Talizmany szcz??cia ??

ZoZoLeK9164

Active User
Czerwiec 30, 2010
Liczba reakcji
58
Jak my?licie czy talizmany szcz??cia w postaci, np. Jakiego? wisiorka lub zegarka istniej??? Macie mo?e jaki? sw?j w?asny talizman ??

Ja osobi?cie przyznam si? ?e mam i on mi na serio przynosi szcz??cie :)
Jest on w postaci wisiorka, kt?rego dosta?em od siostry z W?och :)

Odp: Talizmany szcz??cia ??

Mam par? takich bransoletek-rzemieni, kt?re nosze codziennie. Nosz? je z przyzwyczajenia i cho? nie wierz?, ?e przynosi szcz??cie, to g?upio bym si? czu?, nie maj?c ich przy sobie.

#Edit
Poprawi?em zdj?cie, da?em inny przez przypadek ;x

Ostatnia edycja:

Ja osobi?cie nie wierz? w takie co? . Jako? to mnie nie przekonuje :) Chyba , ?e na jaki? test albo matur? si? ma jakiego? ma?ego Mi?ka pluszowego - to jeszcze jako? uznaj? :)

ja raczej w takie rzeczy nie wierze...
@up
pewnie twoja gadzetomania wierzy... :D

@top
wole jakies laleczki voodoo xD

Proponuj? jaki? pentagram na czole wyryty, ale by krew tak si? fajnie zasch?a fajnie to wygl?da, a szcz??cia masz w chuj po tym. Darmowa k?piel w ?wi?conej wodzie na ulicy gdy mochery Ci? zobacz?.

Kup ten wisiorek, z podr?b? znaczka MERCA!

Wi?c tak... Nie mam talizmanu, ale mam zamiar sam go zrobi?. To b?dzie co? w stylu wisiorka typu szklana ma?a kulka pusta w ?rodku, ale t? pustk? b?dzie wype?nia? moja krew... Zawsze by? ze mnie taki Wilk... Wi?c upodoba?em sobie ?e krew wilka b?dzie w ?rodku kulki, a nosi? ten talizman b?dzie osoba kt?ra jest tego warta... ^.^ Taka moja ma?a przepowiednia : P... Zrobi? to i podaruje go osobie szczeg?lnej... :)

Nosz? r??aniec na szyi, przynosi mi szcz??cie w walce z szatanami spod krzy?a.

Takich talizman?w to nawet [you] nie wymy?li?...

Ja nie wierz? og?lnie w to ale kiedy? przez 1dzie? mia?em, ?e niby si? mniej ba?em i faktyczenie tak by?em bo poszed?em na karuzele tzn. na takie skoki z lin na skoczni narciarskiej xdd

Ja osobi?cie w to nie wierz?, ale nosz? taki wisiorek z Hawai, kt?ry wujek mi przywi?z?. Jest to wisiorek z z?bem rekina. Mo?e i szcz??cia nie przynosi, ale dziwnie bym si? czu? bez niego. Raz go zgubi?em na boisku to szuka?em z 1h a? w ko?cu znalaz?em.

Pozdrawiam!!

Przedmioty nie przynosz? szcz??cia. Je?eli tak nam si? wydaje, to nic innego, ni? efekt placebo lub zwyk?y przypadek. Przywi?zanie do przedmiotu jest niewiele m?drzejsze od przywi?zania do cz?owieka, wierz?c w moc wisiork?w i innych badziewi ograniczamy sami siebie. Masz sw?j talizman, nosisz go codziennie, przynosi Ci szcz??cie? Pewnego ranka zostaw go na biurku i prze?yj ca?y dzie? bez niego. Potem wr?? do mnie, opowiedz co si? dzia?o, a ja powiem Ci dlaczego to Twoja wina, a nie braku amuletu. Talizmany s? dobre dla ozdoby, noszone z przyzwyczajenia, lub dla "uczczenia" pami?ci kogo?, kto nam go ofiarowa?. Na swoje szcz??cie pracujemy sobie sami.

Hmm... faktycznie Twoja wypowied? ma sens i mo?e faktycznie jest to z przyzwyczajenia a nie z przynoszenia szcz??cia.

Ja mam r??owego misia, kt?rego trzymam w spodniach. Dzi?ki niemu ka?da panna na mnie leci, wi?c przynosi mi szcz??cie ; /

Ja mam talizman nie przynosi mi szcz??cia, dzi?kuje dobranoc.

@
No ty te? powiniene? dawno po bajce na dobranoc dzisiaj chyba muminki lecia?y

Ostatnia edycja:

Idziesz spa? o 21? Masakra xDD

Back
Do góry