SME vs. RME

SME vs. RME

• SimoneMapEdytor jest znacznie dok?adniejszy!

Votes: 0 0,0%
  • Remere'sMapEditor jest du?o wydajniejszy!

Votes: 116 21,6%

Votes: 421 78,4%

• Total voters
    537
Status
Zamknięty.
Odp: SME vs. RME

Dla mnie lepszy jest RME por?wnajcie m?j przyk?ad:
SME[kamienna w??cznia]
RME[karabin maszynowy]
Pozdro.

Co do tego, ?e SME jest dok?adniejszy si? nie zgodz?- je?eli w RME wy??czymy autoborder, b?dzie tak samo dok?adny jak RME. Poza tym SME nie jest utdate'owany tak cz?sto jak RME.
M?j wyb?r jest oczywisty.

Co do tego, ?e SME jest dok?adniejszy si? nie zgodz?- je?eli w RME wy??czymy autoborder, b?dzie tak samo dok?adny jak RME. Poza tym SME nie jest utdate'owany tak cz?sto jak RME.
M?j wyb?r jest oczywisty.
Chyba ci chodzi?o o SME.
Moim zdaniem RME jest lepszy. Mo?na powiedzie?, ?e RME to SME z dodanymi nowymi funkcjami. Tak wi?c stawiam na RME.

SME jest znaczniej dok?adniejszy, wszystko robisz dok?adniej i r?cznie, co nie jednemu sprawia wi?ksz? satysfakcj?. RME jest dla pocz?tkuj?cych, ?atwy w obs?udze, ale du?o mniej dok?adny od SME.
Osobi?cie bardziej preferuje SME.

Ostatnia edycja:

Oba map edytory maj? wady oraz zalety, jednak uwa?am, ?e rme jest du?o bardziej rozbudowywany od sme pod ilo?ci? funkcji, przecie? nim mo?na robi? r?wnie dok?adne mapy wy??czaj?c autobordery poza tym jest on nowocze?niejszy tote? dlatego jego bardziej preferuj?, znacznie bardziej.

Wybieram RME jest latwiejszy w obsludze i troche bardziej dokladniejszy bo w simone to interfejs jest taki rozdupiony z leksza a w rme jest inaczej ;P wszystko pouporz?dkowane

Nie zgodz? si? z tob? gdy?:

-SimOne mo?na modyfikowa? do woli.
-Sortowanie itemk?w nie sprawia problem?w.
-Interfejs mo?na samemu zmienia? lub spolszczy? (oczywi?cie je?eli komu? si? chce).
-Dodanie item?w czy potwork?w nie sprawia ?adnych problem?w.
-Posiada on przejrzyste menu.
-Zmiana wersji pod jak? jest edytor nie sprawia problemu

Osobi?cie u?ywam SimOne od ponad 2 lat i gdy kiedy? w??czy?em RME to si? po prostu pogubi?em ;p
Jedyn? jak dla mnie skaz? SimOne jest niedzia?aj?ca funkcja cofnij, ale jak si? ma wpraw? to mo?na obej?? si? bez tego.Tak jak ju? kto? napisa? SimOne daje wi?ksza satysfakcje bo zrobi?o si? wszystko samemu po?wi?caj?c na to troch? czasu.

Pozdrawiam Eturl Sous

P.S zapraszam do komentowania mojego poradnika (instrukcji) o SimOne - link w opisie

Ostatnia edycja:

Mam oba te map edytory pod tibia 7.6.
Sme Robi?em przez 2 lata.
Dopiero dzi? zakapowa?em jak odpali? rme.
Przerobi?em troch? z rme i jako? mi lepszy sme.
Mog? np. doda? jak w temple si? nie bijesz.
Te takie zielone.
A w rme. nie moge znale??. :(
Wybra?em sme.
Pozdrawiam Stikpris.

bardzo d?ugo u?ywa?em SME, bo nie by?o RME, gdy ju? RME wyszed? olewa?em go.
Odwa?y?em si? odpali? go, niepodpasowa? mi, teraz ju? po 2 latach si? przyzwyczai?em, i jest okeej, cho? narzekam na liste RAW i og?lnie listy item?w, wiem ?e to mo?na sobie ustawi?, ale mi si? nie chce...

stawiam na RME, za lepszy autoborder kt?ry nie?le u?atwia prac? na jakie? szybkie na odwal roboty ; )

Rme jest lepszy od Sme.
W rme mo?na cofa? ruchy, w sme nie; w rme jest profesjonalny zoom, w sme nie; w rme mo?na robi? dobre zdj?cia, w sme nie; w rme jest banalne szukanie, w sme nie; w rme ?atwiej si? robi domki, w sme trudniej; w SME s? du?e ?adne ikony, a reszta to to samo co w rme tylko opr?cz tego co wymieni?em u g?ry oraz nie ma autobordera.

Mog? np. doda? jak w temple si? nie bijesz.
Te takie zielone.

W g??wnym menu na samym dole "PVP Zone" i zaznaczasz.

@topic

Osobi?cie wol? RME, g??wnie dlatego, ?e to by? m?j pierwszy editor jaki odpali?am. SME te? przerabia?am, ale wydawa? mi si? trudniejszy nie mia? wszystkiego u?o?onego tak jak powinien. Po za tym w RME jest przyjemny autoborder - a dla pocz?tkuj?cego to spora pomoc. Wydaje mi si?, ?e RME jest ?atwiejszy, przyjemniejszy, a miejscami ma nawet wi?cej opcji.

Oddaj? g?os na RME, pozdrawiam.

Pierwszym moim mapedytorem by? SME. I uzytkowanie tego edytora bylo dla mnie latwe i wydajne. Tylko odpalilem RME, to odrazu jakie? dziwne rzeczy byly. I w RME udalo mi sie stworzy? mape, a nawet kilka, ale zawsze serwer albo wywala? b??d albo weszedlem na mape i wygl?da?a koszmarnie, takie b?edy chore, np.: flaga zamiast podlogi, czy jaki? kamienny pos?d zamiast czego? wisz?cego.
Od tamtej pory nie u?ywam RME i nie bede uzywal. Jest gorszy i wywala b??dy jakich ma?o.

Ja kozystam z sme. Nie jestem przekonany do rme poniewaz nawet nie udalo misie go odpalic pod klient ktory chcialem i nie udalo mi sie importowac map robionych w sme co mnie zniechecilo. Duzo osob pisze ze rme jest lepszy, niewiele ze sme lepszy. Napewno pomocne sa funkcje cofania i oddalania w rme ale czy to naprawde przewaza az tyle zeby wszyscy pisali ze jest lepszy? Moze poprostu wszystkim sie nie chce tobic map wiec biora rme klikna 3 razy zostawia 10 bledow na mapie i mapa gotowa? Sam sie teraz troche pobawie w rme i zobacze jak jest. I pozniej napisze :P

@edit
wkurza mnie tez ze niby pisze ze rme do kazdego klienta a nie moge importowac map od 8.54 bo pisze ze musze wskazac plik instalacyjny... Pisalem o tym temat to mi napisali ze mam zla wersje ale tam pisze ze najnowsza jest do kazdej wersji wiec nic z tego nie rozumiem...

Ostatnia edycja:

Rme ze wzgledu na latwa obluge i inne wczesniej wymionie zalety ; )

Dla mnie RME jest dobry tylko w tworzeniu natury. Chocia? nic nie zadowoli Ci? jak utworzenie przepi?knej natury w SME. W RME jest auto border i te inne g?**a. Przez to te pseudo pro galerie s? tylko do prezentacji bo tak naprawd? przej?? z jednego ko?ca takiego malutkiego kawa?ka na drugi jego koniec to jest tragedia. A to wszystko ?e w RME ka?dy "sra" ile wlezie wszystkiego.
To tylko moja opinia o RME, Po za tym ten map edytor robi podstawowe b??dy i wcale nie jest taki super elo pro ?wietny jak nie kt?rym si? wydaje.

Co z tego ?e w SME zrobi? mape x1,5 raza wolniej ?? Ale taka sama mapa z RME b?dzie musia?a by? poprawiana w wielu miejscach. Nie ma to jak zrobi? co? wolniej a porz?dniej. Wiadomo ?e ka?dy mapuje jak chce i "czym" chce.

Osobi?cie nie lubi? os?b kt?re mapuj? w RME i pokazuj? w swoich galeriach jak to auto border zrobi? za nich natur? albo jak?? pi?kn? g?r? z wodospadzikami.

Ja korzystam z RME, je?eli chodzi o autoborder to u?ywam go tylko wtedy kiedy naprawd? go potrzebuj?, a tak to staram si? robi? mapy z Raw Palete.

Pozdrawiam!!

Osobiscie mam oby dwa Map Edytory ale wole Simone :D

Jak nim zrobie np. Expowisko jestem bardziej dumny bo w RME to ci Robi za CIEBIE ;/

RME jest o wiele lepszy od SME, gdy? nie w ka?dym SME jest autoborder a to bardzo przyspiesza prace.

Tylko i wy??cznie rme. Nie wiem mo?e si? myl?, co do niego, ?e jest lepszy, lecz u?ywam go od roku i si? sprawdzi?. SME mia?em tylko par? razy w paluszkach, nie spodoba? mi si?, trudna obs?uga.

G?os na rme. (Mog?e? bardziej sprecyzowa? odpowiedzi w ankiecie.)

@edit
wkurza mnie tez ze niby pisze ze rme do kazdego klienta a nie moge importowac map od 8.54 bo pisze ze musze wskazac plik instalacyjny... Pisalem o tym temat to mi napisali ze mam zla wersje ale tam pisze ze najnowsza jest do kazdej wersji wiec nic z tego nie rozumiem...
Tak? Dziwnie, ?e mi jako? wszystko dzia?a... Jak Ci pisze, ?eby? wskaza? plik instalacyjny to chodzi o to ,?ebys zaimportowa? folder z tibi? 8.54 i plikiem instalacyjnym do tibii 8.54

Skoro Simone jest dla "pro-fesionalistuf" to dlaczego ponad 370 os?b zag?osowa?o na RME,a nie wi?cej ni? 80 os?b na Simone?

@Topic
Wdg. mnie RME og?lnie lepszy (?atwiejszy w obs?udze).
Pzdr dla ogar?w kt?rzy pisz? "bo wy hcecie isc latfom drogom a my nje!"... - Te s?owa chyba nie dotycz? program?w komputerowych, gdy? w informatyce p?j?cie ?atw? drog? ma lepszy efekt, i wygl?da na bardziej estetyczne. :)
- Sp?jrzmy prawdzie w oczy... Teraz ka?dy cz?owiek chce sobie u?atwi? ?ycie, zw?aszcza wtedy gdy u?atwienie nic nie kosztuje, a do tego daje lepszy efekt, jak ju? wspomnia?em. :)

Regards,
Aaviq

Ostatnia edycja:

Zale?y w jakim sensie.
RME:
-bardzo ?atwy w obs?udze,
-wygodny dla pocz?tkuj?cych,
-cz??ciej u?ywany,
-wydajniejszy.
SME:
-wyniki prac s? bardziej efektowne,
-trudniejszy w obs?udze (brak funkcji auto-border),
-dobry dla profesjonalist?w.
No to teraz puenta...
Wg. mnie RME jest dla mapper?w pocz?tkuj?cych lub dla "nieprofesjonalist?w". Ka?dy mo?e bez problemu pracowa? na RME-ku. Za? SME jest dla tych co wy?ej mierz? swoje ambicje lub te? s? zaawansowani w mappingu.
~~Kr?cej~~
RME - dla pocz?tkuj?cych i zwyk?ych mapper?w (pozwol? sobie nazwa? t? grup? amatorami)
SME: dla zawodowc?w
Pozdrawiam,
GregoRex.

Hmm.. Nie koniecznie.. : ]
Moim zdaniem RME.. jest du?o wydajniejszy.. SME nie koniecznie musi by? Dok?adniejszy..

Auto-bordery.. maj? nam skraca? mappowanie.. szukania danych id w map edytorze.. bynajmniej mi si? tak wydaj?.:)
G?upie gadanie ?e SME jest dla profesjonalist?w..
Ja te? mog? r?wnie dobrze m?czy? si? w SME.. i gada? ?e jestem profesjonalist? ? Moim zdaniem <ja> mappuj? dobrze.. Jest to ponad zwyk?y poziom.Nie jestem na 100% amatorem a robi? w RME.
W RME.. Wszystkie ?ciany, pod?oz? u?atwia i skraca prac?.. ?Atwym szukaniem.. JEst wi?cej opcji typu.. oddalenie mapy, szybka zmiana pi?ter.

a SME ?RAW PALETTE Z RME i nic wi?cej ; o.

Podsumawanie.. Do niby profesjonalist?w.. RME skraca prac?, nie koniecznie pogarasza.. Je?eli kto? auto-border?w randominizer?w u?ywa z g?ow?.. A prac? si? robi o 60% kr?cej.. napewno wi?ksze.
Wi?c 100% RME : )

Status
Zamknięty.
Back
Do góry