Strona z bilbiotek? skrypt?w? NAPISZ COS O TYM :)

Status
Zamknięty.

Agent Pepe

Active User
Październik 10, 2010
Liczba reakcji
7
Jezeli chcialbys mnie wesprzec w pomysle
Dac innym mozliwosc tworzenia w latwy sposob ots
Zniwelowac koniecznosc czekania na pomoc o skrypt po pare dni

NAPISZ DO MNIE NA PW!
scaled.php

Witaj! Pomyslalem sobie przed spaniem... haha ok na powa?nie.

Mysle nad zrobieniem pewnej stronki lub forum z portalem [na poczatku darmowy hosting jakis] z masywnym zbiorem skrypt?w php, lua, eventow i systemow. Mysle ze to bedzie swietne rozwiazanie dla poczatkujacych lub zaawansowanych hosterow ots.

Moze to byc prosta strona z np.

Menu; Skrypty

LUA
PHP
XML

EVENTY
SYSTEMY

po kliknieciu rozs?wa sie nam reszta szczegolow dla lepszego w?drowania po stronie a po najechaniu opis dzialu lub przykladowe skrypty rowniez dla szybszego znalezienia :)

Prosze sie wypowiadac co o tym s?dzicie.
Jak ktos ch?tny do pomocy {PW}

Pozdrawiam//

Odp: Strona z bilbiotek? skrypt?w? NAPISZ COS O TYM :)

Bardzo dobry pomys? ;) Jak by pan stworzy? takie co? to ka?dy by znalaz? co? dla Siebie w par? sekund :) A nie pisania o pro?b? skryptu i czekania kilkana?cie godzin .

wlasnie o tym mowie, to normalne ze potrzebowal bym pomocy no ale rozwiazanie jest bardzo dobre wedlug mnie, jezeli to by sie rozkrecilo a mialbym w teamie skrypterow to bylaby mega strona z mega skryptami :)

Prosze o wiecej komentarzy//

Proponuje tak?e doda? na stronie skrypty C++

Ja juz zrobi?em forum. Jest ciulowe ale zawzse co? na pocz?tek. Ju? ponad miesi?c je mam.
Oto adres :)
Kod:
http://tibiamod.pun.pl/
Strasznie ma?o os?b ale mo?na zamiescza? Skrypty,silniki,sprity,programy u?ytkowe itd.

Ostatnia edycja:

Drogi haski... tw?j post zostal zraportowany do moderator?w, dlaczego? Reklamujesz jakies g?wno za przeproszeniem w tym temacie gdzie ja chcialbym zapracowac na uznaniu i znajmosci mojej strony internetowej!

pomysl z c++ jak najbardziej mozliwy. Wiadomo kazdy z teamu czyms sie zajmie.
Pomyslalem rowniez zeby dodawac jedynie te najwazniejsze i najbardziej uzywane skrypty. Rowniez te nowe ktore dopiero odwiedzily swiat open tibia :)

Zapraszam do dalszego komentowania!

//Zacze?em prace nad forum.
//Potrzebuje ekip? do tworzenia tak pomocnego serwisku :D

Ostatnia edycja:

Bardzo dobry pomys? , wiele os?b , chocia?by na tym forum poszukuje skrypt?w czy r??nych kod?w xml php czy lua .
Osobi?cie jestem za , w zasadzie z przyjemno?ci? pomog? je?li chcesz :).

Pomys? dobry ale jest problem.
Wi?kszo?? dobrych skrypt?w siedzi na komputerach skrypter?w. My?l?, ?e nie b?d? tak ch?tnie wstawiali ich na strony. Zawsze mo?na wkleja? jakie? z neta ale cz?sto s? zbugowane, lub po prostu tak popularne, ?e nie ma sensu dalej rozprzestrzenia?. Musia?by? mie? zaplecze skrypter?w, kt?rzy zapocz?tkowaliby te dodawanie.

Albo przynajmniej tester?w kt?rzy testowali by je na tfsie.

Ale pomys? niez?y.

Bardzo dobry pomys? , wiele os?b , chocia?by na tym forum poszukuje skrypt?w czy r??nych kod?w xml php czy lua .
Osobi?cie jestem za , w zasadzie z przyjemno?ci? pomog? je?li chcesz .

Odezwij sie PW :)

Pomys? dobry ale jest problem.
Wi?kszo?? dobrych skrypt?w siedzi na komputerach skrypter?w. My?l?, ?e nie b?d? tak ch?tnie wstawiali ich na strony. Zawsze mo?na wkleja? jakie? z neta ale cz?sto s? zbugowane, lub po prostu tak popularne, ?e nie ma sensu dalej rozprzestrzenia?. Musia?by? mie? zaplecze skrypter?w, kt?rzy zapocz?tkowaliby te dodawanie.

Mam na PC pare notatnik?w i mase plik?w ze skryptami ktore gromadze juz pare m/c. S wygrzebywane z neta te ktorych wg. mnie zawsze brakuje :) Zombie event? metin stones? To tez posiadam :) Bez problemu wszystkiego mozna sie doszukac :P

Albo przynajmniej tester?w kt?rzy testowali by je na tfsie.

Ale pomys? niez?y.

Swietna propozycja co do testowania, rowniez moge zatrudnic grupe ktora by sie tym zajmowala. W miare rozwoju i angazowania sie w ten serwis mysle ze bardzo szybko zdobyl by popularnosc :)

Chetny do rang na testy? PW!

Dziekuje za komentarze, pracuje nadal nad forum, skryptami i grafikami :)
Zapraszam do komentowania, bo pomysl jest na prawde wazny napewno dla kazdego maniaka OTS :)

PS. Myslalem rowniez nad konsultacja z administracja wszystkich lepszych for o ots i wymiana bannerami czy na inny sposob aby ta strona nowo tworzona byla badziej popularna :) A oni mieli rowniez reklame w odwrotna strone :)

-=UWAGA!=-

Oficjalny adres forum zostal utworzony, czesciowo zostalo zrobione. Wyglad forum powoli zaczyna nabierac wymarzonych kolor?w :) Chcialbym zaprosic cie [you] do rejestracji kt?ra trwa na prawde chwile! i pisania do mnie PW oraz propozycji w specjalnym do tego dziale. Aktualnie sa tylko 3dzialy a dokladniej:

[*]Aktualnosci
sub: Rekrutacja
[*]Wasze propozycje

Za pare dni po zebraniu odpowiednich os?b i uzyskania pewnej ilosci zarejestrowanych zaczniemy dalsze prace :) Dlaczego nie juz? Musze zebrac jeszcze wiecej skrypt?w i forum musi zyskac chociaz znikoma popularnosc :)

Polecany adres: zawieszone! - prace na stylem i trescia :)
Domena kt?ra skraca adres do minimum :)

Ostatnia edycja:

Dobry pomys?, jednak lepsza by by?a strona ni? forum, bo forum jest ju? du?o typu T.N.P oraz otland itp.

Super si? zapowiada,
ale nie pasuje troch? skryptS do domeny .pl.
Co do strony, to najlepiej by by?o zrobi? i stron? i forum

witajcie, w koncu w domku ;D zaczynamy!

forum i strona? bardzo mi sie to podoba!
co do strony jestem co raz bardziej przekonany, jednak propozycja danj. s i f swietny pomysl. jednak mysle czy zrobic portal forumowy i forum czy calkiem wyjatkowa strone i oddzielne forum.

Prosze o wiecej komentarzy//
O wieksze odwiedzanie tematu//
I co raz wiecej propozycji - Lubie To! [fc:D]//

ps. danj zainteresowany ranga elfbot-skrypts ; pw :) i co o tym myslisz.

PS2> jak ma wygladac ten portl/strona. czy to ma byc portal forumowy czy calkiem inna strona jak otfansi czy inni :)

Ostatnia edycja:

Lub proponuje co? typu wiki skrypt?w, wiem, ?e s? dost?pne szablony strony jako biblioteki wiki.

Mysle ze aby strona/wiki sama doszla ladu potrzeba na prawde duzo czasu :) Dodajmy jeszcze do tego porz?dne uzupe?nienie przez nas? I innych cz?onk?w ekipy nie zapominajmy rowniez o reklamy strony.

Przez to utracimy duuuzo czasu :(
Nadal trzyma mnie mysl forum, a forum hmm jak to wytlumaczyc nie tak rozbudowane jak TNET i inne :)

Wiki chyba odpada mozemy pomyslec jeszcze nad stronka :P

Prosze o jakies pomysly//
klon dostales pw :)//

odswiezam//

prosze o komentowanie i zglaszanie sie na pw do ekipy!//

Szablon strony ukonczony :)
Pozostalo tylko wrzucic stresci i mozna udostepniac!

Forum nadal nad nim pracuje, niestety sam jestem i nikt nie zglasza sie do pomocy i poczatkowo banalnie latwych do dostania rang... :(

Nowe adresy w lepszej odmianie :P

Rangi kogo szukam...

[ Moderators ] [ Skrypters ] [ Reklamators ] [ Users ] [ Grafik ]

Tak users :D Potrzebuje wiecej zarejestrowanych!

Powiem to co ju? moi przedm?wcy pisali przede mn?. Kolejne forum nie jest potrzebne.
Wejd? na tibia.pl (nie wiem czy to reklama czy nie) i zobacz mniej wi?cej uk?ad strony. Najlepszym rozwi?zaniem by?oby zrobi? takie tabele po bokach, ewentualnie u g?ry i zrobi? przekierowania do danych dzia??w na forum. Wiesz co jest najbardziej denerwuj?ce na takich forach jak otland czy t.net? Ci??ko znale?? dzia?, kt?ry Ci? interesuje, kto by pomy?la?, ?e grafiki do klienta gry s? w dziale Showoff? Wi?kszo?? szuka?aby pixelart tudzie? co? zwi?zanego z grafikami, a takie przekierowania ze strony g??wnej by?yby o wiele wygodniejsze. Do tego newsy, m?wi?ce o nowych unikalnych skryptach oraz o tym co si? zmieni?o w ?wiecie stronki i wszystko by?oby ?wietnie.
Mog? pom?c, ale dopiero gdy portal wystartuje i uzyska przyst?pn? liczb? u?ytkownik?w, a mo?esz by? pewien, ?e skrypt?w ma?o nie mam, zar?wno tych C++ jak i LUA.

Dziekuje oskar tak jak napisales :) Duzo linkow przenosi do forum. Strone zalozylem po to aby byl jescze szybszy przebi?r skryptow i jak najlatwiej to sie odbywalo :P

Menu ze skryptami ktore przenosi na forumowe dzialy:

scaled.php
Mam zamiar to jeszcze bardziej rozbudowac :)

Np. dzial download jest stale uzupelniany na stronie. Forum to jedynie dzialy najwazniejsze.

Aktualnosci
Powitalnia i regulamin ew. rekrutacja i to wszystko pozostala czesc to zbior skryptow dosc logicznie porozkladany. I jakis dzial do pogaduszek czy chatboxik ktory bedzie w sumie na stronie :P

W sumie co znajdziemy?
lewe menu

STRONA: co to za strona? banery i sygnatury
MENU GL: portal, forum, kontakt, chatbox
SKRYPTY&KODY: tak jak pokazalem na obrazku

prawa strona
PORADNIKI: Jak zrobic ots?, Konfiguacja config.lua, Crackowanie ELF'a, Zabezpieczenia XAMPP'a
DOWNLOAD: silniki, layouty, accmakery, narzedzia, datapacki
POLECANE: to wiadomo ;p

Troche chaotycznie.... Wybacz dopiero wstalem :D

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry