• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Szukam poradnika do kompilacji

Aim

Active User
Sierpień 31, 2009
Liczba reakcji
7
Witam szukam lopatologicznego poradnika jak skompilowac ots dodam ze u siebie na hostingu nie mam folderu /ect/apt dlatego te wszystkie poradniki sie nie do konca nadaja (nie mam dostepu do glownego katalogu) a mojego "hostera" rzadko widac na TS, Gadu nie uzywa a na forum nie odpisuje

Odp: Szukam poradnika do kompilacji

Czytaj uwa?nie -.- on chcia? poradnik na KOMPILACJE, a nie na KOMPLIKACJE.

Stw?rz silnik w innym miejscu, pulpit, root czy gdziekolwiek. Zamiast /etc/apt
przejd? do innej ?cie?ki i ka?d? ?cie?k? jak b?dzie /etc/apt zamie? na t? co zrobi?e? na pocz?tku. Sam? kompilacj? mo?esz przeprowadza? w jakim folderze chcesz, etc/apt wydaje mi si? ?e to potrzebne jest do zwi?kszenia limit cache. I og?lnie jaki to linux? :P

Do OTSa najlepiej nadaje si? system Debian i pochodne, np. Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu. Je?eli masz jaki? inny, by? mo?e plik sources.list masz zlokalizowany w innym folderze. Poszukaj na googlach co? o tym.

mam debiana wogule z kazdym poradnikiem gdzie jest komeda apt nie idzie bo nie ma "folderu albo pliku"

apt to nie komenda!!!

Masz zedytowa? plik /etc/apt/sources.list!

Zr?b tak:
apt-get install nano
cd ~
cd ..
cd ..
nano /etc/apt/sources.list

Dodaj co potrzebne i zapisz.

Reszt? r?b z poradnikiem.

Gadalem dzis z serwerownia. Mowia ze maja jeszcze serwer z systemem centOS i szukal bym poradnika pod ten system

Popro? ich, ?eby zainstalowali Debiana albo Ubuntu, bo nie ma poradnika pod Cent'a - zainstalujesz z?e pakiety i zjebiesz ca?y system.

moglby ktos mi podeslac caly folder apt? byl bym wdzieczny

ps. za kazdym razem jak pisze apt~ deb~ svn co~ wyskakuje mi cos w podobie do tego:
apt-get install gcc cpp automake autoconf
-bash: apt-get: command not found

Nikt ci nie pode?le folderu apt, bo to zale?y od systemu. CentOS ma zupe?nie inne komendy! Musisz mie? Debiana albo Ubuntu, bo nie odpalisz tego OTSa...

jak wczesniej pisalem mam do wyboru centOs-a i Debiana na debianie aktualnie jestem ale nie ma tego apt wiec kumpel centa mi zaproponowal ale skoro lepszy debian dlatego szukam tego apt kumpel wrzuci przez roota

Nie no spoko, ale po co mi kompilacja pod winde? brakuje mi folderu apt w glownym folderze ... dlatego nie moge nic zrobic z otsem ...

Back
Do góry