Gelio
Senior User
- Reaction score
- 100
Wystarczy?o szuka? 3 miechy po ca?ym rooku ;p W kilku ksi??kach jest napisane (w tibii), ?e drzwi do mino otworz? si? tylko gdy magiczne moce je odblokuj?. Najpierw na bagnach odkry?em, ?cinaj?c maczet? z nud?w wszystkie krzaki, ?e niekt?re da si? ?ci?? (np. ten na filmie). Potem szuka?em po rooku takich krzak?w. Zobaczy?em, ?e tutaj jest jeden (przy skale), ?ci??em go i wszed?em wy?ej. Potem my?la?em, ?e mo?e maczet? da si? ?ci?? t? ga???. Niestety nie. Nast?pnego dnia zrobi?em to samo, tylko ?e przez przypadek zamiast na ga??? u?y?em maczety na skale. Wtedy "winoro?la" si? usun??y. Pomy?la?em, ?e mo?e ska?y da si? teraz rozwali? pickiem. Poszed?em, kupi?em pick, u?y?em na skale i si? usun??a. Szed?em dalej, wszed?em na to pole to mnie na d?? przenios?o. Potem chodzi?em po wszystkich polach i okaza?o si?, ?e gdy stan??em na t? traw? (lookam na ni? w filmie), ogie? przy mino si? pomniejszy?. Postanowi?em wyj?? i sam to sprawdzi?. Poszed?em tam, ubi?em minosa. Nic si? nie sta?o. Poszed?em do mino hell sprawdzi?, czy drzwi s? otwarte. Niestety nie, ale pojawi?a si? ksi??ka z tre?ci?: Only magic vial can ... fire. Tre?? by?a taka, a nie inna. Razem z tymi kropkami. Na jakim? br forum znalaz?em, ?e kto? u?y? viala i zabra?o mu 5 cc, a zostawi?o magic viala. No wi?c wyj??em z banku 50020 gp (20 gp na pota), kupi?em pota, u?y?em go i mam magic vial. Poszed?em na t? ska??, u?y?em magic viala na ogniu. Zrobi? si? m wall (taki jak na filmie). Dalej nie wiedzia?em co robi?. Dosta?em klucz i tyle. W ko?cu na game-chat kto? powiedzia?: on rookgaard in circle near orc tower is fire. Ja od razu napisa?em do tego go?cia, poszed?em do tego ko?a. Rzeczywi?cie by? tam ogie?. My?l?, ?e to ma jaki? zwi?zek z orc tower i kluczem. Poszed?em tam. Zobaczy?em "szafki" na ?cianach. Zacz??em u?ywa? klucza na ka?dej z nich. Gdy wszystko u?y?em nast?pna wiadomo?? na game-chacie: something strange is in circle near orc tower on rook. Jak zwykle poszed?em tam. U?y?em tego ognia, nagle wszystko si? zamkn??o. Potem u?y?em ognia jeszcze raz, co sko?czy?o si? wizyt? w temple. Poszed?em tam jeszcze raz, jaki? go?? powiedzia?, ?e u?ywa? swojego eq i rozwali? jeden kamie?. Wszed?em do kr?gu i u?y?em ogie?. Ogie? si? mocno zapali?. Zlecia?y si? "nooby". Pomy?la?em: mo?e to s? te magiczne moce. Od razu wizyta w mino hell. Drzwi do mino maga si? otwieraj?. Przechodz?. Id? dalej, nie bije mino maga. Wchodz? w tp. Robi si? ghoul i tp powrotny do temple. Gdy ghoul mia? 20 % HP sko?czy?y mi si? poty (ja wtedy mia?em 78 HP jak pami?tam), wchodze w tp i pojawiam si? w temple. Nast?pnego dnia po kupieniu pot?w itp. nakr?cam filmik o tym.Lol! to nie fake?. A jak na to wpad?e?? P
Z czego ss?? Wszystko na filmie jest. A ju? gdzie? (nie pami?tam, bo napisa?em o tym na forum.tibia.pl, forum.tibia.org.pl i tutaj) pisa?em, ?e nie mog? si? po??czy? od 8.4 update z tibi? wog?le. Link do tematu na tibia.com, kt?ry pokazuje, ?e tak na prawd? jest (na ko?cu kto? pisze, ?e du?o ludzi ma taki problem):Wbijaj?c na ten temat my?la?em sobie: "pewnie jaki? nast?pny noobek zrobi? fake", ale ty Gelio zadziwiasz mnie.
Nie wiem czy w to wierzy?... Wrzu? kilka ss?w
Zdoby?em. Ostatnie sekundy filmu. Dead ghoula zamienia si? w spike sworda. Nakr?ci?em filmik przed upem, poniewa? wtedy wiedzia?em jeszcze jak to zrobi?. Mo?liwe, ?e po upie ju? by by?o co? zmienione i ca?a robota na marne.Wybacz, lecz nie wierz?, by? na 16 poziomie z beznadziejnym eq i skillami po 15-20 pokona? ghoula.
Poza tym, nie zdoby?e? spajka, przynajmniej nic o tym nie napisa?e?. Wi?c... sk?d taka nazwa tematu?
Bardzo wygodne... Nakr?ci?e? filmik przed upem, teraz mo?esz zawsze powiedzie?, ?e CipSoft co? zmieni?... Dodatkowo, nie mo?esz si? zalogowa? i pokaza? wszystkim klucza/ksi??ki/czegokolwiek. Wed?ug mnie jest to fake. Niestety, nie znam si? na tyle na rooku, by znale?? jakiekolwiek nie?cis?o?ci.
1. Nie wiem.Ok, to w takim razie wyja?nij mi par? rzeczy:
- sk?d w pokoju mm znalaz?o si? tyle w??y? Przecie? ten potw?r ich nie summonuje, a zwyk?ymi potworkami nie by?y, gdy? za ich zabicie nie dostawa?e? expa,
- jakim cudem wchodz?c do pokoju z mm zabi?e? jednocze?nie dwa w??e... samemu otrzymuj?c obra?enia (od explo),
- czym bi? Ci? mm? Bo nie wygl?da?o to ani na Heavy Magic Missile, ani na Fireball. Nie widzia?am tak?e ?adnych Energy Field, kt?re to mm ci?gle rzuca,
- jak uda?o Ci si? tak szybko pozby? energii,
- jak? masz obron?, ?e ghoul tak s?abo Ci? bi?,
- co to za efekt po ?mierci ghoula,
- od kiedy na rooku da si? enchantowac bro?!? I czy nie powinien by? to Sword of Fury, a nie zwyk?y spajk z maina,
- czemu ghoul tak naprawd? si? nie leczy?? Zada?e? mu obra?enia r?wne 100 hp, a tyle on ma ?ycia... A by?o wida? animacj? leczenia si?,
- od kiedy ghoul daje 105 expa (wg wiki - 85).
Raty od 1 do 15 levela RULEZ!! xDMoim zdaniem jest to fake. Pewnie jaki? ots ze skryptami itp. Lec mo?e to prawda ? Ja i tak w to nie wierze. Nie mo?esz si? zalogowa? (by najmniej tak twierdzisz) wi?c jak nam masz to zamiar udowodni? ? Filmik raczej nie wystarczy, gdyby? pokaza? komu? na rooku tego spike sword to ju? inna bajka. 5 cc na rooku z 16 lvl + kupienie tylu pot?w (tracenie du?ej ilo?ci pieni?dzy), moim zdaniem nie wykonalne. Jest to tylko moje zdanie.