• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Spike Sword - zwi?zany z Minotaurem Magiem? Rozwi??my t? zagadk? razem!

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Odp: <:.~Spike Sword~.:> Zwi?zany z Minotaurem Magiem? <Pom??cie nam to rozwi?za?!>

Po prostu, wszyscy wiedza ze CipSoft ma talent do takich ?amig??wek ;] Akurat ze spike swordem jest tak, ?e nie ma opcji na jego zdobycie :) Nie warto sie ?udzi?. A ten napis co tam jest, heh, domyslcie sie, chodzi o to, ze jesli bedziesz grac wytrwale, osiagniesz 8 poziom, to pojdziesz na mainland i tam mozesz go zdobyc.
A bajer ze znikajacym mieczem... tego nie bylo od zawsze, pewnie "Cipy" zauwazyly ze ludzie sie podniecaja tym spike swordem, chca go zdobyc, wiec wymyslili cos, zeby bylo ciekawiej na rooku. I jak napisal ktos wyzej tutaj, ze gdyby bylo mozliwe zdobycie spike sworda to juz dawno quest bylby rozwiazany i wszyscy by biegali ze spike swordem a warty by byl z 500gp na rooku ;)
A ghoul, lub appertince sheng (dobrze pisze?) heh... ghoula kiedys mozna bylo zabic, podobno, ale cipsoft stwierdzil ze za dobre eq jak na rook leci, i go tam zamkneli, w koncu cipsoft nic nie kasuje, tylko blokuje dojscie :)
A Sheng to tylk dodatek na rooku, zeby cos sie dzialo, pomimo faktu ze cipsoft nie lubi rookslayer'ow dal takie cos, chyba ze chcieli zeby slabsi gracze sie jednoczyli jakos i chcieli go zabic, w co watpie, bo to sporo osob by musialo sie jednoczyc :P.

Nie wiem co wam jeszcze napisac, no i moze troche to chaotyczne, ale po prostu, spike sworda nie zdobedziecie na rooku. Chyba ze OTS ^^

Pozdrawiam :)

bZdura...
Pami?tacie rok 2005? Jak ludzie si? podniecali na nazwe Soft Boots bo ich nigdy nikt nie posiad?? A przecie? wyszyscy wiedz?, ?e poi ju? zaczyna?o powstawa? od roku 2001. Podobnie mo?e by? z spike sword'em. Zauwa?cie, ?e wszystkie itemki kt?re by?y kiedy? na pokazach na mainlandzie i si? marzy?o o ich zdobyciu, teraz w wi?kszo?ci s? mo?liwe do zdobycia :
- Dragon Scale Legs, Soft Boots, Demon Legs..... itp.....
Tak wi?c powiedzcie mi, czemu podobnie nie mo?e by? z moim ukochanem Spajkiem? ;<

Poniewaz bedzie zbyt ?atwo na rooku :) A main w koncu jest od tego, zeby bylo wszystko dostepne, na rooku nie moze byc tego za duzo, bo to byloby bez sensu.

@Areal

Wci?? pozostaje kilkana?cie item?w, kt?re nie s? do zdobycia. To, ?e kiedy? by?y pokazywane to nie znaczy, ?e b?dziemy mogli je zdoby?.

Co do spike'a to ju? chyba do niczego nie dojdziemy..

Zauwa?my jeszcze pewien aspekt, poniewaz nie jestesmy jedyni ktorzy probuja rozwiazac ta zagadke ;] wszyscy tego chca, nie tylko w polsce, myslicie ze brazylijczycy, niemcy, anglicy, amerykanie itd, nie probowali nigdy? Probowali na 100%, i skoro calemu swiatu jeszcze to sie nie udalo, to znaczy ze tego sie nie da zrobic :) Mimo ze jestem optymista, nie wierze w to :P

Boshe ludzie podstawowa g?upota to to, ?e wszyscy pisz?: To Fake. Nie spamuj to nie prawda i ka?dy to wie. Ot?? chcia?em wam otworzy? oczy! Nie wiecie co planuje CipSoft wi?c nie mo?ecie mowi? to fake, kiedy? G Axe lub G Boots by?y fakem tak samo katana na rooku! A jednak okaza?y sie prawdziwe trzeba tylko czasu na odkrycie wszystkich tajemnic... S Sword - Wed?ug mnie 2 mo?liwo?ci

1. CipSoft zauwa?a, ?e wiele graczy zaczyna gra? na Rooku chc? i pom?c tworz?c SS Quest, lub chc? ich tym zniech?ci? do gry.

2. To jest quest, kt?ry zostanie, po kt?rej? z kolei aktualizacji.

Nie wiecie o co mo?e chodzi? cz?onkom CipSoftu!!! Nie macie pewno?ci, ?e to nie prawda, ale tak samo nie macie pewno?ci ?e to prawda wi?c zamknijcie si? i przesta?cie pisa? durnowate wypowiedzi. Typu FAKEEEE!!!, LOL to gowno nic nie matam. A jezeli sprawdziliscie sami roznymi sposobami sa 3 odpowiedzi -
1. Nie zostalo wprowadzone jeszcze.
2. Zrobiliscie to w niewlasciwy sposob
3. To Rzeczywiscie FAKE!

Ostatnia edycja:

przepraszam przez przypadek dodalem nie wiem jak usunac

Przez przypadek doda?e? i nie wiesz jak usun?? co? Posta? -.^

Wybacz stary ale to co napisales to bezsens, CipSoft od zawsze nie przepada? za graczami ktorzy zostaja na rooku, wi?c czemu mieliby to zmienic? Jako? nie wierze w to. A to ze kiedys katana byla mitem i takie tam, to sie nie dziwie ze zostalo to wprowadzone, musi byc jakas silna bron na rooku, a nie moze sie jedno wyrozniac, wtedy musieliby dac jeszcze jakies axe i cluba zeby ludzie mogli wybierac, to wywar?oby nacisk na to, ze knight ma biegac ze swordem caly czas, co byloby bezsensu (moze z poczatku nie, ale po czasie jakby spike sword byl og?lniedost?pny) wi?c, to jest tylko taki bajer, po prostu :)

Z logicznego punkt widzenia spike sword mo?e by? na rooku do zdobycia ale nie musi.
moim skromnym zdaniem ta wysepka jest tak dla picu ?eby by?a.
Aby zach?ci? graczy do p?j?cia na mailand i zdobycie owej broni.
Bo po co komu? spike sword do 8 levela, jak ju? co? to musieli by podnie?? poprzeczk? bo wogule nie potrzebny jest ten miecz na rooku tylko do 8 poziomu.

No chyba ,?e b?dzie zrobiony strasznie trudny quest na tego sworda i ekip? trzeba by by?o i?? aby go wykona?.
Dajmy na to ubi? nie wiem 2 dragi ?
W ka?dym b?d? razie to tylko moje przypuszczenie ale jestem pewny ,?e narazie nie da si? zgarn?? tego mieczyka.

Nie napisales, no ale zreszta, nie wazne. Wazne jest to ze CipSoft w zyciu nie da takiej broni na rooku, a temat jest od dawien dawna dr??ony, i nie ma sensu go kontynuowa? wg mnie :)

Mowie, Cipki potrafia wymyslac takie bajery, w koncu tibijczyk musi miec cos do roboty, niektore takie sprawy koncza sie nagroda, inne nie, a spike sword na rooku to raczej jest z tych bardziej na Nie :P

@up
2 dragi? To jescze dragon shielda do spike sworda, plate legi, a moze woi ? o.O Nie wydaje mi sie ;)

Nie no troch? przesadzi?em :D
Ale wiem tylko jedno nic na na realu nie jest zrobione bez celu.

No to ma cel, sam napisa?e?, zach?ca graczy, ?eby opuszczali rookgard :)
Nie ma opcji na u?ywanie spike sworda na rooku, chyba ze za debuga ktos sobie go za?yczy, no ale to jest inna sprawa :)

@UP
My?lisz, ?e CipSoft robi sobie koncert ?ycze?? Bo mi si? wydaje, ?e nie.

Jedynym problemem na teraz jest to jak przem?wi? do ludu, ?e SoF nie da si? zdoby?. To poprostu element fabu?y i stary miecz Dallheima.

A i jeszcze jedno Thevess. Dragon m?g?by by? na Rooku. Bez loota. Dlaczego? Bo nie jest problemem jak ju? wcze?niej m?wi?em stworzenie 2 potwor?w o tej samje nazwie itp. ale z innym lootem. Ale i tak wiadomo, ?e draga nie b?dzie bo ju? pad? ;[

Co do tego, ?e Cipsoft nie lubi rookstayer?w. Raz rozmawia?em z Instynktem (Rd'b Polski rookstayer) i wg niego cipsoft nie jest a? taki z?y. W sumie powninen by? dumny, ?e stworzy? dwa oddzielne ?wiaty w jednym. Wko?cu powstaj? nowe bossy na rooku i rare..

Ja pitole nast?pny. Pos?ugujcie si? m?drzejszymi wypowiedziami.... CipSoft lubi rookstayer'?w, mo?e nie kocha ale te? ich lubi bo ma zarobki dzi?ki RPG. Za taki quest na spike sword'a wzbogacili by si? bardziej, ni? na playerach na mainie udost?pniaj?c im Boots of WaterWalking i Armor 100 def razem wzi?te.

Pozatym skoro piszesz 'Nie cierpi' to powiedz why? Czyta?e? aktualizacje, ?e BANK zosta? zmniejszony na rooku do 1000? Jako? ja tutaj nie widze, ?eby oni to specialnie zrobili.... ?eby dokopa? rookstayer'om. Czytacie post'y na forum tibia.com typu "CipSoft usunie wszystkich rookstayer'?w" JA PITOLE! To, ?e jaki? 10 latek to napisze to nie znaczy, ?e to prawda. Licz? si? wypowiedzi CM i GM'?w. Je?eli takie znajdziesz, gdzie opisuj?, ?e NIE NAWIDZ? rookstayer'?w to mi podaj.

Prosz? r?wnie? o czytanie ca?ego tematu....
M.in to, ?e Spike Sword ma na mainie 24 atk, to nie oznacza, ?e na ROOKU MUSI MIEC TYLE SAMO! Mo?e mie? 24, mo?e mie? 20, 16 a nawet 0. Kt?? to wie?! Jako? Dager'a dali rade zablokowa? z minos?w co nawet w TFS'ie 5.5.5 nie b?dzie mo?liwe jak taki wyjdzie. Bo taka sama nazwa itemka jest i potwora z kt?rego wypada.

Wszyscy piszecie "CipSoft nie cierpi rookstayer'?w, nie ma questa - usuncie temat" KURWA MA?! NIE CZYTAJCIE POST?W NOOB?W! POST BEZ DOWODU JEST NICZYM. JA SWOJE WYPOWIEDZI POPIERAM WSZYSTKIM! A WY TYLKO TYM, ?E NA GOOGLACH WYCZYTALI?CIE POST 10 LATKA!

------------------------------------------------------------------------
Co do was : nie krytykuj? was za wasze zdanie. Ale za wasz? g?upot? i naiwno??. Tibia to jedyna chyba RPG, kt?ra nie jest odkryta. Wiemy, ?e Excalibug, najsilniejszy miecz tibi istnieje i sami NPC m?wi?, ?e prawdopodobnie mo?na go zdoby?. Ale p?ki co tylko mo?emy go podziwia? zamkni?tego w milion deathslicer'?w i pu?apki...

Taka sama jest rola, ?e Spike Sword'em. Mamy wskaz?wki, ?e istnieje. Mamy ksi??ki na Spike Sword tak samo jak Excalibug. NPC wspominaj? nam o tym i Hyaciantich o z?ej mocy w podziemiach... Ale = p?ki co, go tylko podziwia? mo?emy.

Widzicie? Takie samo. Ale jako? w 1 wierzycie a w 2 nie.. Dlaczego?
Nie chcieliby?cie pokaza? ?wiatu swojego zdania? ?e spike sword istnieje albo nie? Si?d?cie na rookstayer'a i w droge! Szukajcie dowodu. Znajduj?c go, staliby?cie si? s?awni.

-----------------------------------------------------------------------
DO WSZYSTKICH....
Mini regulamin :

1. Post'y typu "Przypuszczam, ?e Spike Sword mo?na zdoby? tak i tak" mo?na pisa? bez dowod'?w. S? to przypuszczenia do sprawdzenia.
2. Post'y typu wierz? lub nie wierz?, ?e ten owy miecz istnieje popieramy dowodami : ksi??kami, rozmowami z NPC oraz fabu??.
3. Posty wszystkie powinny mie? d?u?ej ni? 3 zdania.
4. Piszemy na temat.
5. Mo?emy komentowa? zdanie innych.

PS : Wszystkie wy?ej wymienione post'y dostaj? po REPUCIE. Za czas w?o?ony w pisanie owych post?w i czas po?wi?cony tematowi. To dzi?ki wam ten temat sie rozwija. Nie wa?ne, w kt?r? stron? idzie "czy dobra czy z??" ale si? rozwija. Swoimi postami zach?cacie innych do odwiedzania i pisania post?w tutaj. Za to wam dzi?kuje.

Ostatnia edycja:

Nie b?de ju? dopisywa? wi?cej do tamtego post'a - nie chce go przepe?ni?....

Tak wi?c mam jeszcze jedno do powiedzenia :
- w temacie mo?ecie porusza? Minotaur'a Maga, NPC wszystkich, Amber, ksi??ki i inne rzeczy. Bo p?ki co m?wicie only o Spajku xd A mo?liwe jest, ?e ca?y ROOK jest z tym quest'em w ca?o?? zwi?zany. Tak wi?c nie b?jcie si? porusza? temat'?w obiegaj?cych Spike Sword'a. Na prawd?, mo?e by? on z nim bardzo zwi?zany.

dobra ja pamietam taka stronke na ktorej bylo cos jakby quest na spike sworda... moze fake moze nie pamietam ze to mialo powiazanie ze wszystkimi npc.
Pamietam chyba ze u toma sie zaczyna pisze sie costam pozniej lol daje sie pare pawow i sie idzie do npc ktory boi sie krolikow opowiada sie kawal pozni
ej idzie sie do amber a dalej niepamietam kurde ze tez zapomnialem stro nki...
ja mysle o tym ze nie fake ,because juz dawno by wprowadzili system taki ,ze niemozna bic na rooku wiecej niz 8 lvl...

CipSoft od zawsze nie przepada? za graczami ktorzy zostaja na rooku, wi?c czemu mieliby to zmienic?
Kolejny kole? co przeczyta? post jakiego? dzieciaka co powiedzia? ?e Cipsoft nie przepada za rookerami. Powiedzia? ci to kiedy? jaki? GM/CM ?e ich nie lubi??? Wi?c po co takie g?upoty m?wisz. Cipsoft wi?cej zarobi? na paccu dla tych co pr?buj? zrobi? Spike Sword Quest na rooku ni? na tych co graj? na mainie... Dla nich to zarobek dla nas kolejna ?amig??wka... Wi?c prosi?bym, aby ju? nikt nie sia? takich herezji jak Thevess:) To tyle z mojej strony:)

Mo?na u?y? w tibia bot ng posx, posy, posz na tym teleporcie i sprawdzic w jakie miejsce to prowadzi albo sci?gn?? ots.

Tibia to nie OTS. Nie sprawdzisz tu tego.... To samo z OTS'em. OTS nie jest taki sam jak RL. To, ?e na OTS'ie ten teleport prowadzi nie wiadomo gdzie, to nie znaczy, ?e tak musi by? na RL.

Jakby OTS by? taki sam jak RL, to w TIBIE by ju? dawno nikt nie gra? ;d

-.-

-.-

Areal dobijasz mnie na kolana i jeszcze ni?ej. EXCALIBUG WG CIEBIE B?DZIE DO ZDOBYCIA?!
Wiesz wog?le jak powsta?? Mapper stworzy? go i ukry?. Arieswar niestety go odkry?. By?a to pierwotna wersja SoVa. 80attack/60attack. Gdy CipSoft zobaczy?, ?e Arieswar ma draga na 2/3 hity usun?? miecz. Dla upami?tnienia tego znajduje si? on dzi? tam gdzie jest.

Co do SoF. Jest on nie do zdobycia! Dallheim pozby? si? tego miecza po wojnie, kt?ra odby?a si? ko?o Ghoul Rooma i wy?ej.

" Mamy ksi??ki na Spike Sword " bo dzi?ki niemu dzi? mo?emy ?y? na Rooku.
"NPC wspominaj? nam o tym i Hyaciantich o z?ej mocy w podziemiach... "
NPC wspominaj? bo pami?taj? bitwe, kt?ra tu si? odby?a. A Hyacynth czy jak mu tam m?wi nam o z?ej mocy ta? Czyli bariera magiczna Minotaura Mage, kt?ry PILNUJE TELEPORTU I CZEKA NA POSI?KI Z MINTWALLIN.

Do góry