What's new

Spike sword na rookgaardzie.

Ales kla

Active User
Reaction score
6
Odp: Spike sword na rookgaardzie.

Dobra, ale maczete chyba mo?na by?o kupi? u Obiego- tak czy nie?, teraz jestem w szkole wi?c nie moge wej?? na tibie. :p

Roki Alth: Ja ju? znalaz?em t? pierwsz? ska?e. Wi?c pozdro. ;s

Edit: Powiem tak.. mam machete itd. i podchodze do tej g?ry ten krzak czy co to biore use i... NIC. :/:confused:

Edit: Powiem tak.. mam machete itd. i podchodze do tej g?ry ten krzak czy co to biore use i... NIC. :/:confused:

Last edited:

Roki Alth

Advanced User
Reaction score
10

HAHA!To fake!

To mi napisal Gelio w dziale skrypty na zm?wienie!

Napisa? Roki Alth Zobacz post
Typ:Quest
Wersja: 8.22 TFS
Opis:Je?eli na 5 grobach po?o?e
-na 1-cialo krolika
-na 2-cialo jelenia
-na 3-czaszka
-na 4-cialo kurczaka
-na 5-cialo swini
i jezeli pozniej na ta czaszke wylejemy concentraded demonic blood to wtedy to wszystko znika z grobow i tworzy sie dziura ktora po 10sec. znika )
Chyba wszystko dobrze wyja?ni?em
@EDIT:
Typ:Action
Wersja:8.22 TFS
Opis:Walimy w kamien 3 razy lopata i kamien znika a pod niem jest dziura, nastepnie za 10 sec. kamien wraca a dziura znika.
Ja ju? te skrypty zrobi?em. To znaczy ten drugi Zobaczy?e? go pewnie w moim filmie o SS Widze, ?e te? chcesz zrobi? SS. Potem zrobie.

Pozdro,
Gelio

@down:

http://tibia.net.pl/actions/22447-skrypty-na-zamowienie-31.html#post178857 ---patrz

Last edited:

Przemkol

Active User
Reaction score
6

HAHA!To fake!
To mi napisal Gelio w dziale skrypty na zm?wienie!
Napisa? Roki Alth Zobacz post
Typ:Quest
Wersja: 8.22 TFS
Opis:Je?eli na 5 grobach po?o?e
-na 1-cialo krolika
-na 2-cialo jelenia
-na 3-czaszka
-na 4-cialo kurczaka
-na 5-cialo swini
i jezeli pozniej na ta czaszke wylejemy concentraded demonic blood to wtedy to wszystko znika z grobow i tworzy sie dziura ktora po 10sec. znika )
Chyba wszystko dobrze wyja?ni?em
@EDIT:
Typ:Action
Wersja:8.22 TFS
Opis:Walimy w kamien 3 razy lopata i kamien znika a pod niem jest dziura, nastepnie za 10 sec. kamien wraca a dziura znika.
Ja ju? te skrypty zrobi?em. To znaczy ten drugi Zobaczy?e? go pewnie w moim filmie o SS Widze, ?e te? chcesz zrobi? SS. Potem zrobie.
Pozdro,
Gelio
Niewiem poco ludzie robia tego typu rzeczy , co im to daje ? rozumiem jakby na tym zarabiali :p
Pozdro,
Przemqol

maxim93

User
Reaction score
0

Du?o bardziej wiarygodny by?by filmik z TibiaCAM. Co do tego filmu uwa?am ?e jest to kolejny "fejk"

bombers96

New User
Reaction score
0

Slythia masz racje z ghoulem ze dostal 105 expa a nie 85 ale moze dlatego ze na roku
no ale wsumie jak szedl na mino maga to podrodze niebylo skrzynek z carlin swordem

Gelio

Senior User
Reaction score
100

Ju? nawet szkoda si? tu dla noob?w odzywa?. Oficjalnie m?wie:
TO JEST FAKE!
Przepraszam tych, kt?rzy my?leli, ?e to na prawde. A z tibi? to na serio mi przesta?a dzia?a?. Nie wiem czego, ale przesta?a. Jak ?adnie poprosicie, to wam skrypty oraz spos?b przej?cia dam. Robione by?o na TFS pod 8.31. Tym filmem chcia?em sprawdzi? ile os?b wierzy?o, a ile nie. Niekt?rzy pisali, ?e zrobi?em to po update 8.4 i my?la?em, ?e si? nabior?, bo macheta inaczej wygl?da. Takich ludzi to a? ?al s?ucha?. Nie b?d? pisa? w komentarzach do filmu. Dalej chce to sprawdzi? ile os?b wierzy. Mam nadziej?, ?e wszystko wyja?ni?em.

Pozdro,
Gelio

@down
Nie, po prostu zrobi?em, ?e jak dead ghoula si? po?o?y na pozycjach od xxx yyy z do aaa bbb c to wtedy robi? si? efekty i dead si? usuwa, a na jego miejscu tworzy si? spike sword. Dlatego zrobi?em z usuwaniem i dodawaniem, a nie z transformowaniem, bo nie wiadomo by?o, czy na TFS skasuje si? loot. ?eby nie by?o, ?e klikasz na spike i masz loota z ghoula ;p

@edit
Bugi, jakie specjalnie zrobi?em:
Orce i inne monstery "czekaj?" na deda (nie uciekaj?)
Orc spearman sieka ci?gle
Ghoul ma rase blood, a nie undeath (inny kolor hit?w)
Ghoul daje wi?cej expa
TP powrotny mia? si? robi? po zabiciu ghoula
Brak cia? w pokoju z ghoulem i og?lnie
Brak innych graczy (postawi?bym mc i kilku graczy)
Ulepszony minotaur na skale (specjalnie go zrobi?em z tak? nazw? itp.)
Brak chest?w na carlin sword quest
I to chyba tyle. Jakby kto? bug?w nie widzia? to tu ma wypisane.

Last edited:
R

Rahim

Guest

@up
Code:
function onAddItem(moveitem, tileitem, pos)

local function doCheckBody(moveitem, stonepos, monster)
for pokojx = jakies, wspolrzedne do
for pokojy = jakies, wspolrzedne do

pokojpos = {x=pokojx, y=pokojy, z=np.9, stackpos=1}

if moveitem.itemid == id.ciala.ghoula then   
        doRemoveItem(moveitem.uid,1)
        doCreateItem(idspikesworda,1,pos)
        doSendMagicEffect(pokojpos,4)
    elseif moveitem.itemid == 3058 or moveitem.itemid == 3065 then
        local dPos = getThingPos(moveitem.uid)
        local passArgs = {dPos = dPos}
        addEvent(removeCorpse,1000,passArgs)
        doCreatureAddHealth(monster,-10000)
    end
end

if tileitem.actionid == np.16004 then
        doCheckBody(moveitem, stonepos, monster)
    end
end
Zaczerpne?em troszk? z areny svaground :p

Tak tak by mo?na zrobi? tylko nie chc? mi si? kima?, jak zrobi? aby spike sword si? tworzy? w miejscu cia?a ghoula :p

Og?lnie nie?le pomy?lane, gratulacje ; )

@topic
Nie zauwa?y? nikt, ?e potwory jak mia?y black hp to i tak nie ucieka?y od niego? ;) Orci, wolfy itd raczej uciekaj? jak maj? ma?o hp...

Ca?kiem ca?kiem skrypty...
W pokoju ghoula za?o?e si?, ?e ustawi?e? action id na pod?ogach i u?y?e? funkcji onAddItem... czy jako? tak ; ) Reszta skrypt?w to bu?ka z mas?em ale musze przyzna?, ?e pomys?owy jeste? ; )

Edit:// yyy sory nie od?wie?a?em stronki... :p

Last edited:

M@rtin

#mistrz
Reaction score
115

Mimo i? to fake to gratulacje :). Na pewno wiele trzeba by?o si? nam?czy? nad stworzeniem tych skrypt?w i w og?le ca?ego filmu.

Marshal

Advanced User
Reaction score
21

Ile graczy tyle sposob?w na zdobycie xD Jest to fake jak wszystkie filmy tego typu. Filmik nawet fajny. Ciekawe kiedy wprowadz? ten quest...

HatakeK

User
Reaction score
1

Musia?e? sie nam?czy? ?eby stworzy? taki fake ;p Dla udowodnienia od kiedy ghoul daje 105 exp ;D Ale i tak brawa za niego :)

Gelio

Senior User
Reaction score
100

Musia?e? sie nam?czy? ?eby stworzy? taki fake ;p Dla udowodnienia od kiedy ghoul daje 105 exp ;D Ale i tak brawa za niego :)
Nie wiem. Chcia?em powiedzie?, ?e niby taki ghoul specjalnie zrobili dla spike sword questa. Tak samo, tamten mino zrobi?em, ?e on si? respi na tej skale, ma nazw? minotaur ale mocniej wali, wi?cej expa daje i wi?cej ma hp. Do nazwa monstera.xml wpisa?em jak to ma by? w grze, a do monsters.xml wpisa?em name="Super Mino" i plik. I jak wpisze: "/m super mino" to mi summonuje tego minosa, ale z nazw? Minotaur, a jak wpisze: "/m minotaur" to mi summonuje normalnego minosa. Gdybym chcia?, to tak?e fast attack orc?w bym zmieni?, ?e uciekaj? na red hp i tak dalej.

Pozdro,
Gelio

Frost_Dragon

Advanced User
Reaction score
19

od pocz?tku wiedzia?em bo ju? przeszed?e spike sword ;)
Mia?em spike sworda bo kolega mi go pom?g? zdoby? ;)
Nie gadajcie ?e k?ami? bo nie k?ami? ;)

Slythia

Blondynka
Reaction score
106

od pocz?tku wiedzia?em bo ju? przeszed?e spike sword ;)
Mia?em spike sworda bo kolega mi go pom?g? zdoby? ;)
Nie gadajcie ?e k?ami? bo nie k?ami? ;)
To udowodnij zamiast wygadywa? g?upoty. Nikt na s?owo Ci nie uwierzy - ?rednio co tydzie? kto? wyskakuje z informacj? "mam spajka!" a do tej pory tylko jeden okaza? si? prawdziwy...

@down
M?wi?am do dragona...

Last edited:

Gelio

Senior User
Reaction score
100

To udowodnij zamiast wygadywa? g?upoty. Nikt na s?owo Ci nie uwierzy - ?rednio co tydzie? kto? wyskakuje z informacj? "mam spajka!" a do tej pory tylko jeden okaza? si? prawdziwy...
Kt?ry? Ja? Powiedzia?em ?e to fake. A Frost_Dragonowi nie wierz?.

Pozdro,
Gelio

Feroczek

User
Reaction score
1

Ja kiedy zobaczy?em jaki fast attack ma orc spearman od razu wiedzia?em, ?e to fake nie trzeba by?o dalej ogl?da?, ale wielki szacun za w?o?enie tyle pracy w film i otsa :p

Kamcio 32

User
Reaction score
2

Ja mam tylko jedno pytanie sk?d mia?e? magic viala ??

Z szacunkiem czekam na odpowiedz

PZDR KAMCIO

Gelio

Senior User
Reaction score
100

Ja mam tylko jedno pytanie sk?d mia?e? magic viala ??
Z szacunkiem czekam na odpowiedz
PZDR KAMCIO
Zapewne wiesz, ?e to fake. A magic viala zdoby?em u?ywaj?c empty potion flask. Wtedy zabra?o mi 5 cc.

Pozdro,
Gelio

Yenzen

Active User
Reaction score
2

No to mo?e zrobi? ma?y offtopic i dostane warna ale - czy mo?esz opublikowa? ten silnik? Razem z mapk? oczywi?cie :]

#top
Wida?, ?e musia?e? si? troch? napracowa? z tymi skryptami, ale od razu by?o wida? fake - wcze?niej musia? ju? kto? wpa?? na taki trop, wi?c czemu nic nie by?o wiadomo?

A wi?c jeszcze raz - prosz? cie o opublikowanie silnika + mapy + npc + spawn?w ;s

#top
Tylko hmmm, skrypty tak jakby najmniej mnie interesuj? o_O

Last edited:

Gelio

Senior User
Reaction score
100

No to mo?e zrobi? ma?y offtopic i dostane warna ale - czy mo?esz opublikowa? ten silnik? Razem z mapk? oczywi?cie :]
#top
Wida?, ?e musia?e? si? troch? napracowa? z tymi skryptami, ale od razu by?o wida? fake - wcze?niej musia? ju? kto? wpa?? na taki trop, wi?c czemu nic nie by?o wiadomo?
A wi?c jeszcze raz - prosz? cie o opublikowanie silnika + mapy + npc + spawn?w ;s
A ja prosz? o to, ?eby? dosta? warna, bo nie poto trackowa?em wszystko i npc'?w robi?em ?eby ci to teraz da?. Moge da? same skrypty na spike. Reszte nie.

Pozdro,
Gelio

Zega

Active User
Reaction score
7

Ja my?l? ze to jest w po?owie Fake...

@UP
Te? zrobi? chara na tym serwie i po prostu pokarzesz nam ten Spike Sword!