What's new

Spike sword na rookgaardzie.

Gelio

Senior User
Reaction score
100
Witam. Mam do zaprezentowania wam film jak zdoby? spike sworda na rooku.
Link:
Zach?cam do obejrzenia.
Pozdro,
Gelio
@down
Nie, to nie fake. Chcesz, to sam zobacz i przetestuj.

Last edited by a moderator:

Blessed Killer

Advanced User
Reaction score
17
Odp: Spike sword na rookgaardzie.

By? juz 100000 razy. Dziecko ocknij sie to jest Fake ! Afff...

Ales kla

Active User
Reaction score
6

Lol! to nie fake?. A jak na to wpad?e?? :pP

Edit:

No to jeste? naprawde dobry, tylko szkoda ?e ten vial tyle kasy zabiera.. :p, podziwiam Cie ?e ci sie chcia?o w og?le chodzi? po tym rooku i pr?bowa? rozwi?za? ten quest. Ja tam uwierzy?em i w najbli?szym czasie spr?buje zrobi? ten quest. A tak po za tym, to czemu poda?e? rozwi?zanie tego questu?.. wiesz ile kasy mog?e? na tym zarobi?? :p aha.. jeszcze jedno, na jakim lvl rozwi?zywa?e? ten quest?

Last edited:

SzeryFFF

Advanced User
Reaction score
63

Nast?pny Fake ;/ Nie rozumiecie ?e nie mo?na zdoby? spike sworda na rooku? ?al mi takich dzieci co robi? fake. Pozdro

Stalowka1938

New User
Reaction score
0

Ja s?ysza?em ze mo?na Zdobyc xD
Ale nie uwierze jak nie zobacze ?e kto? go ma! :]

Gelio

Senior User
Reaction score
100

Lol! to nie fake?. A jak na to wpad?e?? :pP
Wystarczy?o szuka? 3 miechy po ca?ym rooku ;p W kilku ksi??kach jest napisane (w tibii), ?e drzwi do mino otworz? si? tylko gdy magiczne moce je odblokuj?. Najpierw na bagnach odkry?em, ?cinaj?c maczet? z nud?w wszystkie krzaki, ?e niekt?re da si? ?ci?? (np. ten na filmie). Potem szuka?em po rooku takich krzak?w. Zobaczy?em, ?e tutaj jest jeden (przy skale), ?ci??em go i wszed?em wy?ej. Potem my?la?em, ?e mo?e maczet? da si? ?ci?? t? ga???. Niestety nie. Nast?pnego dnia zrobi?em to samo, tylko ?e przez przypadek zamiast na ga??? u?y?em maczety na skale. Wtedy "winoro?la" si? usun??y. Pomy?la?em, ?e mo?e ska?y da si? teraz rozwali? pickiem. Poszed?em, kupi?em pick, u?y?em na skale i si? usun??a. Szed?em dalej, wszed?em na to pole to mnie na d?? przenios?o. Potem chodzi?em po wszystkich polach i okaza?o si?, ?e gdy stan??em na t? traw? (lookam na ni? w filmie), ogie? przy mino si? pomniejszy?. Postanowi?em wyj?? i sam to sprawdzi?. Poszed?em tam, ubi?em minosa. Nic si? nie sta?o. Poszed?em do mino hell sprawdzi?, czy drzwi s? otwarte. Niestety nie, ale pojawi?a si? ksi??ka z tre?ci?: Only magic vial can ... fire. Tre?? by?a taka, a nie inna. Razem z tymi kropkami. Na jakim? br forum znalaz?em, ?e kto? u?y? viala i zabra?o mu 5 cc, a zostawi?o magic viala. No wi?c wyj??em z banku 50020 gp (20 gp na pota), kupi?em pota, u?y?em go i mam magic vial. Poszed?em na t? ska??, u?y?em magic viala na ogniu. Zrobi? si? m wall (taki jak na filmie). Dalej nie wiedzia?em co robi?. Dosta?em klucz i tyle. W ko?cu na game-chat kto? powiedzia?: on rookgaard in circle near orc tower is fire. Ja od razu napisa?em do tego go?cia, poszed?em do tego ko?a. Rzeczywi?cie by? tam ogie?. My?l?, ?e to ma jaki? zwi?zek z orc tower i kluczem. Poszed?em tam. Zobaczy?em "szafki" na ?cianach. Zacz??em u?ywa? klucza na ka?dej z nich. Gdy wszystko u?y?em nast?pna wiadomo?? na game-chacie: something strange is in circle near orc tower on rook. Jak zwykle poszed?em tam. U?y?em tego ognia, nagle wszystko si? zamkn??o. Potem u?y?em ognia jeszcze raz, co sko?czy?o si? wizyt? w temple. Poszed?em tam jeszcze raz, jaki? go?? powiedzia?, ?e u?ywa? swojego eq i rozwali? jeden kamie?. Wszed?em do kr?gu i u?y?em ogie?. Ogie? si? mocno zapali?. Zlecia?y si? "nooby". Pomy?la?em: mo?e to s? te magiczne moce. Od razu wizyta w mino hell. Drzwi do mino maga si? otwieraj?. Przechodz?. Id? dalej, nie bije mino maga. Wchodz? w tp. Robi si? ghoul i tp powrotny do temple. Gdy ghoul mia? 20 % HP sko?czy?y mi si? poty (ja wtedy mia?em 78 HP jak pami?tam), wchodze w tp i pojawiam si? w temple. Nast?pnego dnia po kupieniu pot?w itp. nakr?cam filmik o tym.

Ale d?uga opowie??.

Pozdro,
Gelio

Slythia

Blondynka
Reaction score
106

I to wszystko zrobi?e? maj?c 16 poziom?

Kiedy nakr?ci?e? ten filmik?

Last edited:

Gelio

Senior User
Reaction score
100

Ghoula na 16 lvl pokona? nie mo?na? Mo?na. Robi?em to jako? w listopadzie, a teraz dopiero zmontowa?em film. Nie pami?tam dok?adnie kt?rego. Wiem, ?e to druga po?owa listopada.

Pozdrawiam,
Gelio

Wina

Advanced User
Reaction score
13

Wbijaj?c na ten temat my?la?em sobie: "pewnie jaki? nast?pny noobek zrobi? fake", ale ty Gelio zadziwiasz mnie.
Nie wiem czy w to wierzy?... Wrzu? kilka ss?w;)

Gelio

Senior User
Reaction score
100

Wbijaj?c na ten temat my?la?em sobie: "pewnie jaki? nast?pny noobek zrobi? fake", ale ty Gelio zadziwiasz mnie.
Nie wiem czy w to wierzy?... Wrzu? kilka ss?w;)
Z czego ss?? Wszystko na filmie jest. A ju? gdzie? (nie pami?tam, bo napisa?em o tym na forum.tibia.pl, forum.tibia.org.pl i tutaj) pisa?em, ?e nie mog? si? po??czy? od 8.4 update z tibi? wog?le. Link do tematu na tibia.com, kt?ry pokazuje, ?e tak na prawd? jest (na ko?cu kto? pisze, ?e du?o ludzi ma taki problem):

Pozdrawiam,
Gelio

$peqto

Senior User
Reaction score
68

M?g?by? mi pokaza??:>
down
ogl?da?em film i potem nie od?wie?a?em strony
Fake ;D

Last edited:

Gelio

Senior User
Reaction score
100

We? czytaj posty w temacie, co?

Pozdro,
Gelio

Slythia

Blondynka
Reaction score
106

Wybacz, lecz nie wierz?, by? na 16 poziomie z beznadziejnym eq i skillami po 15-20 pokona? ghoula.

Poza tym, nie zdoby?e? spajka, przynajmniej nic o tym nie napisa?e?. Wi?c... sk?d taka nazwa tematu?

Bardzo wygodne... Nakr?ci?e? filmik przed upem, teraz mo?esz zawsze powiedzie?, ?e CipSoft co? zmieni?... Dodatkowo, nie mo?esz si? zalogowa? i pokaza? wszystkim klucza/ksi??ki/czegokolwiek. Ma?o kto ma tak?e 3 cc na rooku, by sprawdzi? wersj? z vialem. Wed?ug mnie jest to fake. Niestety, nie znam si? na tyle na rooku, by znale?? jakiekolwiek nie?cis?o?ci.

Last edited:

Gelio

Senior User
Reaction score
100

Wybacz, lecz nie wierz?, by? na 16 poziomie z beznadziejnym eq i skillami po 15-20 pokona? ghoula.
Poza tym, nie zdoby?e? spajka, przynajmniej nic o tym nie napisa?e?. Wi?c... sk?d taka nazwa tematu?
Bardzo wygodne... Nakr?ci?e? filmik przed upem, teraz mo?esz zawsze powiedzie?, ?e CipSoft co? zmieni?... Dodatkowo, nie mo?esz si? zalogowa? i pokaza? wszystkim klucza/ksi??ki/czegokolwiek. Wed?ug mnie jest to fake. Niestety, nie znam si? na tyle na rooku, by znale?? jakiekolwiek nie?cis?o?ci.
Zdoby?em. Ostatnie sekundy filmu. Dead ghoula zamienia si? w spike sworda. Nakr?ci?em filmik przed upem, poniewa? wtedy wiedzia?em jeszcze jak to zrobi?. Mo?liwe, ?e po upie ju? by by?o co? zmienione i ca?a robota na marne.

Pozdro,
Gelio

Slythia

Blondynka
Reaction score
106

Ok, to w takim razie wyja?nij mi par? rzeczy:

- sk?d w pokoju mm znalaz?o si? tyle w??y? Przecie? ten potw?r ich nie summonuje, a zwyk?ymi potworkami nie by?y, gdy? za ich zabicie nie dostawa?e? expa,
- jakim cudem wchodz?c do pokoju z mm zabi?e? jednocze?nie dwa w??e... samemu otrzymuj?c obra?enia (od explo),
- czym bi? Ci? mm? Bo nie wygl?da?o to ani na Heavy Magic Missile, ani na Fireball. Nie widzia?am tak?e ?adnych Energy Field, kt?re to mm ci?gle rzuca,
- jak uda?o Ci si? tak szybko pozby? energii,
- jak? masz obron?, ?e ghoul tak s?abo Ci? bi?,
- co to za efekt po ?mierci ghoula,
- od kiedy na rooku da si? enchantowac bro?!? I czy nie powinien by? to Sword of Fury, a nie zwyk?y spajk z maina*,
- czemu ghoul tak naprawd? si? nie leczy?? Zada?e? mu obra?enia r?wne 100 hp, a tyle on ma ?ycia... A by?o wida? animacj? leczenia si?,
- od kiedy ghoul daje 105 expa (wg wiki - 85).

*wiem, na to nawet w moim przypadku nikt uwagi nie zwr?ci?, pr?cz mnie ;].

Last edited:

Gelio

Senior User
Reaction score
100

Ok, to w takim razie wyja?nij mi par? rzeczy:
- sk?d w pokoju mm znalaz?o si? tyle w??y? Przecie? ten potw?r ich nie summonuje, a zwyk?ymi potworkami nie by?y, gdy? za ich zabicie nie dostawa?e? expa,
- jakim cudem wchodz?c do pokoju z mm zabi?e? jednocze?nie dwa w??e... samemu otrzymuj?c obra?enia (od explo),
- czym bi? Ci? mm? Bo nie wygl?da?o to ani na Heavy Magic Missile, ani na Fireball. Nie widzia?am tak?e ?adnych Energy Field, kt?re to mm ci?gle rzuca,
- jak uda?o Ci si? tak szybko pozby? energii,
- jak? masz obron?, ?e ghoul tak s?abo Ci? bi?,
- co to za efekt po ?mierci ghoula,
- od kiedy na rooku da si? enchantowac bro?!? I czy nie powinien by? to Sword of Fury, a nie zwyk?y spajk z maina,
- czemu ghoul tak naprawd? si? nie leczy?? Zada?e? mu obra?enia r?wne 100 hp, a tyle on ma ?ycia... A by?o wida? animacj? leczenia si?,
- od kiedy ghoul daje 105 expa (wg wiki - 85).
1. Nie wiem.
2. Explo zabi?o jednego.
3. Nie wiem, nie patrzy?em czym bije, tylko szybko do tp szed?em.
4. Nie wiem!
5. 17 shielding i full rook eq
6. Ja mam wiedzie? jaki efekt? CIP to robi?. Co? jakby fajerwerki.
7. Co? Enchantowa?? Co ty m?wisz wog?le, bo nie zrozumia?em.
8. Nie wiem, sprawa CIPsoftu
9. Bo mo?e to special ghoul by Cipsoft only for spike sword quest on rook? Wyja?nienie tego: ghoul w katana room przez ?cian? przecie? nie robi life drain, a normalne robi? life drain nawet przez ?cian?.

Jeszcze jakie? pytania?

Pozdrawiam,
Gelio

Prototype

Pomocnik Faitha
Reaction score
82

Moim zdaniem jest to fake. Pewnie jaki? ots ze skryptami itp. Lec mo?e to prawda ? Ja i tak w to nie wierze. Nie mo?esz si? zalogowa? (by najmniej tak twierdzisz) wi?c jak nam masz to zamiar udowodni? ? Filmik raczej nie wystarczy, gdyby? pokaza? komu? na rooku tego spike sword to ju? inna bajka. 5 cc na rooku z 16 lvl + kupienie tylu pot?w (tracenie du?ej ilo?ci pieni?dzy), moim zdaniem nie wykonalne. Jeszcze co?, z tego co wiem spike sword na rooku nazywa si? sword of fury czy jako? tak, a Ty jak dajesz look pisze spike sword. Tak jak powiedzia?a Slythia Ghoul powinien si? leczy?, zreszt? ghoul zadaje o wiele wi?ksze obra?enia, nawet dobrym graczom z dobrym eq potrafi waln?? po 30. Jeszcze co?, ghoul wysysa ?ycie.

Last edited:

Gelio

Senior User
Reaction score
100

Moim zdaniem jest to fake. Pewnie jaki? ots ze skryptami itp. Lec mo?e to prawda ? Ja i tak w to nie wierze. Nie mo?esz si? zalogowa? (by najmniej tak twierdzisz) wi?c jak nam masz to zamiar udowodni? ? Filmik raczej nie wystarczy, gdyby? pokaza? komu? na rooku tego spike sword to ju? inna bajka. 5 cc na rooku z 16 lvl + kupienie tylu pot?w (tracenie du?ej ilo?ci pieni?dzy), moim zdaniem nie wykonalne. Jest to tylko moje zdanie.
Raty od 1 do 15 levela RULEZ!! xD

Pozdro,
Gelio

Kamil

Wielki powr?t
Reaction score
236

Ciemno jak w dupie u murzyna i chcesz mi powiedzie? ?e dzi?ki temu filmikowi mamy znale?? doj?cie do Spike Sworda kt?re nie istnieje? Wida? ?e fake. Film zmontowany z jak?? czerwon? ramk?.

UWAGA!
Orci maj?c czerwone hp uciekaj? a te stoj? dalej i bij?.

A i co? ci nie wysz?o bo tam nie ma tylu w??y.

Przemek

Hejtuj!
Reaction score
180

Nawet ca?o?ci nie ogl?da?em, bo jest to ca?kowita g?upota... trud jaki w?o?y?e? w wykonanie tego "fejka" by? bezcelowy i ?wiata nie podbijesz.

1. 5cc w dalszej cz??ci filmu zmieni?o Ci si? na 5gp
2. 40 potion?w nie jest wcale drogie - op "updejcie" bodaj?e kosztuj? 20g od sztuki
3. Drzwi do MM by?y otwarte, szkoda, ?e tylko Ty z nich skorzysta?e? :<
4. Orc spearman nie rzuca spearami jak za przeproszeniem pojebany
5. MM nie przywo?uje we?y i nie strzela z "explo"
Baj.

#edit
Je?li si? powt?rzy?em to wybaczcie, nie chcia?o mi si? wszystkich post?w czyta? ;p

#down
2. Odnosi? si? do jednej z wy?szych wypowiedzi, czas pomy?le?
4. Tak tak, gdyby zosta? przy?pieszony to Ty by? bi? szybciej i biega? szybciej
5. A mo?e frytki do tego?!

Last edited: