? kutas, wygl?da? jak mutant czy mie? problemy z narz?dami wewn?trznymi to poch?aniamy je kilogramami :p

Piszcie co tam chcecie...
i tak ka?dy ma inne zdanie

@edit
Zastanawiali?cie si? jak b?dzie wygl?da? ten sztucznie napompowany 16-sto latek za kilkadziesi?t lat?
@down
Niewszystkie od?ywki zawieraj? to, co napisane jest na opakowaniu. Poni?szy tekst te? jest pisany wed?ug twoich upodoba?. Zreszt?, ka?dy ?wiczy jak tam sobie chce, bierze to co mu si? podoba - nie wnikam. Ale chyba za du?o si? naogl?da?e? filmik?w z super napompowanymi nastolatkami a nigdy nie patrzy?e? jakie mog? by? tego skutki uboczne.

Last edited:

Neil

Advanced User
Reaction score
26

Pewnie b?dzie mia? sporo tkanki t?uszczowej, rozwali?e? system jednym zdaniem.
Od?ywki? Bez nich te? mo?na lecz je?li chcemy na przysz?o?? aby nam nie stawa? kutas, wygl?da? jak mutant czy mie? problemy z narz?dami wewn?trznymi to poch?aniamy je kilogramami

No po prostu, nie wiem co na to odpisa? - sprawdza?e? typom czy im staje po od?ywkach? Poza tym co one maj? do rzeczy w takich sprawach? Od?ywki zawieraj? witaminy i minera?y, bia?ko lub w?glowodany, jak zjesz jajko, to pewnie te? ci nie stanie (nie polecam)
Powy?szy tekst jest pisany wed?ug twoich wniosk?w.

#edit
Je?eli nie zawiera tego co powinno, to po prostu testy wychodz? z wynikiem negatywnym, skutkiem ubocznym s? w?a?nie tacy ludzie, kt?rzy po prostu wiedz?, ?e nigdy czego? takiego nie osi?gn?.

Last edited:

Anthony

Active User
Reaction score
31

Po?wicz ortografi? analfabeto.
Wiesz, ka?dy ma swoje wewn?trzne odczucia - ale kurwa nie ka?dy jest takim przyg?upem, by wszystko interpretowa? na swoj? korzy??, nigdzie nie napisa?em "plis nie wstawiaj zostane kosmos kurwa trzy, czyli idiota do pot?gi" chc? aby? wstawi? ten m?j post (tylko prosz? nie przerabiaj go jak zrobi?e? to wcze?niej), w sumie to mo?emy razem si? po?mia?, wi?c linkuj.
Nie ma sprawy, tylko czemu te posty piszesz pod takim napi?ciem, naprawd? ta melisa ci pos?u?y.
Wiesz, jako? to ?e si? nie zgadzasz z moim zdaniem mnie nie wnerwia, bo ja wiem ?e to co napisa?em jest prawd?, ty wr?cz odwrotnie bo mo?e i jeste? obcykany w chujowej teorii to w praktyce dygasz si? ?ykn?? kaps?w kreatyny, wiedz ?e praktyka to nie wszystko, co? jest oczywiste gdy sam to na sobie sprawdzisz (ka?dy organizm jest inny jakby co, bo tego te? pewnie nie doczyta?e?), ty zapewne z tego co napisa?e? nie sprawdzi?e? nic.
Btw, ta fotka do filmiku mia?a wywrze? jakie? wra?enie na kim?? Bo szczerze m?wi?c u mnie wywar?a ale u?miech, ah.. to przedrami?, bk xD
I ten temat pewnie tez by? zak?adany dla lansu, ?e niby znawca - a tu przedrami? 28 cm, zapewne od klikania ci si? wyrobi?o ;d
Wi?c wiesz, daj se siana bo i tak jeste? chujowy szczurze ;]
A i jeszcze co?, to jak b?dzie z fot?? Tylko prosz? nie r?b jej kalkulatorem.
Nie ka?dy jest te? na tyle pojebany aby ocenia? ludzi na forum kiedy nie wiedz? czego? o si?owni. To, ?e ty sp?dzasz wakacyjne wieczory przed komputerem i czytasz o od?ywkach - zajebi?cie, ale nie pokazuj swojej wiedzy tutaj i nie pierdol g?upot bo to ?mieszne i ?enuj?ce przynajmniej tak to wygl?da z mojej perspektywy ch?opcze. Zreszt?, podczas pisania swoich post?w wy??cz wikipedie i wtedy b?dziemy mogli porozmawia? bo teraz, soory - ale nie.

Nie znam si? na kulturystyce, nie chce si? zna?, a branie od?ywek takich jak kreatyna i inne ?cierwo uwa?am tylko za szpan kt?ry prowadzi do rozpadu naszego cia?a. Lepiej nie wpieprza? codziennie pizzy i nie ?wiczy? ni? j? je?? i codziennie ?wiczy?, trac?c czas.

baambaam

Active User
Reaction score
9

... branie od?ywek takich jak kreatyna i inne ?cierwo uwa?am tylko za szpan kt?ry prowadzi do rozpadu naszego cia?a...

kto? z twojego otoczeniu si? rozlecia??:p
nie wiem skad masz takie info... chcesz z Neil'em gada? na temat si?owni mimo, ?e potem m?wisz ?e si? na tym nie znasz... nie rozumiem

to tyle

Anthony

Active User
Reaction score
31

kto? z twojego otoczeniu si? rozlecia??:p
nie wiem skad masz takie info... chcesz z Neil'em gada? na temat si?owni mimo, ?e potem m?wisz ?e si? na tym nie znasz... nie rozumiem
to tyle
Tak w og?le si? na tym nie znam, ale chcia?em waszego mistrza kulturyst?w sprowadzi? do pionu bo to co on wygaduje przekracza ludzkie poj?cie. Wym?drza si?, po prostu potrafi wkurwi? cz?owieka na tyle, ?e musz? nawet co? napisa? na jego temat co jest bardzo m?cz?ce.

Neil

Advanced User
Reaction score
26

Wikipedia do pisania podstawowych informacji jest mi zb?dna, skoro si? nie znasz to po prostu si? nie wpieprzaj, a to co pisz? jest faktem a nie mitem, chcesz trzyma? si? kolorowanek typ?w z podstawowej? ?e koksy niszcz? ludzi, prosz? bardzo, ale to jak ?y? w niewiedzy.
Ja sam nie promuje koks?w, tylko pisz? tak jak napisane by? powinno a nie jest - bo to, ?e koksy si?y nie dadz? tylko efekt napompowania to bajka, do kt?rej zb?dne kredki.

Poczytajcie naprawd? bo warto si? dowiedzie? ni? s?ucha? takich typ?w, chocia?by dla samej ciekawo?ci..

Anthony

Active User
Reaction score
31

Wikipedia do pisania podstawowych informacji jest mi zb?dna, skoro si? nie znasz to po prostu si? nie wpieprzaj, a to co pisz? jest faktem a nie mitem, chcesz trzyma? si? kolorowanek typ?w z podstawowej? ?e koksy niszcz? ludzi, prosz? bardzo, ale to jak ?y? w niewiedzy.
Ja sam nie promuje koks?w, tylko pisz? tak jak napisane by? powinno a nie jest - bo to, ?e koksy si?y nie dadz? tylko efekt napompowania to bajka, do kt?rej zb?dne kredki.
Poczytajcie naprawd? bo warto si? dowiedzie? ni? s?ucha? takich typ?w, chocia?by dla samej ciekawo?ci..
Skoro jeste? tak zajebisty i tyle o tym wiesz to mo?e poka? mi przyk?ad cz?owieka kt?ry by? tak napompowany (bo inaczej tego nazwa? nie mog?) kt?ry w wieku 60-70 lat nie wygl?da jak worek po ziemniakach, a jego cia?o po prostu jak taki dywan kt?remu ju? nie da si? pom?c. Mariusz Pudzianowski nasz czo?owy strong-men kt?ry ju? niestety, mo?e i stety nie d?wiga ci??ar?w po tym jak nie bierze tyle tych od?ywek to wygl?da coraz gorzej i w?tpi?, ?e si? z tego wygrzebie. Jako dziadek pewnie b?dzie tak samo jak opisywa?em wy?ej - worek ziemniak?w.

Furiata

Advanced User
Reaction score
15

Je?eli nie zawiera tego co powinno, to po prostu testy wychodz? z wynikiem negatywnym, skutkiem ubocznym s? w?a?nie tacy ludzie, kt?rzy po prostu wiedz?, ?e nigdy czego? takiego nie osi?gn?.

Po od?ywki i sterdydy (nie wiem czy wiesz) si?gaj? osoby kt?re same siebie nie doceniaj?, czyli maj? siebie za frajera. Osoba, kt?ra wie ?e jest w stanie osi?gn?? to co chce, osi?gnie to bez ?adnych "pic?w"

Je?eli kogo? obrazi?em tym postem, to chc? go obrazi? jeszcze bardziej :lol:

@down
Nie wiem po co on zrzuca? mas?. W MMA jest pocz?tkuj?cym a przewag? dawa?a mu w?a?nie si?a i masa. A teraz? Jeszcze troch? to ci jego trenerzy powiedz? mu ?e ma wa?y? 70 kg i macha? nogami jak Chuck Norris.

Last edited:
Status
Not open for further replies.