What's new

- Skrypt Skrypty do ElfBot'a

Status
Not open for further replies.

konrad010194

New User
Reaction score
0
Odp: [Lista]Skrypty do ElfBot'a

Potrzebuje skryptu otrzywiscie jak jest taki aby po kliknieciu jakiegos kalwisza zaczymywal targeting i cavebot jest taki ???

elocguno1

New User
Reaction score
0

Kto Mi poda Nazwe Skryptu na OTS zeby jak bede mial xx ilo?? hp ?eby mnie uha? super uhem ID 3163

Dam Reputa

NOOBofTHEcitY

Active User
Reaction score
2

Kto Mi poda Nazwe Skryptu na OTS zeby jak bede mial xx ilo?? hp ?eby mnie uha? super uhem ID 3163
Dam Reputa
Code:
auto 2000 if [$hppc < 90 ] useoncreature 3163 self
W miejsce " 90 " wpisz wymagan? przez Ciebie warto?? hp w % oczywi?cie.
(90 = 90%hp etc.)
Potrzebuje skryptu otrzywiscie jak jest taki aby po kliknieciu jakiegos kalwisza zaczymywal targeting i cavebot jest taki ???
Spr?buj doda? hotkey:
Code:
if [$targetingon || $waypointson] {statusmessage 'ElfBot NG - CaveBot Paused' | settargeting off | setfollowwaypoints off | stopattack} else {statusmessage 'ElfBot NG - CaveBot Resumed' | settargeting on | setfollowwaypoints on}

Last edited:

lakiqtno

New User
Reaction score
0

szukam scrypta zeby zucal exori jak dojdzie 1 potworek nawet

Varm

Advanced User
Reaction score
23

szukam skrypta ktury co jakies czas bedzie zucal dane slowo np co 4h !soft ;d z gory dzia
Pozdrawiam Varm

baambaaam

Active User
Reaction score
2

szukam scrypta zeby zucal exori jak dojdzie 1 potworek nawet
Code:
auto 1000 ifnoplayeronscreen {if [$monstersaround.1 >= 1] mphigher 115 say 'exori'}
ewentualnie w targetingu
szukam skrypta ktury co jakies czas bedzie zucal dane slowo np co 4h !soft ;d z gory dzia
Pozdrawiam Varm
Code:
auto 200 say !soft | wait [1000*60*60*4]

Last edited:

Varm

Advanced User
Reaction score
23

A czy dalo by rade taki skrypt zrobic ze jak softy sa popsute to zuca czar !soft ?

baambaaam

Active User
Reaction score
2

A czy dalo by rade taki skrypt zrobic ze jak softy sa popsute to zuca czar !soft ?
Code:
auto 500 if [$bootssslot.id!=3549] say !soft
bedzie dzia?a? je?eli na tym ots za?o?one softy maj? id=3549(tak jak na rl) je?eli inny to po prostu zmie?

Petso17

Active User
Reaction score
1

potrzebuje skryptu na walenie exori gdy nie ma gracza w poblizu a potworkow ma byc 1 zeby walil i wiecej xD

baambaaam

Active User
Reaction score
2

potrzebuje skryptu na walenie exori gdy nie ma gracza w poblizu a potworkow ma byc 1 zeby walil i wiecej xD
Code:
auto 1000 ifnoplayeronscreen {if [$monstersaround.1 >= 1] mphigher 115 say 'exori'}

Reaction score
0

Ja Prosze o Skrypt na atakowanie 1 monstera ciagle. Chodzi mi o to ?e jak wale frost draga to jak pojawi sie 2 czy 3 to zaczyna walic tego co ma wiecej hp. wtedy bot luruje a ja padam ;d Czy da sie tak zrobic ze bije od 100% do 0 hp calego monstera?

w targetingu po prawej stronie przesu? suwaczek HEALTH na maxa i w tedy b?dzie dobija? potworka zanim przerzuci si? na nowego.. mam nadziej? ?e pomog?em mi przynajmniej nie luruje..

bemek05

New User
Reaction score
0
witam. potrzebowal bym skryptu czy hotkeya czy zcegos zeby jak zostanie mi z 100 run explosion czy sd id nie wazne to idzie do pewnego punktu stoi i wylogowuje sie. dalo by sie zrobic?
pomoze ktos? czy nie?

Notka moderatorska:
Post pod postem warn.

Last edited by a moderator:

Varm

Advanced User
Reaction score
23

Czy dalo by rade zrobic skrypt zeby walil w niewidzialne potworki ?
Pozdrawiam Varm

baambaaam

Active User
Reaction score
2

witam. potrzebowal bym skryptu czy hotkeya czy zcegos zeby jak zostanie mi z 100 run explosion czy sd id nie wazne to idzie do pewnego punktu stoi i wylogowuje sie. dalo by sie zrobic?
pomoze ktos? czy nie?
Notka moderatorska:
Post pod postem warn.
Code:
auto 1000 if [ $itemcount.itemID <= 100 ] {gotolabel 'nazwa' |end}
potem w tamtym miejscu daj action i wpisz:
Code:
xlog

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Czy dalo by rade zrobic skrypt zeby walil w niewidzialne potworki ?
Pozdrawiam Varm
Revealing Invisible Monsters

Since the Tibia Update 8.41, monsters go totally invisible on the client side and it is not possible to see where they are as before. Also, it is not possible to shoot missile runes on the square on which they are located directly. This causes a lot of problems when you want to bot or even becomes very annoying when hunting manually. However, a workaround has been created for this (you need at least version 4.2.1 of ElfBot).

Because the monsters sparkle every once in a while or shoot missiles, it is possible to tell where they are momentarily just as a normal player can and shoot an area effect spell/rune or a strike spell on them. This system has been implemented into the Targeting component and can be used by simply creating an entry called 'Reveal' which will target invisible monsters that sparkled or shot projectiles and assume they are still standing on that square for 2 seconds. Needless to say, you can configure how you want to target those invisible monsters, set their danger level, etc, just like you would do for any other monster. Note however that it is not possible to know the current hp% of an invisible monster so it's hp% is always assumed to be 100%, meaning that you will need 0-100% in the hp% range setting in order for this to work.

Here are 2 examples of Targeting settings set up to reveal invisible monsters. The first one uses an explosion spell on the square where the monster is assumed to be. This could just as well be a GFB/Avalanche/Thunderstorm/Stoneshower, a wave or a radial spell. The second setting shows how to reveal or kill invisible monsters with a strike spell. It's done by using the Strike stance combined with a strike spell.

reveal.PNG

That's what it might look like if it's set to use an Ice Wave to reveal an invisible monster:
reveal2.PNG

by ekx
wystarczy ze lookniesz na screeny (nie musisz czyta? ca?o?ci =) )

Last edited:
Status
Not open for further replies.