Stare dobre EVO bez teleport?w jako RPG OTS

Status
Zamknięty.

ojczulek

Advanced User
Wrzesień 23, 2008
Liczba reakcji
9
Mam pomys?, kt?ry nie wiem czy kiedykolwiek zrealizuje, ale by? mo?e po pracy b?d? nad nim pracowa?. Mianowice zakocha?em si? w OTSie tak og?lnie od mapek starych EVO, gdyby nie one, pewnie dalej bym gra? na RL :>.

Pami?tam jak statkami p?yn??o si? na wrl, necro itp., potem przez huntery sz?o si? na demce itd. Dla mnie to by?y najlepsze OTS'y o kt?rych ludzie zapomnieli.

Chcia?bym stworzy? taki OTS. Przerobi? surowe EVO, lub pozostawi? jego klimat, dorabiaj?c expowiska i questy.

?adnych teleport?w, przerobione EVO, masa expowisk dobrze zaplanowanych, oczywi?cie nie kwadratowe, ale przede wszystkim funkcjonalne i dobrze zlokalizowane - dostosowane do expa x10-x4.

Mam pytanie, co wy o tym s?dzicie? Czy EVO nadaje si? do RPG? Czy tworzy? zupe?nie od nowa mapk??

Odp: Stare dobre EVO bez teleport?w jako RPG OTS

widz? ze masz taki pomys? jak ja :D!
Bardzo dobry pomys?... :)

My?l? ,?e teraz praktycznie typowy 'erpeg" nie ma szans chyba ze wprowadzisz jakie? np. pro zajebiste systemy kt?re b?d? przyci?ga? graczy.

Radz? ci zrobi? serwer typu :fun-rpg z teleportami s? teraz bardzo modne :p

fun- rpg zrobi?em, ale si? nie przyja?, bo mi?o?nicy rpg nie chcieli teleport?w itp., dla nich by?o za ma?o rpg, a mi?o?nicy fun chcieli manaruny i szybszy exp i rate.
Pomimo ogromnej mapy nie zadowoli?em ani jednych ani drugich, co doprowadzi?o do kl?ski dziesi?tek godzin pracy.

Rpg ma popyt co widac np na sinteri, ktora oprocz wlasnej mapy nie miala nic wiecej z rpg.

Era teleport?w evo minie, to jest dla dzieci, ja b?d? celowa? w bardziej inteligetnych graczy.

sry za ortografie ale kiepska klawka.

PS RPG WYMIATA :)

ojczulek napisał:
Mam pytanie, co wy o tym s?dzicie? Czy EVO nadaje si? do RPG? Czy tworzy? zupe?nie od nowa mapk??
Pierwsza (lub jedna z pierwszych) ods?on mapy Evolution nie nadaje si? do funa, o rpg nie m?wi?c. Ogl?da?em j?, nawet pogra?em chwile - mam gdzie? jeden z pierwszych Evo na starym dysku. Koszmar. Mo?esz u?y? jakiej? p??niejszej entej edycji - ja ci polecam po prostu mojego Ebsava w wersji pierwszej, nie znajdziesz tam teleport?w, bo by? dostosowywany pod wi?cej rpg, ni? fun.

ja to "zrobi?em" swoj? mapk? rpg od 0. "Zrobi?em" ale po 5 dniach juz mia?em do?? : |. te? gra?em na takim ots + dodane w?asne expowiska :D (Kots[khotinis ots]). te? t?skie za tymi czasami i ?ycz? ci powodzenia :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry